delta nuova - pompa wspomagania
witam!mam mały problem z pompa wspomagania,nic mi sie nie zacina na szczeście i dziala,problem jest tak ze czas jakis temu zaczela glosno chodzić tzn. huceec a teraz to naprawde glosno huczy zwłaszcza gdy silnik zimny. o co chodzi?prosze o rade
- Student_
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Witam,
U mnie też pojawia się ten problem, jednakże te odgłosy występują krótko, jakby coś strzelało, dziwnie jęczało na zimnym silniku. Podejrzewam pogodę, jest ostatnio wilgotno i może się pasek ślizga bo jest za mało napięty. Jednak chciałbym się dowiedzieć jak powinien być napięty pasek.
Pzdr
Student_
U mnie też pojawia się ten problem, jednakże te odgłosy występują krótko, jakby coś strzelało, dziwnie jęczało na zimnym silniku. Podejrzewam pogodę, jest ostatnio wilgotno i może się pasek ślizga bo jest za mało napięty. Jednak chciałbym się dowiedzieć jak powinien być napięty pasek.
Pzdr
Student_
Lancia Nuova Delta
1.6 8V zagazowany, 94'
Made in Italy
Lancia - i wszystko jasne
1.6 8V zagazowany, 94'
Made in Italy
Lancia - i wszystko jasne
Witam,
Standard - kiedy wymieniany był płyn w układzie wspomagania? Stary, wypracowany (i trochę uwodniony) płyn stawia zwiększony opór pompie wspomagania, szczególnie w temperaturach poniżej zera. I pomaga pompie szybciej "zakończyć żywot".
Pozdrawiam
Standard - kiedy wymieniany był płyn w układzie wspomagania? Stary, wypracowany (i trochę uwodniony) płyn stawia zwiększony opór pompie wspomagania, szczególnie w temperaturach poniżej zera. I pomaga pompie szybciej "zakończyć żywot".
Pozdrawiam
miałem taki sam problem w swojej delcie i skonczylo sie wymiana pompy wspomagania