[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Piotr

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: paśny » 10 mar 2016, 11:17

Viva la macchina

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 10 mar 2016, 17:27

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: paśny » 10 mar 2016, 22:13

USTAWA O FUNDACJI - CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ
z dnia 20 lutego 1997 r. (Dz.U. Nr 30, poz. 163)

Art. 1 [Powołanie fundacji] Ustanawia się fundację pod nazwą "Centrum Badania Opinii Społecznej", zwaną dalej "CBOS".
(...)
Art. 10 [Źródła finansowania CBOS]
1. CBOS otrzymuje z budżetu państwa dotacje na utrzymanie oraz realizację zadań w zakresie określonym w art. 4 ust. 2 pkt 1?4 oraz na finansowanie wydawnictw niekomercyjnych.
(...)
Art. 13 [Nadzór nad CBOS] Nadzór nad CBOS sprawuje Prezes Rady Ministrów.
Viva la macchina

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 mar 2016, 8:51

Coś sugerujesz?
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 11 mar 2016, 10:27

Hobbysta pisze:"A co ty Maciuś taki rozbawiony ?

- Buachacha ! Buachacha !
- A co ty Maciuś taki rozbawiony ?
- Z onkologii wracam, zgred raka ma, Buachacha !
- To takie śmieszne ?
- No jak nie śmieszne, jak śmieszne. Buachacha !
po chemii wyłysiał. Łysy jak polana po tym samolocie w Lesie Kabackim
- Buachacha !
- Ale to naprawdę nie jest śmieszne Maciuś
- No jak nie śmieszne jak śmieszne ! Mieliśmy z siorą brechę niezłą.
Gostek na łóżku obok zgreda miał kabelki w nosie. Buachacha ! chyba mu trotyl chcą podłączyć.
- Siora mówi - ale tu polew na tej onkologii. Same blade twarze, jakiś trzeci sort. Łażą jak jacyś wyklęci. Buachacha !
- Maciuś to nie jest śmieszne
- No jak nie śmieszne jak śmieszne. Staremu po tych wlewach brzuch wysadziło jak Dudusiowi oponę. Buachacha ! Siora powiedziała, że zaraz trzaśnie. Ale nie trzasnął. Buachacha ! nasz stary to run flat. Buachacha !".

Notka z: Śmieszne inaczej
To nie jest śmieszne z zupełnie innych powodów kolego Hobbysto. Żeby być złośliwym trzeba być inteligentnym, w innym przypadku jest się idiotą. Z takim zaś wokabularzem jak twórca tego gówna nie powinien prowadzić nawet festynu w prowincjonalnym miasteczku. Widać też tutaj, prócz oczywistych braków warsztatowych jest absolutny brak zrozumienia dla konstrukcji dowcipu, budowania sytuacji czy puentowania. Błazenadą jest zaś porównanie inteligentnego sarkazmu (chociaż Sthur moim zdaniem "oponą" położył show, reszta była błyskotliwa) do tępego, nieudolnego naśladownictwa. Jeśli nie widzisz różnicy jakościowej, a zdaje się że masz z tym problem, nie dziwię się, że nie widzisz różnicy między konstruktywną krytyką a populistycznym biciem piany.

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: paśny » 11 mar 2016, 12:58

darbo pisze:Coś sugerujesz?
Tylko fakty podaję.
Viva la macchina

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 mar 2016, 13:30

paśny pisze:
Tylko fakty podaję.
A co Twoim zdaniem wynika z tych faktów?

rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Post autor: rain » 11 mar 2016, 15:08

darbo pisze:
paśny pisze:
Tylko fakty podaję.
To że średnio pokazywać coś, co nie spodoba się temu, kto daje Ci pieniądze.

Dlatego z badań opłacanych przez Coca-Cole wynika że cukier nie jest przyczyną tycia.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: paśny » 11 mar 2016, 15:44

darbo pisze:
paśny pisze:
Tylko fakty podaję.
Jak mawia dyrektor jednego radia "sapienti sap".

Siedziałem dwa lata w dziale badań - jeden z mądrzejszych tam ludzi (inżynierowie, matematycy, statystycy) na zadawane mu pytanie zwykł odpowiadać pytaniem "a dla kogo ten wywiad".
Viva la macchina

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 mar 2016, 16:09

Aha. Rozumiem, że Twoje zastrzeżenia/sugestie dotyczą również tych badań, które dawały jeszcze niedawno Nowoczesnej wyniki na poziomach zbliżonych do 30%?

Awatar użytkownika
paśny
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: paśny » 11 mar 2016, 18:07

Nie mam zastrzeżeń, podchodzę ostrożnie.
Viva la macchina

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 mar 2016, 18:16

paśny pisze:Nie mam zastrzeżeń, podchodzę ostrożnie.
To pełna zgoda.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 11 mar 2016, 19:26

Maciej_Ignys, komentarz z 11 Mar 2016, 11:27

Na 8 stronie tego tematu zgodziłem się z Tobą, że: "nie jest nam po drodze" i nic się w tym temacie nie zmieniło.

