Witajcie Klubowicze
Temat stary jak ta moja Lancia lecz kilku mechaników poległo, więc postanowiłem poprosić o pomoc was.
Dramat trwa już jakiś rok na początku nierówno pracował silnik - spoko cewki, przewody, świece i dzida!
Hola hola na trasie zerwał się pasek rozrządu holowanie z pod Wrocławia - spoko wymieniamy pasek i dzida!
Nie tak szybko silnik dalej nie pracuje poprawnie - komputer ciach podmiana i dzida? Nie dalej bez zmian więc lecą po kolei czujniki
położenia wału, przepustnice, silniczek krokowy i nie wiem co jeszcze a obroty na biegu jałowym jak pływały tak pływają !!!
Na ssaniu jest ok ale jak silnik się rozgrzeje to zaczyna się czkawka i czasem jak długo pracuje na wolnych obrotach to nawet zgaśnie ( nie zawsze, ale lubi)
Świece mają czarny nalot co świadczy o zbyt bogatej mieszance i czuć paliwem??? A i zapomniałem sonda lambda też była wymieniana.
Proszę pomóżcie wskrzesić to autko, liczę na dobre rady lub kontakt do mechanika co ogarnia temat
Lancia Ypsilon 2005
Lancia Ypsilon 2005
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2022, 9:02 przez topcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę umieszczać posty w odpowiednich działach.
Powód: Proszę umieszczać posty w odpowiednich działach.
- MaciekTTT
- Forumowicz/ka
- Imię: Maciej
Re: Lancia Ypsilon 2005
Jaki tam masz silnik?
Jeżeli benzyna, to po zerwaniu paska rozrządu obstawiałbym zerwanie klina na kole wału rozrządu i przestawiony rozrząd , bądź nieszczelne zawory...
Jeżeli benzyna, to po zerwaniu paska rozrządu obstawiałbym zerwanie klina na kole wału rozrządu i przestawiony rozrząd , bądź nieszczelne zawory...
Dzidziuś
Benzyna 1.2 zawory trzymają była sprawdzana szczelność, a klin muszę zapytać mechanika czy to sprawdzał
Z opisu rozumiem ze przepustnice czyściłeś i przewód odmy jest drożny?