[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: Wybory;) na kogo głosować i dlaczego?? Może na Stonogę ?

Post autor: darbo » 07 paź 2015, 18:32

maciej_ignys pisze:
darbo pisze:
maciej_ignys pisze:A co do reszty - jakby tego budżetu nie liczyć, komu by nie przypisywać tego czy owego, deficyt SIĘ POWIĘKSZAŁ a nie powinien patrząc na ościenne kraje. Kropka :D
A od kiedy to Belgia, Hiszpania, Holandia i Dania to ościenne kraje :lol:

Ja podążam za Twoimi słowami jak w ogień i dlatego znalazłem Niemcy - ościenny kraj za zachodnią granicą; Czeska Republika - to samo tylko na południu :mrgreen:
Ogólny trend w krajach Unii Europejskiej z którą świeżo zadzierzgnięte ekonomiczne więzy powinny pozytywnie oddziaływać na Polskie finanse gdyby PiS tego nie spier.... Lepiej ? :lol:
Tu masz Polskę i "ogólny trend w UE". Dalej nie pasuje. Wykresy są podobne, nie widać jakiejś wielkiej różnicy.

O :) tu, tu:

https://www.google.pl/publicdata/explor ... &ind=false

Lata 2006/2007/2008 - kiedy rządził albo miał wpływ PIS wykresy mają identyczny kształt, tylko PIS na dużo niższym poziomie, czyli lepiej.

Gdzie ta różnica o której mówisz :?: :?: :?: : yesyes : : lol :
Ostatnio zmieniony 07 paź 2015, 20:07 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 07 paź 2015, 19:22

maciej_ignys pisze: A tak serio zgadzam się z przedmówcami na temat podłej kondycji i proweniencji PO i że jej wybór powinien odbyć się na zasadzie negatywnej selekcji, ale łagodnie przechodzona rzeżączka i tak jest lepsza od chłoniaka ;)
Hola, hola :D Nie powiedziałem że w wyniku selekcji wychodzi platforma. :D
Oni są głupi - nie wyciągnęli żadnych wniosków z klęski w wyborach prezydenckich. :-?
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 07 paź 2015, 22:25

PiS właśnie popłynął ekspertem od Smoleńska (czyt. Macierewiczem). Oni razem z Niesiołowskim powinni już sobie w szachy w parku jakimś pograć.
To są kolejne dwa powody, dzięki którym te dwie partie jak dla mnie odpadają :| :-?
Spoiler:
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 08 paź 2015, 7:57

luka pisze:W trakcie roku nie da się od tak znaleźć 20 mld zł o kolejnych 70 mld nie wspomnę.
Da się, można znowelizować budżet.
Nie no sam nie wierzysz w to co mówisz, można przesunąć kilkaset milionów, ale nie 20 mld z kapelusza wyciągnąć. Jeżeli chcieliby opodatkować banki, to wpływy pojawią się jak dobrze pójdzie w styczniu 2017 roku, a całość kwoty czyli 7 mld zł w grudniu 2017r. To samo z hipermarketami. Uszczelnienie Vatu do kiedy ten projekt pewnie na 5 lat. Bzdura bzdurę pogania. O kosztach obniżenia wieku, podniesienia kwoty wolnej nie wspomnę. Lud to kupuje, bo przecież jak dają trzeba brać.
luka pisze: Lepiej sprawdź czy przekonujesz się do pisu. Jak widać Antonio rządzić nie chce, po takim festiwalu wcale mu się nie dziwię.

Możliwe, że tak będzie. Wtedy pozostanie mi Korwin.
Z dwojga złego lepiej już Korwina wybierz, ale moja teoria się sprawdza, nawet pani rzecznik odcina się od pana Antonia :) To jest polityka prezesa, niestety ci normalni ludzie w Pisie nie mieli, nie mają i na razie nie będą mieli szans przebicia. Im bliżej wyborów, to zarówno prezes jak i Antonio, do tego Kamiński będą się pokazywać coraz częściej i gadać o smoleńsku, kontrolach, trybunałach stanu itd. PIS nie będzie rządzić w ogóle, bo 32-33% nie wystarczą. :)
Wyluzuj; nie powodów do spięć :)
spoko loko, to i tak jest najspokojniejsza rozmowa na temat polityki w której brałem udział. Żeby tak wszyscy potrafili rozmawiać na te tematy, to w Polsce byłoby dobrze.

