Lybra - zawieszenie silnika

Awatar użytkownika
DZIDA
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra - zawieszenie silnika

Post autor: DZIDA » 18 lip 2007, 20:27

no więc kilka dni po wymianie rozrzadu zaczęło mi cóś popiskiwac w prawym przodzie oraz chrobotać przy ruszaniu (może później też chrobocze jak szybciej jadę ale nie słyszę już) i co ciekawe: piszczy jak jest pod obciążeniem (czyli jak dodaję gazu) jak hamuję silnikiem to rzadko piszczy a jak na luzie sie toczy to wogóle nic. poza tym chrobocze nieco również przy hamowaniu....
zajrzałem dziś pod spód (przy okazji całkiem zdjąłem osłonę bo sie mocowania połamały :? ) i zauwazyłem taką dziwną rzecz na półośce prawej:

Obrazek

widac juz co chrobocze czy piszczy czy co tam - tylko o co - bo nic nie widać - czy ktoś miał coś takiego już iedyś?

czy moge podejrzewać zużycie ktorejś poduchy silnika czy może jakieś złe ustawienie silnika na mocowaniach (górna łapa zauważyłem że ma możliwość pewnej regulacji)
Ostatnio zmieniony 01 sty 2010, 22:56 przez Taz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł tematu i załadowałem zdjęcie.

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

Lybra 2,0 - coś chrobocze i piszczy w prawym przodzie

Post autor: makek » 18 lip 2007, 21:56

Trzeba sprawdzić centralne podwieszenie silnik/skrzynia biegów od str. ściany grodziowej. Wygląda to tak jakby cały układ napędowy się opuścił.

Awatar użytkownika
DZIDA
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra 2,0 - coś chrobocze i piszczy w prawym przodzie

Post autor: DZIDA » 18 lip 2007, 22:03

"makek" pisze:Trzeba sprawdzić centralne podwieszenie silnik/skrzynia biegów od str. ściany grodziowej. Wygląda to tak jakby cały układ napędowy się opuścił.
czyli jak rozumiem tylna łapa? bo ona jst najbardziej "centralna" :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”