Lybra - Problemy ze wstecznym i pierwszym biegiem

Awatar użytkownika
kubi2
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Lybra - Problemy ze wstecznym i pierwszym biegiem

Post autor: kubi2 » 29 kwie 2007, 18:44

Witam. Od jakiegos czasu mam problemy ze wrzuceniem wstecznego. Mianowicie musze to robic na dwa razy. Za pierwszym razem jak nie chce wejsc to musze wrzucic na luz, wcisnac jeszcze raz sprzeglo i dopiero wtedy wchodzi. Staje sie to po malu irytujace, bo i czestotliwosc odmowy posluszenstwa wzrasta (kiedys bylo raz na tydzien, teraz prawie za kazdym razem) i do tego zaczyza sie to samo dziac z I biegiem. Co moze byc tego przyczyna? Skrzynia czy moze sprzeglo sie konczy? A moze jakies inne sugestie?
Pozdrawiam.
Lybra 1,8 - już nie :(

dudekken

Problemy ze wstecznym

Post autor: dudekken » 29 kwie 2007, 22:17

Sprawdz poziom oleju w skrzyni biegow (jak zdemontujesz akumulator i podstawe akumulatora miedzy platanina ruznych dupereli znajdziesz maly bagnecik do sprawdzania posiomu, znajduje sie blizej sciany przegrody komora silnika/kabina)
Może byc jeszcze konczacy sie wysprzeglik lub skrzynia,

zacznij od poziomu oleju potem wysprzeglik jak nie to to musisz szukac wewnatrz szkrzyni

aha... jeszcze ewentualnie wodziki od drazka do skrzyni

spoker
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Problemy ze wstecznym

Post autor: spoker » 30 kwie 2007, 20:17

a czy przypadkiem niezapowietrzylo sie sprzeglo? sprawdz czy pedal sprzegla niejest nizej niz zwykle, jesli jest nizej to jedz do mechanika i popros o odpowietrzenie sprzegla, do tego jest potrzebna sprezarka i chwila czasu. Niewchodzacy wsteczny i jedynka to typowy objaw zapowietrzonego sprzegla.

mam nadzieje ze pomoze.
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii

Awatar użytkownika
kubi2
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Problemy ze wstecznym

Post autor: kubi2 » 15 maja 2007, 14:00

Sprawdzilem olej i sprzeglo - wsio oki. Niby dobrze, ale problem pozostaje :( No nic jak znajde troche czasu i pieniadze to pojade do mechanika i dokladnie zobaczy co ja boli.
Lybra 1,8 - już nie :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”