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 08 paź 2015, 8:31

darbo pisze:
maciej_ignys pisze:
darbo pisze:
maciej_ignys pisze:A co do reszty - jakby tego budżetu nie liczyć, komu by nie przypisywać tego czy owego, deficyt SIĘ POWIĘKSZAŁ a nie powinien patrząc na ościenne kraje. Kropka :D

Ja podążam za Twoimi słowami jak w ogień i dlatego znalazłem Niemcy - ościenny kraj za zachodnią granicą; Czeska Republika - to samo tylko na południu :mrgreen:
Ogólny trend w krajach Unii Europejskiej z którą świeżo zadzierzgnięte ekonomiczne więzy powinny pozytywnie oddziaływać na Polskie finanse gdyby PiS tego nie spier.... Lepiej ? :lol:
Tu masz Polskę i "ogólny trend w UE". Dalej nie pasuje. Wykresy są podobne, nie widać jakiejś wielkiej różnicy.

Lata 2006/2007/2008 - kiedy rządził albo miał wpływ PIS wykresy mają identyczny kształt, tylko PIS na dużo niższym poziomie, czyli lepiej.

A tu:

Do na przykład tego:

No i fajne porównanie dla ..... przytakujących za PiS że "Polska w ruinie"

Nie wiem jaką tezę chcesz udowodnić Darbo, pytając już nieco bardziej serio ?
Że wbrew propagandzie której listę pobożnych życzeń przytoczyłeś, podawane prze sam PiS, albo osoby im przychylne, większość argumentów jest albo zwykłym nadużyciem, albo ponurym naciągactwem ?

Fakty są jasne: na wznoszącej fali polityka rozdawnictwa, okraszona gęsto szumnymi hasłami wyplenienia patologii, czynionymi i nieporadnie i ze szkodą dla budżetu i ze szkodą dla ludzi może się powieść tylko wtedy kiedy ona jest. Gdy gospodarka jest w trendzie bocznym, próba wprowadzenia wszystkich wyborczych pomysłów PiS skończy się cofnięciem Polski o 10 lat do tyłu.

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 08 paź 2015, 8:35

wujekp pisze:
maciej_ignys pisze: A tak serio zgadzam się z przedmówcami na temat podłej kondycji i proweniencji PO i że jej wybór powinien odbyć się na zasadzie negatywnej selekcji, ale łagodnie przechodzona rzeżączka i tak jest lepsza od chłoniaka ;)
Hola, hola :D Nie powiedziałem że w wyniku selekcji wychodzi platforma. :D
Oni są głupi - nie wyciągnęli żadnych wniosków z klęski w wyborach prezydenckich. :-?
Ale ja Ci drogi Kolego tego nie wkładałem w usta.
I nie uważam PO za partię marzeń, ba, mogli by z liścia po ryju dostać na otrzeźwienie ;)
Ale jest chyba różnica że oni mnie martwią, a czasem brzydzą, gdy armia Kaczora mnie po prostu przeraża....

rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Post autor: rain » 08 paź 2015, 9:03

Patrząc na PiS, mnie przeraża głównie ich narracja. Atakowanie wszystkich pomysłów innych partii nawet jeśli kiedyś były to także pomysły PiS (np 6-latkowie w szkołach, czy też hipokryzja w podejmowanych decyzjach (nigdy nie będziemy współpracować z Panem Lepperem = koalicja i Lepper zostaje ministrem, "nie będę rządził razem z bratem" = duet Kaczyńskich na głównych stanowiskach państwowych, "ustawa anty smogowa uderzy w polski węgiel" = prezydent podpisuje ustawę).

Pawłowicz, Macierewicz, Kaczyński, te postacie zabijają PiS na który mógłbym zagłosować.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 08 paź 2015, 9:38

maciej_ignys pisze: I nie uważam PO za partię marzeń, ba, mogli by z liścia po ryju dostać na otrzeźwienie ;)
Ale jest chyba różnica że oni mnie martwią, a czasem brzydzą, gdy armia Kaczora mnie po prostu przeraża....
:lol: trudno się z tym nie zgodzić... :)
Giulietta Veloce 2016r

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 08 paź 2015, 9:44

Jeszcze coś tam jest na placu boju poza PO i PIS...
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 08 paź 2015, 11:16

maciej_ignys pisze:
darbo pisze:
maciej_ignys pisze:
darbo pisze:

A tu:

Do na przykład tego:

No i fajne porównanie dla ..... przytakujących za PiS że "Polska w ruinie"
Powyższy fragment dyskusji świadczy o tym, że Twoja teza, że Europa (większość Europy) wykorzystała czasy wzrostu gospodarczego do zmniejszania zadłużenia w przeciwieństwie do Polski legła w gruzach. Najpierw pisałeś, że dotyczy to państw ościennych. Nie dotyczy-co wykazałem na przykładzie Niemiec i Czech. Potem pisałeś, że dotyczy to ogólnego trendu w Unii Europejskiej. Nie dotyczy bo ogólny trend jest praktycznie identyczny jak ten polski - to wykazałem podając uśrednione dane UE.

