[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławuś
- Kontakt:
Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
http://wiadomosci.wp.pl/kat,142076,titl ... aid=11770e
wychodzi na to że każda uroczystość która nas czeka w najbliższych latach będzie obchodzona z naznaczeniem apelu smoleńskiego... jak w kawale o Leninie... otwieram lodówkę a tu apel smoleński ;-(
wychodzi na to że każda uroczystość która nas czeka w najbliższych latach będzie obchodzona z naznaczeniem apelu smoleńskiego... jak w kawale o Leninie... otwieram lodówkę a tu apel smoleński ;-(
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)
"Grzegorz Braun o kontrowersjach wokół Powstania Warszawskiego"
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus 

-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
komentarz do filmu powyżej: pierwsze zdanie i od razu wtopa... ten kto porównuje rzeź wołyńską do powstania warszawskiego ten nie wie co czyni...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Muszę przyznać, że obecni rządzący to chyba najgorsi szmaciarze i sprzedawczyki jakich możemy sobie wyobrazić. Lans na ŚDM i ślizganie się na dokonaniach innych. Darbo jeszcze raz powiesz, że telewizja za PO była najgorzej upolityczniona, to chyba nie uwierzę już w żadne twoje swoje słowo. Noż *** mać, pooglądałem wczoraj sobie relację ze ŚDM wieczorkiem, oczywiście na koniec, korzystając z okazji musieli puścić wywiad z super prezesem, włazidupą i najczystszej postaci chorągiewką Jackiem Kurskim. Oczywiście korzystali z okazji, żeby złapać trochę oglądalności osób, które na co dzień TVPIS nie oglądają. Propaganda w czystej postaci.
Lekko przesadziłeś - w mojej opinii. Najgorszym szmaciarzem nie staje się przez lans na ŚDM lecz za dużo gorsze rzeczy. Telewizji nie oglądam wiec trudno mi się odnieść do opinii i cokolwiek napisać.luka pisze:Muszę przyznać, że obecni rządzący to chyba najgorsi szmaciarze i sprzedawczyki jakich możemy sobie wyobrazić. Lans na ŚDM i ślizganie się na dokonaniach innych. Darbo jeszcze raz powiesz, że telewizja za PO była najgorzej upolityczniona, to chyba nie uwierzę już w żadne twoje swoje słowo. Noż *** mać, pooglądałem wczoraj sobie relację ze ŚDM wieczorkiem, oczywiście na koniec, korzystając z okazji musieli puścić wywiad z super prezesem, włazidupą i najczystszej postaci chorągiewką Jackiem Kurskim. Oczywiście korzystali z okazji, żeby złapać trochę oglądalności osób, które na co dzień TVPIS nie oglądają. Propaganda w czystej postaci.
Natomiast z uwagą obserwuje dane ekonomiczne dotyczące wzrostu gospodarczego, wskaźników budżetowych, ściągalności podatków - tu jest dobrze lub bardzo dobrze, co mnie cieszy bo pamiętam nasz zakład sprzed miesiąca i mam nadzieję, że usłyszę od Ciebie stosowną wypowiedź.

Jak na złość prawdopodobnie zmienił się w Polsce trend demograficzny - rodzi się więcej dzieci:
http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/30728988 ... zieci.html
Jak w pysk strzelił narzuca się koincydencja z 500+ i zmianą władzy. Czy to nie jest realizacja obietnic wyborczych?
Obiecali zwiększyć ściągalność podatków - dzieje się. Miała poprawić się dzietność - dzieje się.
Niestety PIS popłynął lekko na posunięciach wizerunkowych i tu niektóre decyzje mógłbym nazwać "szmaciarskimi"
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
Proszę nie pisz o trendach na podstawie pół roku, po drugie trend ten jak piszesz zaczął się dużo wcześniej, a jak spojrzysz na demografię w całości, to zobaczysz że stosunek urodzeń do zgonów i wyjazdów z kraju się nie poprawia. Druga sprawa, że jak już wcześniej pisałem ludzie, którzy pod wpływem 500 zł narobią dzieci, raczej nie należą do tych, którzy do budżetu cokolwiek wnoszą. Nikt normalny, nie powie, że rypnę se dziecko albo dwa, bo za każdebpińcet płacą. Jeżeli będą większe wpływy to chwała im za to, szkoda tylko, że tak źle to wydają, w dodatku tylko po to żeby dłużej rządzić i dalej szmaciarsko się zachowywać. Tylko taki sposób rządzenia ma krótkie nogi, zobaczymy ci zrobią, jak się wszystkie grupy zawodowe zwrócą o podwyżki, na to nawet OFE nie starczy. Miejmy nadzieję, że ta ściągalność podatków nie jest obarczona kontrolami, wiem jaki kładzie się nacisk na urzędników skarbowych w sprawie mierników i wydajności, niestety w dłuższej perspektywie będzie to prowadzić do pewnych skutków.
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011
była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
To się nie liczy, złe źródło na pewno.
Jakby napisali tak w niezależnym "w Sieci" czy innym wiarygodnym źródle ojca Rydzyka to co innego. Albo chociaż pan WC Kwadrans jak by powiedział lub w ostateczności ten co to ostatnio co chwilę patrzył na bok czy go lwy nie chcą zjeść, nie pamiętam, ale Hobbysta zna go dobrze
Jakby napisali tak w niezależnym "w Sieci" czy innym wiarygodnym źródle ojca Rydzyka to co innego. Albo chociaż pan WC Kwadrans jak by powiedział lub w ostateczności ten co to ostatnio co chwilę patrzył na bok czy go lwy nie chcą zjeść, nie pamiętam, ale Hobbysta zna go dobrze

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
A czytałeś tekst ze zrozumieniem czy tylko nagłówek? 

