Witam. Od jakiegos czasu mam problemy ze wrzuceniem wstecznego. Mianowicie musze to robic na dwa razy. Za pierwszym razem jak nie chce wejsc to musze wrzucic na luz, wcisnac jeszcze raz sprzeglo i dopiero wtedy wchodzi. Staje sie to po malu irytujace, bo i czestotliwosc odmowy posluszenstwa wzrasta (kiedys bylo raz na tydzien, teraz prawie za kazdym razem) i do tego zaczyza sie to samo dziac z I biegiem. Co moze byc tego przyczyna? Skrzynia czy moze sprzeglo sie konczy? A moze jakies inne sugestie?
Pozdrawiam.
Lybra - Problemy ze wstecznym i pierwszym biegiem
Lybra - Problemy ze wstecznym i pierwszym biegiem
Lybra 1,8 - już nie 

Problemy ze wstecznym
Sprawdz poziom oleju w skrzyni biegow (jak zdemontujesz akumulator i podstawe akumulatora miedzy platanina ruznych dupereli znajdziesz maly bagnecik do sprawdzania posiomu, znajduje sie blizej sciany przegrody komora silnika/kabina)
Może byc jeszcze konczacy sie wysprzeglik lub skrzynia,
zacznij od poziomu oleju potem wysprzeglik jak nie to to musisz szukac wewnatrz szkrzyni
aha... jeszcze ewentualnie wodziki od drazka do skrzyni
Może byc jeszcze konczacy sie wysprzeglik lub skrzynia,
zacznij od poziomu oleju potem wysprzeglik jak nie to to musisz szukac wewnatrz szkrzyni
aha... jeszcze ewentualnie wodziki od drazka do skrzyni
Problemy ze wstecznym
a czy przypadkiem niezapowietrzylo sie sprzeglo? sprawdz czy pedal sprzegla niejest nizej niz zwykle, jesli jest nizej to jedz do mechanika i popros o odpowietrzenie sprzegla, do tego jest potrzebna sprezarka i chwila czasu. Niewchodzacy wsteczny i jedynka to typowy objaw zapowietrzonego sprzegla.
mam nadzieje ze pomoze.
mam nadzieje ze pomoze.
http://www.albaniaforum.pl/ Forum na temat turystyki w Albanii
Problemy ze wstecznym
Sprawdzilem olej i sprzeglo - wsio oki. Niby dobrze, ale problem pozostaje
No nic jak znajde troche czasu i pieniadze to pojade do mechanika i dokladnie zobaczy co ja boli.

Lybra 1,8 - już nie