Teraz podajesz trzy linki, z których jeden dotyczy zadłużenia Polski w Euro i widać, że ono rośnie praktycznie nieprzerwanie od wielu lat, w trakcie rządów wielu ekip. Raz zmalało za Kaczora i raz za Tuska. Nic to nie wnosi i istoty powyższego sporu. I ostatni link pokazuje, że poziom zadłużenia Polski jest mniejszy od innych krajów. To cieszy. Polska nie jest w ruinie. Jak to się ma do tezy, że czas prosperity nie wykorzystaliśmy tak jak inne kraje. Nijak.
maciej_ignys pisze:Nie wiem jaką tezę chcesz udowodnić Darbo, pytając już nieco bardziej serio ?
Moja teza jest taka, że poziom wiedzy o rządach PIS-u upstrzony jest tzw. czarnym PR-em, który to konfrontacje z faktami wytrzymuje tak, jak niektóre Twoje tezy, czyli licho.

PIS nie jest moim wymarzonym wyborem. Jest mniejszym złem. Być może jest tak jak pisze Luka. Kaczyński zrobi coś takiego w ostatniej chwili, że zrazi do siebie umiarkowaną część elektoratu, tak jak to zrobił ostatnio. Ale jeżeli po 8 latach rządów PO, partii, które stała się populistyczna i zdegenerowana, część z Was w tym Ty, chcecie im dać kolejną szansę to ja daje taką szansę PIS-owi. Mogli się zmienić. Pokazała to kampania prezydencka.

Jeżeli PIS się nie zmienił, to ja już nigdy więcej nie zawieszę oka na Kaczyńskim. :roll:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 08 paź 2015, 13:05

Jeżeli PIS się nie zmienił, to ja już nigdy więcej nie zawieszę oka na Kaczyńskim. :roll:
Zaczyna robić się groźnie, biorąc pod uwagę że prezes jest singlem i zadeklarowanym homofobem nie wiem czy powinieneś ta
kich słów użyć.

Awatar użytkownika
keram11
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek

Post autor: keram11 » 08 paź 2015, 13:40

Ja chciałem tylko napisać, że nie zagłosuję na PIS, bo ich nie lubię.

Powody nielubienia:

1. Zawłaszczanie prawa do patriotyzmu, wiary (wyznania), prawdy, słuszności poglądów i co tam jeszcze.
2. Zablokowanie na lata możliwości powstania w Polsce sensownej partii centro - prawicowej.
3. Hipokryzja.
4. Brak miłości bliźniego i pokory.
5. Brak jakiegokolwiek szacunku dla osób myślących inaczej niż PIS.
6. Nieudolność w walce z odwiecznym wrogiem (8 lat rządów PO i co?) ;-)
7. Jeszcze jest parę przyczyn : cenzura : , ale i tak nie lubię i już. :!:

A tak na marginesie, z pewnym bólem uważam, że PIS powinien po tych wyborach rządzić jakiś czas, ale bez większości konstytucyjnej.
Nawet jeśli nie chce : gafa :
W innym wypadku młócka będzie trwała nadal.
A jak zaczną rządzić to zobaczymy jak to jest.
Lybra 1.9 JTD 139 KM :-)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 08 paź 2015, 14:22

luka pisze:
Zaczyna robić się groźnie, biorąc pod uwagę że prezes jest singlem i zadeklarowanym homofobem nie wiem czy powinieneś takich słów użyć.
Takie sugestie czasem wracają do autorów rykoszetem...

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 08 paź 2015, 14:27

A ankiety jak nie ma, tak nie ma, jakby była taka możliwość sam bym ją dołożył, niestety nie mam takiej opcji. :(

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 08 paź 2015, 16:06

luka pisze:A ankiety jak nie ma, tak nie ma, jakby była taka możliwość sam bym ją dołożył, niestety nie mam takiej opcji. :(
Lancia umiera; Zarząd nieobecny; moderatorów brak :mrgreen:

Może w dziale "zrób to sam" : gafa :

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”