[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 20 lip 2016, 17:09

Hobbysta pisze:
darbo pisze:...Obsesja Smoleńska....
Jest zupełnie inaczej. Idzie już siódmy rok wspólnego, między podziałami rozmydlania zbrodni z 10.04.2010 r. Opinia publiczna jest przez wszystkie strony oszukiwana i nadal nie widać żadnego śladu działania w tej sprawie.

Próba realizacji apelu smoleńskiego w rocznicę wybuchu powstania warszawskiego uważam za skrajny polityczny idiotyzm. Podobnie było w rocznicę wydarzeń poznańskich. To jest dla mnie dowód na to, że PIS nie działa racjonalnie. Ktoś myśli o konsekwencjach takich działań? Kto podejmuje takie decyzje? Dlaczego mieszać te dwa porządki. Nie mam nic przeciwko kontynuacji śledztwa i wyjaśnieniu i skazaniu winnych (np. zaniedbań). Nie mam nic przeciwko pomnikowi na Krakowskim Przedmieściu, np. był projekt tzw. pomnika światła tylko bufetowa go uwaliła.

Ale Smoleński wyzierający z każdego zakątka naszego biednego kraju budzi mój sprzeciw. Już wkrótce apel smoleński będzie w rocznicę bitwy pod Grunwaldem. Któryś decydent ochuj : cenzura : ł.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 20 lip 2016, 17:43

Jak to któryś? Sam jakoś niedawno uznałeś (chyba to byłeś ty), że Antek jest bardzo dobry w roli ministra obrony narodowej. Druga sprawa, to naprawdę wierzyłeś w to, że Smoleńsk nie będzie prawie lub najważniejszą sprawą w kraju? Że na każdym możliwym polu będą sobie gęby wycierać tymi ludźmi i niestety co najgorsze ich rodzinami.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 20 lip 2016, 17:49

luka pisze:Jak to któryś? Sam jakoś niedawno uznałeś (chyba to byłeś ty), że Antek jest bardzo dobry w roli ministra obrony narodowej. Druga sprawa, to naprawdę wierzyłeś w to, że Smoleńsk nie będzie prawie lub najważniejszą sprawą w kraju? Że na każdym możliwym polu będą sobie gęby wycierać tymi ludźmi i niestety co najgorsze ich rodzinami.
Jeżeli to była decyzja Macierewicza to ma u mnie duży minus.

Cieszy to, że pod wpływem nacisku społecznego najprawdopodobniej PIS się z pomysłu wycofał.

I jak czytam z podwyżek też. I dobrze bo to dwie fatalne decyzje i pomysł na wejście na ścieżkę pt. jak skutecznie przegrać najbliższe wybory.

Przynajmniej gospodarka pozytywnie reaguje na rządy PIS i rośnie jak na drożdżach. :lol:

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/przemy ... ore/00gg3g
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 20 lip 2016, 19:29

darbo pisze:Któryś decydent ochuj : cenzura : ł.
No to mi przypomniałeś:
[youtube][/youtube]
A to znacie? Jest i o Grunwaldzie (a coś i darbo wspomniał a propos...) :-P
[youtube][/youtube]
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 20 lip 2016, 23:00

darbo pisze:Chyba mnie coś k : cenzura : trafi : czerwona :

Podwyżki dla posłów, premier i prezydenta. Podatek od starych samochodów.

K : cenzura : : cenzura : : cenzura : : cenzura : : cenzura : : cenzura : : cenzura : : cenzura :
Darek ale to jeszcze nie koniec bo się o tym głośno nie mówi o propozycji opodatkowania wody dla producentów napojów i soku ale dadzą rade będą produkować za granicą.
:link:

Podwyżek dla rządu i parlamentarzystów nie będzie bo zrobili szybki sondaż i poparcie spadło podobno do 25%.
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 20 lip 2016, 23:09

A jaki to dobry "pijar" - "widzicie, jednak nie robimy podwyżek, bo my jesteśmy cacy" :lol: :lol: :lol:

I tak to zrobią, kwestia czasu i umiejętnego kamuflażu.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 20 lip 2016, 23:20

