źródło jedendarbo pisze:Jakieś źródło dot. pkt. 1 i 2.
źródło dwa - oczywiście przy założeniu, że ilość reklam w TVP zostanie zmniejszona (również do zera) - to na razie plany
źródło jedendarbo pisze:Jakieś źródło dot. pkt. 1 i 2.
To nie jest śmieszne z zupełnie innych powodów kolego Hobbysto. Żeby być złośliwym trzeba być inteligentnym, w innym przypadku jest się idiotą. Z takim zaś wokabularzem jak twórca tego gówna nie powinien prowadzić nawet festynu w prowincjonalnym miasteczku. Widać też tutaj, prócz oczywistych braków warsztatowych jest absolutny brak zrozumienia dla konstrukcji dowcipu, budowania sytuacji czy puentowania. Błazenadą jest zaś porównanie inteligentnego sarkazmu (chociaż Sthur moim zdaniem "oponą" położył show, reszta była błyskotliwa) do tępego, nieudolnego naśladownictwa. Jeśli nie widzisz różnicy jakościowej, a zdaje się że masz z tym problem, nie dziwię się, że nie widzisz różnicy między konstruktywną krytyką a populistycznym biciem piany.Hobbysta pisze:"A co ty Maciuś taki rozbawiony ?
- Buachacha ! Buachacha !
- A co ty Maciuś taki rozbawiony ?
- Z onkologii wracam, zgred raka ma, Buachacha !
- To takie śmieszne ?
- No jak nie śmieszne, jak śmieszne. Buachacha !
po chemii wyłysiał. Łysy jak polana po tym samolocie w Lesie Kabackim
- Buachacha !
- Ale to naprawdę nie jest śmieszne Maciuś
- No jak nie śmieszne jak śmieszne ! Mieliśmy z siorą brechę niezłą.
Gostek na łóżku obok zgreda miał kabelki w nosie. Buachacha ! chyba mu trotyl chcą podłączyć.
- Siora mówi - ale tu polew na tej onkologii. Same blade twarze, jakiś trzeci sort. Łażą jak jacyś wyklęci. Buachacha !
- Maciuś to nie jest śmieszne
- No jak nie śmieszne jak śmieszne. Staremu po tych wlewach brzuch wysadziło jak Dudusiowi oponę. Buachacha ! Siora powiedziała, że zaraz trzaśnie. Ale nie trzasnął. Buachacha ! nasz stary to run flat. Buachacha !".
Notka z: Śmieszne inaczej
Tylko fakty podaję.darbo pisze:Coś sugerujesz?
A co Twoim zdaniem wynika z tych faktów?paśny pisze:Tylko fakty podaję.darbo pisze:Coś sugerujesz?
To że średnio pokazywać coś, co nie spodoba się temu, kto daje Ci pieniądze.darbo pisze:A co Twoim zdaniem wynika z tych faktów?paśny pisze:Tylko fakty podaję.darbo pisze:Coś sugerujesz?
Jak mawia dyrektor jednego radia "sapienti sap".darbo pisze:A co Twoim zdaniem wynika z tych faktów?paśny pisze:Tylko fakty podaję.darbo pisze:Coś sugerujesz?
To pełna zgoda.paśny pisze:Nie mam zastrzeżeń, podchodzę ostrożnie.
W takim razie pozwolę sobie zadać pytanie - co to znaczy normalnie?luka pisze:Ależ się pisorki wyuczyły regułki, że haniebny jest wyciek z TK, a najlepsze jest, że mówią że to było spotkanie sędziów przy kawie, a ich dwaj sędziowie wydali odrębne zdania do orzeczenia?? Hello, myśleć pisiorki myśleć
Druga sprawa, że te wszystkie działania PIS-u to miód na moje serce czy uszy - jak tam zwał, bo tak jak darbo pisał wcześniej jeszcze tylko 3i 3/4 roku i będzie normalnie, może wcześniej jak się zagalopują
Weź sobie chłopie przeczytaj ostatnie 157 stron i odpowiedz sobie na te pytania. Zadam ci tylko jedno na które nie otrzymałem do tej pory odpowiedzi. Dlaczego 7 a nie 8 czy 9 lat. Dlaczego szkoła jest obowiązkowa? Zaznaczam, nie mam zamiaru z tobą polemizował bo temat już dawno się wyczerpał.Bartek-Lodz pisze:W takim razie pozwolę sobie zadać pytanie - co to znaczy normalnie?luka pisze:Ależ się pisorki wyuczyły regułki, że haniebny jest wyciek z TK, a najlepsze jest, że mówią że to było spotkanie sędziów przy kawie, a ich dwaj sędziowie wydali odrębne zdania do orzeczenia?? Hello, myśleć pisiorki myśleć
Druga sprawa, że te wszystkie działania PIS-u to miód na moje serce czy uszy - jak tam zwał, bo tak jak darbo pisał wcześniej jeszcze tylko 3i 3/4 roku i będzie normalnie, może wcześniej jak się zagalopują
- czy normalnie to znaczy mówić mi, że moje dziecko nie jest moje i to nie do mnie należy decyzja czy pójdzie do szkoły mając 6 czy 7 lat
- czy normalnie to znaczy mówić, że pieniądze w OFE są nasze i są tam bezpieczne po czym zabiera się te pieniądze i mówi, że pieniądze te nie są nasze i nigdy nie były - to są
państwowe pieniądze
- czy normalnie to znaczy mówić, że żadne podatki nie będą podnoszone a jak ktoś będzie chciał podnosić podatki to będzie pierwszym do usunięcia z rządu po czym podnosi się
podatki
- czy normalnie to znaczy zamiatać afery pod dywan - nie będę już wymieniać tych afer bo szkoda miejsca na forum
- czy normalnie to znaczy wprowadzić ustawę 1066 dającą możliwość uzbrojonym oddziałom porządkowym obcych państw możliwość wejścia na terytorium Polski w celu
zaprowadzenie porządku
Tak prawdę mówiąc cieszy mnie jak widzę skomlących pajaców z KOD'u, jak PIS przegrało to jakoś nie skomleli tak jak nasz Petru, Schetyna czy Nowacka.
A jak dalej będą tak kombinować to PIS dogada się z Kukizem i zmienią Konstytucję i TK pójdzie w diabły.
Dobrze byłoby też ustalić czy Polska jest krajem suwerennym czy też jesteśmy czyimś wasalem i tak naprawdę jest tak jak Radek powiedział - istniejemy tylko teoretycznie i tylko patrzeć jak nam obce wojska wejdą zaprowadzić demokrację.