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 11 mar 2016, 20:39

luka pisze:Ależ się pisorki wyuczyły regułki, że haniebny jest wyciek z TK, a najlepsze jest, że mówią że to było spotkanie sędziów przy kawie, a ich dwaj sędziowie wydali odrębne zdania do orzeczenia?? Hello, myśleć pisiorki myśleć :)

Druga sprawa, że te wszystkie działania PIS-u to miód na moje serce czy uszy - jak tam zwał, bo tak jak darbo pisał wcześniej jeszcze tylko 3i 3/4 roku i będzie normalnie, może wcześniej jak się zagalopują :)
W takim razie pozwolę sobie zadać pytanie - co to znaczy normalnie?
- czy normalnie to znaczy mówić mi, że moje dziecko nie jest moje i to nie do mnie należy decyzja czy pójdzie do szkoły mając 6 czy 7 lat
- czy normalnie to znaczy mówić, że pieniądze w OFE są nasze i są tam bezpieczne po czym zabiera się te pieniądze i mówi, że pieniądze te nie są nasze i nigdy nie były - to są
państwowe pieniądze
- czy normalnie to znaczy mówić, że żadne podatki nie będą podnoszone a jak ktoś będzie chciał podnosić podatki to będzie pierwszym do usunięcia z rządu po czym podnosi się
podatki
- czy normalnie to znaczy zamiatać afery pod dywan - nie będę już wymieniać tych afer bo szkoda miejsca na forum
- czy normalnie to znaczy wprowadzić ustawę 1066 dającą możliwość uzbrojonym oddziałom porządkowym obcych państw możliwość wejścia na terytorium Polski w celu
zaprowadzenie porządku

Tak prawdę mówiąc cieszy mnie jak widzę skomlących pajaców z KOD'u, jak PIS przegrało to jakoś nie skomleli tak jak nasz Petru, Schetyna czy Nowacka.

A jak dalej będą tak kombinować to PIS dogada się z Kukizem i zmienią Konstytucję i TK pójdzie w diabły.

Dobrze byłoby też ustalić czy Polska jest krajem suwerennym czy też jesteśmy czyimś wasalem i tak naprawdę jest tak jak Radek powiedział - istniejemy tylko teoretycznie i tylko patrzeć jak nam obce wojska wejdą zaprowadzić demokrację.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 11 mar 2016, 22:36

Bartek-Lodz pisze:
luka pisze:Ależ się pisorki wyuczyły regułki, że haniebny jest wyciek z TK, a najlepsze jest, że mówią że to było spotkanie sędziów przy kawie, a ich dwaj sędziowie wydali odrębne zdania do orzeczenia?? Hello, myśleć pisiorki myśleć :)

Druga sprawa, że te wszystkie działania PIS-u to miód na moje serce czy uszy - jak tam zwał, bo tak jak darbo pisał wcześniej jeszcze tylko 3i 3/4 roku i będzie normalnie, może wcześniej jak się zagalopują :)
W takim razie pozwolę sobie zadać pytanie - co to znaczy normalnie?
- czy normalnie to znaczy mówić mi, że moje dziecko nie jest moje i to nie do mnie należy decyzja czy pójdzie do szkoły mając 6 czy 7 lat
- czy normalnie to znaczy mówić, że pieniądze w OFE są nasze i są tam bezpieczne po czym zabiera się te pieniądze i mówi, że pieniądze te nie są nasze i nigdy nie były - to są
państwowe pieniądze
- czy normalnie to znaczy mówić, że żadne podatki nie będą podnoszone a jak ktoś będzie chciał podnosić podatki to będzie pierwszym do usunięcia z rządu po czym podnosi się
podatki
- czy normalnie to znaczy zamiatać afery pod dywan - nie będę już wymieniać tych afer bo szkoda miejsca na forum
- czy normalnie to znaczy wprowadzić ustawę 1066 dającą możliwość uzbrojonym oddziałom porządkowym obcych państw możliwość wejścia na terytorium Polski w celu
zaprowadzenie porządku

Tak prawdę mówiąc cieszy mnie jak widzę skomlących pajaców z KOD'u, jak PIS przegrało to jakoś nie skomleli tak jak nasz Petru, Schetyna czy Nowacka.

A jak dalej będą tak kombinować to PIS dogada się z Kukizem i zmienią Konstytucję i TK pójdzie w diabły.

Dobrze byłoby też ustalić czy Polska jest krajem suwerennym czy też jesteśmy czyimś wasalem i tak naprawdę jest tak jak Radek powiedział - istniejemy tylko teoretycznie i tylko patrzeć jak nam obce wojska wejdą zaprowadzić demokrację.
Weź sobie chłopie przeczytaj ostatnie 157 stron i odpowiedz sobie na te pytania. Zadam ci tylko jedno na które nie otrzymałem do tej pory odpowiedzi. Dlaczego 7 a nie 8 czy 9 lat. Dlaczego szkoła jest obowiązkowa? Zaznaczam, nie mam zamiaru z tobą polemizował bo temat już dawno się wyczerpał. :roll:
Ponadto kukiz z pisem nie mogą zmienić konstytucji : yesyes :

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”