Musa - wymiana radia.

Peter2712
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 51
Rejestracja: 29 wrz 2017, 20:34
Imię: Peter
Lokalizacja: Kassel-Niemcy

Musa - wymiana radia.

Post autor: Peter2712 » 13 sty 2018, 10:55

Musa 1.4 16v, 95KM
Jestem zdecydowany wymienic radio w moim aucie . Radio nawala , CD dziala super.(bez nawigacji)
Zastanawiam sie czy z 2007 roku wzwyz czy bedzie pasowalo. Z Nawigacja.
Zzewnetrznie napewno tak - problem z tylna czescia .
W nowym jest 2DIN duza obudowa .
Stare tez jest 2DIN ale z tylu mala skrzynka.
Pytanie czy wejdzie ?
Nastepna sprawa - sa kody do radia ? czy to sa radia bez kodu ?
Jezeli ktos jest w posiadaniu takiego radyjka - czy ktos ma na zbyciu plyty do nawigacji ?
Moga byc kopie - byle czytalo.
Sorki za bledy - nie mam Polskiej klawiatury.

Awatar użytkownika
Dawid
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4218
Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Wymiana radia.

Post autor: Dawid » 13 sty 2018, 13:35

Radio wejdzie ale będziesz musiał wymienić kieszeń montażową. Nie jestem pewien czy w Musie było instalowane Instant Nav ale do starszego typu czyli do ConnectNav mapy można samemu wypalić na płytce.Radio oczywiście wymaga kodu ale można go złamać. Mowa oczywiście o starszym typie radia. Do instant o ile takowy był montowany nie ma pirackich map i podobnie złamanie kodu jest nieoplacalne. Aczkolwiek wykonalne

Wysłane z Galaxy S8

Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Seat Altea 1.6 MPI


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe

Peter2712
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 51
Rejestracja: 29 wrz 2017, 20:34
Imię: Peter
Lokalizacja: Kassel-Niemcy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Peter2712 » 14 sty 2018, 17:15

Dzieki - bedzie chyba kompletny ConnectNav .
Sorki za bledy - nie mam Polskiej klawiatury.

Peter2712
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 51
Rejestracja: 29 wrz 2017, 20:34
Imię: Peter
Lokalizacja: Kassel-Niemcy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Peter2712 » 12 lut 2018, 14:50

No i niewiem co jest.
Niby sprawne a brak zasilania (nie ma pradu).
Jest jakies inne podlaczenie ? czy kupilem padline ?
Sorki za bledy - nie mam Polskiej klawiatury.

Peter2712
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 51
Rejestracja: 29 wrz 2017, 20:34
Imię: Peter
Lokalizacja: Kassel-Niemcy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Peter2712 » 17 lut 2018, 11:35

Znalazlem .
Radio ruszylo .
Musze sprawdzic w samochodzie przyczyne .
Podlaczylem na krotko w domu i swieci . Problem tylko jezykowy (ITALIA) .
Nie mam instrukcji - nic do niego.
Moze ktos jest w posiadaniu instrukcji ?
Sorki za bledy - nie mam Polskiej klawiatury.

Awatar użytkownika
bastek13
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 62
Rejestracja: 11 kwie 2013, 16:59
Lokalizacja: WPR

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: bastek13 » 19 lut 2018, 12:55

Peter2712 pisze:
17 lut 2018, 11:35
Moze ktos jest w posiadaniu instrukcji ?
http://www.fiat-service.nl/instructiera ... onnect.pdf
jest : Lancia Musa ORO 1.4 16v 2005' ; Renault Laguna III 2.0 dCi Initiale Paris 2008'
było : Honda Civic 5D 1.4iS 1997'

Peter2712
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 51
Rejestracja: 29 wrz 2017, 20:34
Imię: Peter
Lokalizacja: Kassel-Niemcy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Peter2712 » 20 lut 2018, 15:12

Wielkie dzieki - choc nie znam jezyka .
Zawsze juz cos.
Postaram zlamac ta enigme.
Sorki za bledy - nie mam Polskiej klawiatury.

Awatar użytkownika
Dawid
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4218
Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Dawid » 20 lut 2018, 16:22

W Connect Nav nie będziesz miał ojczystego języka. Nie ma też możliwości wgrania go.

Wysłane z Galaxy S8

Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Seat Altea 1.6 MPI


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe

Peter2712
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 51
Rejestracja: 29 wrz 2017, 20:34
Imię: Peter
Lokalizacja: Kassel-Niemcy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Peter2712 » 09 mar 2018, 17:11

Sytuacja czesciowo opanowana , radio gra .
navi nie dziala .
Brak plyty - moze ktos ma na zbyciu ?
Jezeli trzeba to nawet odplatnie.
Od poniedzialku 12 marca do 18 marca bede w okolicach W-wy , Minsk Maz .
Niestety nie mam tam zasiegu , brak internetu- wskazane info SMS.
Natomiast od 19 marca do 23 marca bede w Ciechocinku - zasieg jest i nawet Wi-fi.
jezeli ktos ma na zbyciu albo kopie ,bede wdzieczny.
tel. kontaktowy 0049 1631451574
Sorki za bledy - nie mam Polskiej klawiatury.

Awatar użytkownika
Dawid
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 4218
Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Dawid » 09 mar 2018, 18:02

Znajdziesz na necie pliki do ściągnięcia i sobie sam płytkę wypalisz.Akurat to w ConnectNav jest możliwe.Przygotuj się jednak na to że mapy będą mocno nieaktualne.
Dużo plików z mapami jest na chomiku.
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Seat Altea 1.6 MPI


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe

J93
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 5
Rejestracja: 31 maja 2018, 15:41
Imię: J93

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: J93 » 04 lip 2018, 20:11

Podepnę się pod temat. Kupiłem żonie radio 2din ale za cholerę nie chce ruszyć... Podobno tak twierdzi teść że nie ma kabla memory. Moglibyście mi przybliżyć co zrobić? Bo ręce mi już opadają

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2448
Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie
Kontakt:

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Marcin_D » 04 lip 2018, 20:43

Ile taki ConectNav kosztuje??
Bo nic nie znalazłem na allegro.

Peter2712
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 51
Rejestracja: 29 wrz 2017, 20:34
Imię: Peter
Lokalizacja: Kassel-Niemcy

Re: Musa - wymiana radia.

Post autor: Peter2712 » 07 lip 2018, 21:05

Marcin_D Ja dalem 450 zl a byly jeszcze 2 szt kolo Jarocina na Allegro.
J93 - mialem podobnie a do tej pory nie skonczylem - nie wiem co jest grane.
Podlaczylem wg. kostki brak pamieci a przy okazji baterie rozladowywalo.
Gdzies na necie znalazlem przepinke i przepiolem kabel pamieci , teraz dziala , natomiast navi nie czyta i nie pamieta .
Po kazdym wylaczeniu radia musze ustawiac zegarek , wybor jezyka , navi itd na nowo.
Tylko radio trzyma ok.
Sorki za bledy - nie mam Polskiej klawiatury.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”