Kappa - wywalenie katalizatora
Mam stary już pordzewialy katalizator w 2,4 T.DS pewnie oryginalny i chcę go wywalić a w to miejsce po prostu rurkę. Robil ktoś taką operację? Jakie efekty?
Re: Kappa - wywalenie katalizatora
Może lepiej strumiennice, jesli się nie mylę to będzie ona cichsza niz zwykła rórka, miałem ja założoną w Renault Safrane."Guliver" pisze:Mam stary już pordzewialy katalizator w 2,4 T.DS pewnie oryginalny i chcę go wywalić a w to miejsce po prostu rurkę. Robil ktoś taką operację? Jakie efekty?
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM

Alfa Romeo 145 1.6 TS
Mam do sprzedania nową strumienice! AWG, nie używana nie zakładana z instrukcją!
Jak się zastanowisz daj znać. Jest w foli.
Jak się zastanowisz daj znać. Jest w foli.

Dedra 2.0 TDS
Podobno montaż strumienicy do diesla mija się z celem. Ja w swoim aucie mam nadal wydech oryginalny, mimo przebiegu wg licznika 260 tys. km.
KAPPA TDS & JTD
A jest jakiś cel montowania strumienicy w innych silnikach poza wyglądem?"volf" pisze:Podobno montaż strumienicy do diesla mija się z celem. Ja w swoim aucie mam nadal wydech oryginalny, mimo przebiegu wg licznika 260 tys. km.
Klik.
Jeszcze innych na ten temat znajdziesz sporo.
Moja poprzednia LYBRA DEL SOLE.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.
Jaki to wygląd?"Petrus" pisze:A jest jakiś cel montowania strumienicy w innych silnikach poza wyglądem?"volf" pisze:Podobno montaż strumienicy do diesla mija się z celem. Ja w swoim aucie mam nadal wydech oryginalny, mimo przebiegu wg licznika 260 tys. km.
Klik.
Jeszcze innych na ten temat znajdziesz sporo.

No właśnie dlatego chce sprzedać tylko zauważyłem że kolega ma TD.

Dedra 2.0 TDS
- DJMordziak
- Forumowicz/ka
Witam!
Ja wyjołem ze swojego kapiszonka katalizator tyle ze w benzynie 2.0 i podoba mi sie głos samochodu bo w srodku jest cicho a za zewnątrz zyskal troche agresywnego dzwieku dodam ze włozylem zwykłą rurke
POZDR
Ja wyjołem ze swojego kapiszonka katalizator tyle ze w benzynie 2.0 i podoba mi sie głos samochodu bo w srodku jest cicho a za zewnątrz zyskal troche agresywnego dzwieku dodam ze włozylem zwykłą rurke
POZDR
Jak spalanie i osiągi?"DJMordziak" pisze:Witam!
POZDR

Dedra 2.0 TDS
- DJMordziak
- Forumowicz/ka
spalanie takie same albo nie odczuwam różnicy a osiągi lepsze da sie odczuc duzo.... 

a co z silnikami diesla tds czy jtd jak tu sie ma sprawa z katalizatorem jakie są konsekwencje z jazdą na starym a jakie po zamontowaniu np. strumiennicy?
Nie mam katalizatora, ale strumienicy nie mocuję! Koledzy rajdowcy i mechanicy powiedzieli że strumienica w TDS nie ma sensu...
Dedra 2.0 TDS
no i jakie zmiany w tym tdsie?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Witam mam Kappe 2.0 1996 wywaliłem katalizator ,autko zyskało na mocy troszke mniej pali ale głosniejszy i cierpiał tłumik środkowt gwizdał i brzęczał jakby w środku cos sie oderwało ? wcześniej był wymieniony na nowy .pojechałem do kumpla i w miejsce rurki po katalizatorze wstawilismy tłumik przelotowy dłuugości 50 cmm ? idealnie pasuje w miejsce katalizatora tłumik prawdopodobnie od fiata Palio .Teraz jest cudownie na niczym nie stracił a jest o wiele cichszy .
Nie ma sensu zakładac jakiejs strumienicy za tłumik zapłaciłem 60 pare złociszy.Po zamontowaniu wygląda jak katal.
Nie ma sensu zakładac jakiejs strumienicy za tłumik zapłaciłem 60 pare złociszy.Po zamontowaniu wygląda jak katal.
przedtem Lancia Thema 2.5 Turbo Diesel
Za strumienicę chcę 60zł. Taniej o pare złoty od przelotki. 

Dedra 2.0 TDS
Mlody ale zaby zalozyc (kupic strumienice) trzeba najpierw wiedziec jakie ma sie Fi rurek w wydechu i jakie ejst Fi strumiennicy bo potem spwanie, korjenie i same klopoty 

Juz bez Lancia ale dalej w Klubie