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
TAKdarbo pisze:A czytałeś tekst ze zrozumieniem czy tylko nagłówek?
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011
... do zmiany (tej rzeczywistej) w zakresie ściągalności podatków często potrzebna jest zmiana prawa i PIS to robi. W mojej branży większość podmiotów gospodarczych trzyma za PIS kciuki, który pierwszy raz od 8 lat ruszył "szarą strefę" szacowaną na 8-10 miliardów PLN głównie w obszarze VAT a zaraz w drugiej kolejności CIT. To co działo się w ostatnich latach to przysłowiowa "podatkowa bonanza". Jeśli uda się im ograniczyć szarą strefę z prawie 20% procent do 6-8% co przyniesie nawet 35-45 miliardów PLN to mam w nosie czy pieniądze te pójdą na 500+ czy może darmowe leki czy inne kredyty mieszkaniowe. Ważne aby rynkowa konkurencja była zdrowa a budżet w miarę zbilansowany. Dyskusja na temat Maciarewicza i całej reszty może być ciekawa, nudna lub każda inna ale na pewno pieniędzy nie dostarczy. Walka z szarą strefą już tak i dlatego ja również w tej kwestii trzymam kciuki .... za PIS.darbo pisze:luka pisze:Obiecali zwiększyć ściągalność podatków - dzieje się.luka pisze:Miejmy nadzieję, że ta ściągalność podatków nie jest obarczona kontrolami, wiem jaki kładzie się nacisk na urzędników skarbowych w sprawie mierników i wydajności, niestety w dłuższej perspektywie będzie to prowadzić do pewnych skutków.
Serdecznie pozdrawiam
Rzadka, merytoryczna wypowiedź w temacieadamM20 pisze:... do zmiany (tej rzeczywistej) w zakresie ściągalności podatków często potrzebna jest zmiana prawa i PIS to robi. W mojej branży większość podmiotów gospodarczych trzyma za PIS kciuki, który pierwszy raz od 8 lat ruszył "szarą strefę" szacowaną na 8-10 miliardów PLN głównie w obszarze VAT a zaraz w drugiej kolejności CIT. To co działo się w ostatnich latach to przysłowiowa "podatkowa bonanza". Jeśli uda się im ograniczyć szarą strefę z prawie 20% procent do 6-8% co przyniesie nawet 35-45 miliardów PLN to mam w nosie czy pieniądze te pójdą na 500+ czy może darmowe leki czy inne kredyty mieszkaniowe. Ważne aby rynkowa konkurencja była zdrowa a budżet w miarę zbilansowany. Dyskusja na temat Maciarewicza i całej reszty może być ciekawa, nudna lub każda inna ale na pewno pieniędzy nie dostarczy. Walka z szarą strefą już tak i dlatego ja również w tej kwestii trzymam kciuki .... za PIS.
Serdecznie pozdrawiam

Polemizowałbym.Rutuś pisze:TAKdarbo pisze:A czytałeś tekst ze zrozumieniem czy tylko nagłówek?
A czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w ograniczaniu szarej strefy trzeba również zachować rozsądek i nie przekroczyć pewnej granicy?adamM20 pisze:... do zmiany (tej rzeczywistej) w zakresie ściągalności podatków często potrzebna jest zmiana prawa i PIS to robi. W mojej branży większość podmiotów gospodarczych trzyma za PIS kciuki, który pierwszy raz od 8 lat ruszył "szarą strefę" szacowaną na 8-10 miliardów PLN głównie w obszarze VAT a zaraz w drugiej kolejności CIT. To co działo się w ostatnich latach to przysłowiowa "podatkowa bonanza". Jeśli uda się im ograniczyć szarą strefę z prawie 20% procent do 6-8% co przyniesie nawet 35-45 miliardów PLN to mam w nosie czy pieniądze te pójdą na 500+ czy może darmowe leki czy inne kredyty mieszkaniowe. Ważne aby rynkowa konkurencja była zdrowa a budżet w miarę zbilansowany. Dyskusja na temat Maciarewicza i całej reszty może być ciekawa, nudna lub każda inna ale na pewno pieniędzy nie dostarczy. Walka z szarą strefą już tak i dlatego ja również w tej kwestii trzymam kciuki .... za PIS.darbo pisze:luka pisze:Obiecali zwiększyć ściągalność podatków - dzieje się.luka pisze:Miejmy nadzieję, że ta ściągalność podatków nie jest obarczona kontrolami, wiem jaki kładzie się nacisk na urzędników skarbowych w sprawie mierników i wydajności, niestety w dłuższej perspektywie będzie to prowadzić do pewnych skutków.
Serdecznie pozdrawiam
Żeby gospodarka się rozwijała to albo powinien być prosty system podatkowy + niskie podatki, albo luzowanie tu i ówdzie, oczywiście nieoficjalnie. Zamordyzm w kontrolowaniu i ściągalności podatków prowadzi do odwrotnego skutku w dłuższej perspektywie. Każdy ma inne pomysły na osiąganie celu, tylko ja nie chciałbym być płatnikiem rozdawania kasy przez rządzących dla osiągania swoich celów politycznych, nie mówię tu o załataniu dziury w VAT a o rykoszecie i innych pomysłach na złupienie podatnika, jest to ukryte podnoszenie podatków i jak sobie chcesz to będziesz dymany, a powiesz że jakaś firma x teraz płaci podatki i będziesz zadowolony.
A teraz merytorycznie