Hobbysta pisze:
darbo pisze:...Obsesja Smoleńska....
Jest zupełnie inaczej. Idzie już siódmy rok wspólnego, między podziałami rozmydlania zbrodni z 10.04.2010 r. Opinia publiczna jest przez wszystkie strony oszukiwana i nadal nie widać żadnego śladu działania w tej sprawie.
Miałem nadzieję, że przynajmniej Tobie nie trzeba tłumaczyć prostych spraw :D - doprecyzuję:
darbo pisze:Próba realizacji apelu smoleńskiego w rocznicę wybuchu powstania warszawskiego uważam za skrajny polityczny idiotyzm. Podobnie było w rocznicę wydarzeń poznańskich.
Całkowita zgoda w sytuacji całkowicie niewyjaśnionej sprawy tej potwornej zbrodni!
darbo pisze:To jest dla mnie dowód na to, że PIS nie działa racjonalnie. Ktoś myśli o konsekwencjach takich działań? Kto podejmuje takie decyzje? Dlaczego mieszać te dwa porządki.
Nie ma na to Twoje powyższe żadnego logicznego uzasadnienia, ale te decyzje ktoś celowo podejmuje w celu rozmydlenia sprawy i zniechęcenia wszystkich do wyjaśnienia tej zbrodni!!!!!
darbo pisze:Nie mam nic przeciwko kontynuacji śledztwa i wyjaśnieniu i skazaniu winnych (np. zaniedbań).
Właśnie problem w tym, iż nie ma żadnej pewności, że faktyczne śledztwo w tej sprawie zostało w ogóle kiedykolwiek podjęte.
darbo pisze:Nie mam nic przeciwko pomnikowi na Krakowskim Przedmieściu, np. był projekt tzw. pomnika światła tylko bufetowa go uwaliła.
Absolutnie żadne pomniki nie powinny być stawiane przed wyjaśnieniem sprawy - zestawmy FAKT inscenizacji z pomnikami ze złamaną brzozą : beczy : : czerwona :
darbo pisze:Ale Smoleński wyzierający z każdego zakątka naszego biednego kraju budzi mój sprzeciw. Już wkrótce apel smoleński będzie w rocznicę bitwy pod Grunwaldem. Któryś decydent ochuj : cenzura : ł.
Nie wiem ile uzyskałeś punktów na LKP za wulgaryzm, pomijając to powtórzę: jest to cyniczna, celowa, wyrachowana, nikczemna działalność obliczona na konkretne efekty, ale już okazało się, że przedobrzył/li.

P.S. Macierewicz siódmy rok rozmydla sprawę 10.04.2010 r., na równi z poprzednio rządzącymi i czekistami!
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 21 lip 2016, 0:43

Ja tylko dodam, co jest ogólnie wiadome, że rodziny, które cały czas krzyczą o zamachu, nie zwróciły milionów, tak, milionów, z odszkodowań wypłaconych za wypadek/katastrofę.
Przypominam, że ubezpieczenie głowy państwa i urzędników państwowych nie obejmowało zamachu!
Temat odszkodowań ucichł. A szkoda.

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 21 lip 2016, 6:35

Nie tylko nie afera, zbrodnia, katastrofa, zamach smoleński, już naprawdę temat jest wyczerpany.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 21 lip 2016, 7:14

Flyman, to, o czym napisałeś, było w pewnym momencie szeroko nagłaśniane i jeżeli nawet jest to prawdą, to tym gorzej dla całej sprawy i ludzi w to zaangażowanych.
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 lip 2016, 18:11

Hobbysta pisze: Nie wiem ile uzyskałeś punktów na LKP za wulgaryzm,
To dla zdrowia psychicznego i większego dystansu.

Hobbysta pisze: pomijając to powtórzę: jest to cyniczna, celowa, wyrachowana, nikczemna działalność obliczona na konkretne efekty, ale już okazało się, że przedobrzyli
Hobbysta pisze:P.S. Macierewicz siódmy rok rozmydla sprawę 10.04.2010 r., na równi z poprzednio rządzącymi i czekistami!
Macierewicz jest jednym z najbliższych współpracowników Jarosława Kaczyńskiego; to prawdziwy patriota i kaczorowy towarzysz broni. Jeżeli stawiasz takiego człowieka na równi z poprzednio rządzącymi i czekistami to już jesteś bardzo blisko tezy, że w zamachu maczał palce brat Lecha. Ja do różnych akrobacji myślowych jestem przyzwyczajony ale tą koncepcją udowodnisz nam, że nie obowiązuje Cię już żadna logika i zdrowy rozsądek.

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 21 lip 2016, 23:32

ooo! zgrzyty na osi darbo - hobbuś... ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 22 lip 2016, 6:40

Jak już jesteśmy w sferze fiction, to rozważcie na spokojnie, komu więcej przysporzyła się śmierć Lecha i ta katastrofa, zamach, inscenizacja, Jarosławowi Kaczyńskiem, czy Donaldowi Tuskowi, Pisowi czy Platformie?
Jeszcze jedno do darbo, mógłbyś rozwinąć czym się różni prawdziwy patriota od patrioty?

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 22 lip 2016, 13:05

luka pisze:Jak już jesteśmy w sferze fiction, to rozważcie na spokojnie, komu więcej przysporzyła się śmierć Lecha i ta katastrofa, zamach, inscenizacja, Jarosławowi Kaczyńskiem, czy Donaldowi Tuskowi, Pisowi czy Platformie?
Jeszcze jedno do darbo, mógłbyś rozwinąć czym się różni prawdziwy patriota od patrioty?
daj spokój... nieraz to już wałkowałem i już nawet nie chce mi się na ten temat pisać...

a co do patriotyzmu... a który to z tych jedynie prawdziwych patriotów umiałby ojczyznę obronić? a umie to strzelać, kryć się po okopach, coś tam z poligonu liznął?
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 22 lip 2016, 14:38

Nie pojmujecie Panowie ukrytej głęboko ironii. :x

Terminu "prawdziwy patriota" użyłem w imieniu elektoratu PISu ale tzw. twardego.

Tak się powszechnie uważa o Antku.

A czym się różni? Podejrzewam, że tym, czym ori tłumik od podróby w Lybrze ;)

Jak teraz tego nie zrozumiecie to ja się poddaje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”