Kappa 16V T - pytanka

akarbos

Kappa 16V T - pytanka

Post autor: akarbos » 16 maja 2005, 15:16

Witam
Jestem nowym posiadaczem Kappy z 97 r. Autko sprowadziłem z Zachodu lekko stuknięte w tylnią lampę i szczęśliwie udało mi się wszystko doprowadzić do porządku.
Mam gorącą prośbę i pytanie:
Czy istnieją gdzieś jakieś instrukcje obsługi tego autka? może schematy elektryczne?, zaczyna wysiadać mi klimatyzacja, oraz bagażnik cośszwankuje. Nie będę wspomianł a komputerze który też potrafi nieraz coś napisać w obcym języku, najczęściej kiedy jade szybko i nawet nie zdąże spisać kompunikat :evil: Jeżeli istnieją gdzieś w sieci taki infomracje, lub ktoś posiada w swoich prywatnych zbiorach będę bardoz zobowiązany.
Pozdrawiam wszystkich
Arek

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Re: Lancia Kappa 2.0 Turbo

Post autor: tomek » 16 maja 2005, 15:25

Gratuluje zakupu
"akarbos" pisze: Czy istnieją gdzieś jakieś instrukcje obsługi tego autka?
Istnieja i owszem ;)
może schematy elektryczne?, zaczyna wysiadać mi klimatyzacja, oraz bagażnik cośszwankuje.
Pewnie schematy rowniez.
Co znaczy, ze wysiada Ci klimatyzacja? Podjedz do dobrego serwisu to wymienia Ci R134a w ukladzie. Wymien filtr kabinowy.

Co znaczy 'bagaznik szwankuje'. Temat otwierania bagaznika przerabial chyba Sanchez.
Nie będę wspomianł a komputerze który też potrafi nieraz coś napisać w obcym języku, najczęściej kiedy jade szybko i nawet nie zdąże spisać kompunikat :evil:
A to ma glowne znaczenie, bo jak nie znamy komunikatu to nic nie pomozemy :(

Ps. Temat przenioslem z 'Powitan' do 'Problemow'
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa 16V T - pytanka

Post autor: Arek » 17 maja 2005, 10:39

Akarbos, przestaw sobie języjk na wyswietlaczu na jakis znajomy. Aha wszystkie komunikaty chyba sa zapisywane w pamięci więc trzeba nacisnąć SERVICE lub CHECK to powinny one sie wyświetlić ponownie.
Co do bagaznika to juz robilismy ten temat, najprawdopodobniej siada (pekają przewody, na wysokości tej rurki gumowej łaczącej klapę i bagaznik) ci wiązka kabli dochodzaca do klapy. Trzeba to rozebrac i pokombinować z przewodami. Ja dałem wstawke bardziej elastycznych przewodów, ale co to da to zobaczymy w zimie jak będa twardnieć.
co do instrukcji no to zdaje się że trzeba wpłacić parę złotych na konto utrzymania stronki naszej klubowej i powinienes jakieś szpargały dostac - spytaj Torell007
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

akarbos

Lancia Kappa Coupe 2.0 16V Turbo

Post autor: akarbos » 17 maja 2005, 22:05

"Arek" pisze:co do instrukcji no to zdaje się że trzeba wpłacić parę złotych na konto utrzymania stronki naszej klubowej i powinienes jakieś szpargały dostac - spytaj Torell007
Dziękuję za odpowiedź
Co do wpłaty złociszy na utrzymanie stornki oczywiście jak najbardziej, w końcu to skarbnica wiedzy. Jeżeli to możliwe prosze o jakiś namiar gdzie i ile przelać (w granicach zdrowego rozsądku :) )

Mam jeszcze pyt. W jaki sposób wykasować inspekcję? zostoło pare rzeczy zrobionych np. olej i inne a inspekcja krzyczy dalej.

Może ktoś ma pomysł dlaczego nie świeci mi oświetlenie we wnętrzu autka (drzwi, kokpit na nogi, sufit) Raz mi to zaświeciło i koniec.

Mam kolegę elektronika który powiedział że jest w stanie wszystko naprawić, ale bez schematów nie bardzo chce się do tego zabierać.

Powstał z tego mały koncert zyczeń ale wierzę że znajdzie się pomocna dłoń :)

Pozdrawiam serdecznie
Arek

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa 16V T - pytanka

Post autor: Arek » 18 maja 2005, 12:37

rozumie że wszystkie bezpieczniki sprawdziłeś? W instrukcji fabrycznej jest bardzo ubogo jesli chodzi o schematy elektryczne. Co do kasowania inspekcji, to ja tego nigdy nie robiłem. Tzn. inaczej, po kazdym przegladzie sam sobie ustawiam kolejne limity do zmiany np. oleju. Zmienia sie to naciskając SERVICE i operując przyciskami godzina i minuta - potrzebna zapałka lub drucik.
co do kontaktu na konto LKP to pytaj adminów - wymagane wpłaty nie są wysokie. Wszystko podadza ci admini naszej stronki.
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Awatar użytkownika
romo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Lancia Kappa 2.0 Turbo

Post autor: romo » 20 maja 2005, 18:44

"akarbos" pisze:Witam
Jestem nowym posiadaczem Kappy z 97 r. Autko sprowadziłem z Zachodu lekko stuknięte w tylnią lampę i szczęśliwie udało mi się wszystko doprowadzić do porządku.
Mam gorącą prośbę i pytanie:
Czy istnieją gdzieś jakieś instrukcje obsługi tego autka? może schematy elektryczne?, zaczyna wysiadać mi klimatyzacja, oraz bagażnik cośszwankuje. Nie będę wspomianł a komputerze który też potrafi nieraz coś napisać w obcym języku, najczęściej kiedy jade szybko i nawet nie zdąże spisać kompunikat :evil: Jeżeli istnieją gdzieś w sieci taki infomracje, lub ktoś posiada w swoich prywatnych zbiorach będę bardoz zobowiązany.
Pozdrawiam wszystkich
Arek
witaj w klubie .ja jezdze taka turbinka od roku .jestem zadowolony chociaz wczoraj sie zagotowalem[temat dziwne zjawisko] ale tak ogolnie jestem zadowolony.jezeli cos potrzebujesz sie dowiedziec pisz,zawsze ktos cos podpowie.pozdrawiam
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”