[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Tomzik » 26 maja 2016, 20:02

No co Ty, przecież to dobra zmiana.

Nie rozumiem czemu nie chcesz płacić za propagandę.

Transmisja z wręczania nagrody Człowieka Roku Panu Prezydentowi, przyznanej przez "W Sieci" była przecież pasjonująca, wykupiłbym nawet gdyby była w pay per view.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 20:06 przez Tomzik, łącznie zmieniany 2 razy.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 20:03

Dudi pisze:Uwierz, że legenda Tomasza Zimocha będzie o wiele większa niż Jana Ciszewskiego. O ile już nie jest (dla mnie jest).
Ok :roll: Dudi wybacz. Powinienem się domyśleć, że Zimoch i sport dla Ciebie to są ważne rzeczy. Czasem coś chlapię bezkrytycznie a potem żałuję. Sorry. :pocieszanie:

Dudi pisze:Dla mnie ci którzy podjęli taką decyzję, to banda patałachów i skończonych idiotów. Nic więcej.
A to co zrobili, znaczy tylko tyle, że Radio Publiczne jest narzędziem walki politycznej. I szczerze, nie mam ochoty łożyć na nie kasy :-? :-? :-?
Do walki są potrzebne dwie strony. Zimoch otworzył niepotrzebnie nowy front i chwilowo poległ. Mam nadzieję, że wróci i będzie mógł komentować sukcesy wielu polskich reprezentacji.

No a swoją drogą to Euro 2016 się zbliża :)

Tomzik pisze:No co Ty, przecież to dobra zmiana.

Nie rozumiem czemu nie chcesz płacić za propagandę.
No przepraszam. Ja płaciłem za propagandę przez 8 lat to niech Dudi teraz płaci co najmniej 4 : gafa :
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 26 maja 2016, 20:08

Nie nie nie, to nie takie proste.

Przecież jedną z najważniejszych obietnic PiSu było to, że oni nie będą tacy brzydcy jak poprzednicy i wszystko poprawią/naprawią.

Jakżesz więc zmiana jednej propagandy na inną może być tą naprawą i dobrą zmianą?

Nie kojarzę też, żeby poprzednicy wrzucali w porzę wysokiej oglądalności i w czasie ciekawego programu transmisję jak to sami swoi wręczają swojemu "nagrody", zupełnie zresztą niezasłużone..

Aha, to była nagroda "Człowiek Wolności", przepraszam, pomyliłem poprzednio.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 20:35

Tomzik pisze:Nie nie nie, to nie takie proste.

Przecież jedną z najważniejszych obietnic PiSu było to, że oni nie będą tacy brzydcy jak poprzednicy i wszystko poprawią/naprawią.

Jakżesz więc zmiana jednej propagandy na inną może być tą naprawą i dobrą zmianą?
Może być pod warunkiem, że nowa propaganda jest lepsza od poprzedniej. Wtedy mamy dobrą zmianę. :D
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 26 maja 2016, 20:53

Żadna propaganda nie jest dobra.

A ta nowa na pewno nie jest lepsza, co najwyżej bardziej nachalna, ale... co kto lubi :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 26 maja 2016, 20:58

za PO nie pogonili ludzi, którzy pracowali zatrudnieni jeszcze za PiS, wiem bo wywalili niedawno kumpelę z TVP2 (wydawała panoramę) a przyjmowana była jeszcze za poprzednich rządów PiS, za to zatrudnili mojego kumpla ze studiów wprost z Radia Maryja, teraz prowadzi chyba Wiadomości... ot tyle w temacie. o Racewicz nie wspomnę.

poza tym np. panorama była dla mnie zawsze obiektywna, do teraz...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 21:09

Tomzik pisze:Żadna propaganda nie jest dobra.
Jeżeli jednak mamy do wyboru pomiędzy propagandami to ja tam wolę dobrą od złej.

bassooner pisze:za PO nie pogonili ludzi, którzy pracowali zatrudnieni jeszcze za PiS, wiem bo wywalili niedawno kumpelę z TVP2 (wydawała panoramę) a przyjmowana była jeszcze za poprzednich rządów PiS, za to zatrudnili mojego kumpla ze studiów wprost z Radia Maryja, teraz prowadzi chyba Wiadomości... ot tyle w temacie. o Racewicz nie wspomnę.

poza tym np. panorama była dla mnie zawsze obiektywna, do teraz...
Każdy ma własny ogląd po którym ocenia rzeczywistość. Jak dla kogoś normą były media za czasów słońca peru to teraz narzeka.

Obecnie telewizja, gazety i portale w Polsce są dużo bardziej pluralistyczne niż za rządów PO.

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 26 maja 2016, 21:17

jaki własny pogląd??? mówię ci za za PO czystek na dole wśród dziennikarzy nie było, to fakt. teraz są. to też fakt. lecieli ci co zawsze za każdej zmiany, czyli ścisła góra. teraz wymieniają rasowych dziennikarzy na mojego np.kolegę z radia z Torunia.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 21:23

bassooner pisze:jaki własny pogląd??? mówię ci za za PO czystek na dole wśród dziennikarzy nie było, to fakt. teraz są. to też fakt. lecieli ci co zawsze za każdej zmiany, czyli ścisła góra. teraz wymieniają rasowych dziennikarzy na mojego np.kolegę z radia z Torunia.
tak, tak... oczywiście... rasowych dziennikarzy :mrgreen:

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 26 maja 2016, 21:30

a ty co darbo? zzieleniałeś ze złości? czy co...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 21:36

bassooner pisze:a ty co darbo? zzieleniałeś ze złości? czy co...
Po prostu zadumałem się nad Twoim oglądem rzeczywistości :mrgreen:
bassooner pisze:teraz wymieniają rasowych dziennikarzy na mojego np.kolegę z radia z Torunia.
Czy Twój kolega z Torunia wie jakie masz o nim zdanie?

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 26 maja 2016, 22:06

chyba nie... dawno nie piliśmy... ło matko będzie z 18 lat... zresztą on się zmienił i przestał spożywać... a co do zdania - przecież to nie jego wina, że Jarek z ojcem mają taki deal... jest tylko pionkiem, zresztą tak jak moja wywalona koleżanka, która za dwóch rządów PO się jakoś uchowała...

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 26 maja 2016, 22:24

Witam!

Darbo, ładnie to wszystko opisałeś, ale o Zimochu wystarczy:
darbo pisze: ... gada głupoty i tyle. ...jako komentator sportowy ... dla wielu osób może być ważny.
Pozdrawiam
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 26 maja 2016, 22:34

darbo pisze:

Poza tym cierpię na syndrom Bassonera - jak tylko pod wpływem narodowego uniesienia decyduje się na oglądanie naszych reprezentacji to te prawie zawsze po serii sukcesów przegrywają.
a ty takie rzeczy pamiętasz, sam już nie wiem kiedy to napisałem i przy jakiej okazji... ;-)
szacuneczek!

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 26 maja 2016, 22:35

darbo pisze:Jeżeli jednak mamy do wyboru pomiędzy propagandami to ja tam wolę dobrą od złej.
Jeśli obecną uważasz za dobrą to nie mam pytań, dla mnie ma poziom przekoloryzowanej PRL-owskiej z filmów Barei (bo już nawet nie oryginalnej). Tylko tamta bardziej śmieszy, bo już nie jest groźna...
Hobbysta pisze:Darbo, ładnie to wszystko opisałeś, ale o Zimochu wystarczy:
darbo pisze: ... gada głupoty i tyle. ...jako komentator sportowy ... dla wielu osób może być ważny.
Pozdrawiam
Za to taki dziennikarzyna z Sieci, wręczający z d.. wzięte nagrody rozdawcy autografów, czy też z innych niezwykle obiektywnych mediów to już sama mądrość :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”