Kolega wyżej pisze, że wyższe wpływy do budżetu i ściągalność Vatu jest skutkiem zmiany prawa, PIS nie zrobił nic co miałoby to zmienić, dopiero wchodzą lub wejdą jakiekolwiek zmiany,które miały poprawić ten stan - więc skąd pomysł, że to zrobiło PIS??
Gospodarka to układ naczyń połączonych a więc skąd wyższe wpływy do budżetu?
Bezrobocie jest w trendzie spadkowym, kolejne dane wskazują na rekordy od wielu lat w tym względzie,obecnie wg GUS-u 8,8%. Jeżeli więcej ludzi pracuje,to jest odprowadzane więcej składek zus i PIT.
Jeżeli jest niskie bezrobocie,możemy mówić o zjawisku "rynku pracownika" czyli trudniej o pracownika,dlatego łatwiej o podwyżki stawek i pensji, czyli wyższe płace - wyższe składki.
Wyższe pensje, rośnie konsumpcja i sprzedaż detaliczna, czytaj więcej Vat.
Dodatkowe 17-22-mld zł w gospodarce za pomocą 500 + wydawanie tegoż, daje jak wyżej - wzrost konsumpcji i sprzedaży detalicznej - więcej Vatu, czyli z jednej kieszonki do drugiej, ot filozofia. Jeżeli będziemy mieli mówić o tym co się stało w tym temacie poprzez rządy PIS,to najwcześniej w tym samym czasie przyszłego roku i musi to być duży wzrost, bo na razie jest to trend wzrostowy, nic więcej. PIS ogólnie ma wielkie szczęście, wygrywa wybory zawsze w lepszym okresie dla gospodarki, szkoda jednak że z tego nie korzystają, żeby np. obniżyć podatki a rozdają i dalej się zadłużają, tylko po to żeby wygrywać wybory.
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:

strasznie mnie to dzisiaj rozbawiło

"Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 569: ŚDM"
[youtube][/youtube]
"Całą Polską obiegły słowa papieża Franciszka, aby zamienić kanapę na buty. W taki oto sposób wezwał on miliony Polaków do obrony Trybunału Konstytucyjnego. Każdy demokrata bowiem wie, że kanapa to symbol kaczystowskiego ucisku a buty to symbol demonstracji KODu. I choć słowo Trybunał nie padło ani razu, to dobrze wiadomo o co w tym wszystkim chodzi. Tak właśnie działa zasada domniemania Trybunału. Niestety mimo dobrej woli Franciszka i setek tysięcy ludzi z całego postępowego świata, stało się to, czego można było się obawiać. Kaczyści rozkręcili spiralę radości jakiej nie znała historia ludzkości. A następnie pod osłoną nocy Duda podpisał nową ustawę o Trybunale Konstytucyjnym. Tak oto wyszła na jaw prawda skrywana przez rząd kaczystowski. Światowe Dni Młodzieży to była tylko przykrywka dla zamachu na Trybunał. Teraz cała nadzieja w Europie. By żyło się lepiej! By żyło się lepiej wszystkim!"
[youtube][/youtube]
"Całą Polską obiegły słowa papieża Franciszka, aby zamienić kanapę na buty. W taki oto sposób wezwał on miliony Polaków do obrony Trybunału Konstytucyjnego. Każdy demokrata bowiem wie, że kanapa to symbol kaczystowskiego ucisku a buty to symbol demonstracji KODu. I choć słowo Trybunał nie padło ani razu, to dobrze wiadomo o co w tym wszystkim chodzi. Tak właśnie działa zasada domniemania Trybunału. Niestety mimo dobrej woli Franciszka i setek tysięcy ludzi z całego postępowego świata, stało się to, czego można było się obawiać. Kaczyści rozkręcili spiralę radości jakiej nie znała historia ludzkości. A następnie pod osłoną nocy Duda podpisał nową ustawę o Trybunale Konstytucyjnym. Tak oto wyszła na jaw prawda skrywana przez rząd kaczystowski. Światowe Dni Młodzieży to była tylko przykrywka dla zamachu na Trybunał. Teraz cała nadzieja w Europie. By żyło się lepiej! By żyło się lepiej wszystkim!"
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus