[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Rutuś » 25 maja 2016, 20:20

Hobbysta pisze:Dudi, kibicem sportowym nie jestem, ale rekreacyjnie parę "sportów" uprawiam. Nazwisko "Zimoch" nic mi właściwie nie mówiło do dzisiaj - jakiś tam komentator i tyle. Po Twoim wpisie trochę poczytałem i wygląda na to, że ten Zimoch to nie tylko komentator sportowy, ale jeszcze chce uchodzić za autorytet polityczny i nie tylko. Skąd u niego takie wysokie mniemanie o sobie, to tego nie wiem, ale nie dziwi mnie, że znalazł się taki, który go nieco przytemperował. I też tylko tyle.
Np. tutaj można poczytać chyba o początkach tej "afery": Zimoch
a tutaj ciekawa notka: "Tomasz Zimoch wie co mówi. Mazurkowi dedykuję..."

P.S. Za wulgaryzmy zyskuje się jakieś punkty na LKP?
Nie trzeba się sportem interesować aby znać to nazwisko.Dla mnie to numer jeden po Janie Ciszewskim
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 25 maja 2016, 21:47

jak pogonią wszystkich dobrych dziennikarzy z TVP i radia, a w ich miejsce przyjdą koledzy "po fachu" z Torunia, to spadnie im oglądalność i słuchacze, a co za tym idzie wpływy z reklam, ale to nie problem, przekieruje się tam środki ze spółek skarbu państwa -
"W pierwszym kwartale tego roku bardzo mocno zaktywizowali się tacy reklamodawcy jak PGNiG, PZU i Ministerstwo Sprawiedliwości - nieobecni w prasie opiniotwórczej w analogicznym okresie minionego roku. Duże wzrosty odnotowały również spółki PKO BP i Kasy Stefczyka"...
i dalej
"Największy wzrost zanotowała ?Gazeta Polska?. Marketerzy wydali w tym tygodniku 2,2 mln zł, o 330 proc. więcej niż rok wcześniej. Z kolei o 54 proc. wzrosły przychody z reklam tygodnika ?W Sieci? - z 6,1 do 9,4 mln zł. Tygodnik ?ABC?, który zaczął ukazywać się w kwietniu ub.r., w okresie od stycznia do marca tego roku zarobił na reklamach 3,3 mln zł. Z końcem kwietnia ?ABC? przestało się ukazywać."

"Jako przykład wskazuje spółkę PGNiG - która z niespełna 200 tys. zł w pierwszym kwartale ub.r. (bez tytułów opiniotwórczych ) już w pierwszym kwartale br. wydała na reklamy w tygodnikach ponad 2,4 mln (z czego ponad 90 proc. w tytułach opiniotwórczych prawicowych i katolickich)"

słowem będzie dużo kasy na zatrudnianie odpowiednich ludzi z odpowiednimi poglądami, po co nam jakieś Zimochy... ;-(

Źródło: wirtualnemedia.pl
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 25 maja 2016, 23:02

Hobbysta pisze:Dudi, kibicem sportowym nie jestem, ale rekreacyjnie parę "sportów" uprawiam. Nazwisko "Zimoch" nic mi właściwie nie mówiło do dzisiaj - jakiś tam komentator i tyle. Po Twoim wpisie trochę poczytałem i wygląda na to, że ten Zimoch to nie tylko komentator sportowy, ale jeszcze chce uchodzić za autorytet polityczny i nie tylko. Skąd u niego takie wysokie mniemanie o sobie, to tego nie wiem, ale nie dziwi mnie, że znalazł się taki, który go nieco przytemperował. I też tylko tyle.
Przynajmniej nie kompromitowałbyś się w tak oczywisty sposób.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Post autor: Snail » 26 maja 2016, 9:29

Dudi pisze:
Tomku, przecież wiadomo, że jeśli ktoś nie z jedynej słusznej opcji to nie warty zainteresowania.
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 26 maja 2016, 11:49

Hobbysta pisze:Dudi, kibicem sportowym nie jestem, ale rekreacyjnie parę "sportów" uprawiam. Nazwisko "Zimoch" nic mi właściwie nie mówiło do dzisiaj - jakiś tam komentator i tyle.
sam jesteś jakiś tam i tyle... ;-)

a masz! za Zimocha... ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 26 maja 2016, 13:24

Snail pisze:
Dudi pisze:
Tomku, przecież wiadomo, że jeśli ktoś nie z jedynej słusznej opcji to nie warty zainteresowania.
Pan Zimoch tak poza tym, jest prawnikiem po aplikacji sędziowskiej. Rozumiem że kolega Hobbysta ma kompetencje i wykształcenie aby oceniać pana Tomka ? Czy ma tak wysokie mniemanie o sobie, że czas żeby go ktoś nieco przytemperował ? :lol:

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 26 maja 2016, 18:01

Zdaniem Hobbysty nie nalezy sie w jakikolwiek sposob przejmowac. Jako czlowiek pozbawiony swojego zdania, omamiony przez niezliczone, nawet najbardziej absurdalne madrosci, a takze jedynie sluszna droge oswieconego pana prezesa, jest on calkowicie niewiarygodny w swoim belkocie, gdy juz osobiscie cos napisze.
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 18:06

I ja postanowiłem się pochylić nad losem redaktora i zapłakać. : beczy :

Najpierw jednak przeczytałem pobieżnie wywiad z redaktorem i dowiedziałem się, że prezes Rzepliński będzie bohaterem narodowym a sędziów należy szanować i nie wolno się o nich wyrażać per kolesie :roll: . Z tym Rzeplińskim to się mi z redaktorem Zimochem trudno zgodzić, ale przyjmuje do wiadomości, że jakaś spora grupa obywateli różnego sortu w tym kraju tak myśli. Co prawda to głupota jest ale cóż - tłumaczę sobie - każdy ma prawo myśleć co tam sobie uważa i każdy ma prawo te myśli wyrażać i ponosić za to potem różnorakie konsekwencje.

Zgodziłem się natomiast bez szemrania z postulatem szacunku dla sędziów i niezgodą na nazywanie ich "grupą kolesi". : ok2 :

To oczywiście karygodne : czerwona : . Niedopuszczalne : czerwona : . Niesprawiedliwe : czerwona : .

No - ale pomyślałem później sobie - co z takimi sytuacjami kiedy instytucje, w których pracują sędziowie, nie zasługują na szacunek; albo też co z takimi sytuacjami, kiedy w takich instytucjach znajdują się "grupy kolesi" i mają duży wpływ na wymienione wcześniej instytucje??? :roll: :roll: :roll:

I tu mi się zrobił zgryz. :-? Zgodziwszy się z tezą, że instytucje powinny a priori być obdarzane szacunkiem, pytam, co w sytuacji gdy na szacunek nie zasługują i uznałem ryzykownie, że być może w takowych okolicznościach takim szacunkiem obdarzane być nie powinny. : gafa : Potem pochyliłem się nad kwestią kolejną. Czy przyznając, że nie należy nazywać grupy sędziów kolesiami wykluczamy nazwanie ich kolesiami jak w rzeczywistości kolesiami są? Hę... :?:

Przypomniał mi się pewien polski psychoterapeuta i psycholog Andrzej S., który będąc wzorem zawodowym dla wielu, obiektem szacunku dla jeszcze większych wielu, autorem świetnych książek okazał się pedofilem :krowa: :cmok: :szybkisex: , w którego aktach znalazły się zdjęcia nagich dzieciątek, którym miał pomagać i pomagał oczywiście, w pewien niekonwencjonalny sposób ale ostatecznie jego kariera się szybko zakończyła a on sam popadł w niełaskę o skali odpowiadającej wcześniejszemu uwielbieniu. Czy wybitnemu psychologowi należy się szacunek? Ależ oczywiście należy się? Lecz co w sytuacji, w której się nie należy. Miałem zgryz.

Zaraz zaczniecie krzyczeć, że porównanie świata sędziów KRS czy TK do cichego gabinetowego pedofila to przesada i oczywiście będziecie mieli rację. :|

Następnie pomyślałem o 40 letniej karierze redaktora Zimocha w polskim radio. Policzmy: 2016 minus 40 daje nam 1976. To kawał czasu wypełnionego - jak słusznie zauważa jeden z blogerów - wieloma dramatycznym wydarzeniami historycznymi takimi jak: stan wojenny, masakra w kopalni wujek, zabójstwo Ks. Popiełuszki, afera Rywina - i wiele wiele innych i jakoś nigdy redaktor Zimoch nie protestował, zawsze koncentrował się na sprawach sportowych aby dopiero teraz przebudziwszy się, rozejrzawszy się dookoła dojrzał, że " w TVP i Polskim Radiu jest w tej chwili gorzej niż za stanu wojennego." i tym podobne.

Redaktor Zimoch mnie ani ziębi ani grzeje. Szczerze mówiąc nie za bardzo sobie z jego istnienia zdawałem sprawę. Sport uważam - od czasu gdy przestałem szanować Niemców jak Hannawald zdetronizował Małysza - no więc sport uważam za sferę ksenofobiczno-nacjonalistyczno-faszystowską... no może za wyjątkiem mojego ulubionego ping-ponga lub Sebastiana Loeba na Xsarze WT-coś tam na rajdach samochodowych. Resztę i tu sorry koledzy jak uraziłem wasze uczucia religijne mam płytko ale jednak w dupie.

Czy należało zwalniać, czy tam odsuwać od czegoś tam jakiegoś tam niewiele znaczącego redaktora Zimocha :?: :?: :?: . Raczej nie, bo już wkrótce będziemy mieli kolejnego męczennika i potem świeckiego świętego, kolejnego - razem z rodziną i znajomymi zająca - uczestnika marszów KODu; bohatera tej światłej części społeczeństwa polskiego, która tak wytrwale broni demokracji i naszej konstytucji; dzięki to której nasze dzieci będą mogły żyć w wolnym kraju a nie faszystowskiej juncie rządzonej przez kolejne wcielenie KIM IR Sena na Polskę czyli Jarosława - posuwaj Kota - Kaczyńskiego. :mrgreen:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 26 maja 2016, 18:41

darbo pisze: Czy należało zwalniać, czy tam odsuwać od czegoś tam jakiegoś tam niewiele znaczącego redaktora Zimocha :?: :?: :?:
Jak do tej pory względnie zgadzałem się z twoimi wypowiedziami w tym wątku i miałem do nich szacunek, tak teraz sam siebie zaorałeś :-?

PS. I chcesz przez tą wypowiedź dać do zrozumienia, że interesowałeś się kiedyś skokami??? I w związku z tym redaktor Zimoch tyle dla ciebie znaczy??? Jeśli tak, to jest to żenada.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 26 maja 2016, 19:04

Nic to, ważne że minister Płaszczak tak pięknie mówi o swoich podopiecznych. Nawet mój kolega pisior a do tego policjant, który uczestniczył w zajściach w Gdańsku szybko się przekonał z kim ma do czynienia.
Pisiory idą na swoją zgubę na szczęście, jeszcze parę grup społecznych, braki w kasie i baj baj buraki.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 19:18

Dudi pisze:
darbo pisze: Czy należało zwalniać, czy tam odsuwać od czegoś tam jakiegoś tam niewiele znaczącego redaktora Zimocha :?: :?: :?:
Jak do tej pory względnie zgadzałem się z twoimi wypowiedziami w tym wątku i miałem do nich szacunek, tak teraz sam siebie zaorałeś :-?

PS. I chcesz przez tą wypowiedź dać do zrozumienia, że interesowałeś się kiedyś skokami??? I w związku z tym redaktor Zimoch tyle dla ciebie znaczy??? Jeśli tak, to jest to żenada.
Należę do tej części Polaków, którzy oglądają sport w chwilach znaczących sukcesów Polaków/Polek lub naszych reprezentacji lub wielkich sportowych wydarzeń, typu Mistrzostwa Świata lub Europy w piłce nożnej - czyli generalnie rzadko, sporadycznie. Nie jestem kibicem; nie uczęszczam na imprezy sportowe. Kiedyś przed 20-stką byłem częstym gościem rajdów i wyścigów samochodowych i przyznam się, że jakbym teraz miał gdzieś się wybrać na sportowy event to chętnie na coś związanego ze światem motoryzacji.

Co do redaktora Zimocha to przyznam się, że nie jest to dla mnie znacząca postać. Z pewnością kojarzę jego głos lecz - generalnie - nie uważam komentatorów sportowych za ludzi, którzy maja być obdarzani jakąś szczególną atencją; no może poza Janem Ciszewskim.

Ze skokami to był żart. Pamiętam jak bardzo przeżywałem dominacje przez jakiś czas Svena Hanawalda i polsko-niemieckie resentymenty z tego okresu. Poza tym cierpię na syndrom Bassonera - jak tylko pod wpływem narodowego uniesienia decyduje się na oglądanie naszych reprezentacji to te prawie zawsze po serii sukcesów przegrywają. :roll:

Nie twierdze też, że Zimocha należało karać za wypowiedzi, lecz po przeczytaniu wywiadu z nim stwierdzam, że tego gościa za jego poglądy nie będę szanował ponieważ gada głupoty i tyle.

Rozumiem, że jako komentator sportowy jest postacią znaczącą i dla wielu osób może być ważny.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 19:26 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 26 maja 2016, 19:25

darbo pisze:Raczej nie, bo już wkrótce będziemy mieli kolejnego męczennika i potem świeckiego świętego, kolejnego - razem z rodziną i znajomymi zająca -
Póki co PiS nie ma monopolu na tworzenie męczenników i mężów stanu, ale zdaję sobie sprawę, że to się zmienia.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 26 maja 2016, 19:28

Tomzik pisze:
darbo pisze:Raczej nie, bo już wkrótce będziemy mieli kolejnego męczennika i potem świeckiego świętego, kolejnego - razem z rodziną i znajomymi zająca -
Póki co PiS nie ma monopolu na tworzenie męczenników i mężów stanu, ale zdaję sobie sprawę, że to się zmienia.
Tomczysław a podasz mi jakiś przykład :?: :D

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 26 maja 2016, 19:29

Na co, na PiSowskich męczenników?

Niejaki pan Lech Kaczyński jest najlepszym przykładem. A jak chcesz więcej to spójrz na listę pasażerów tego lotu, ale tylko tych, co należeli do PiS.

Przykład na to, że jeszcze nie ma monopolu to pan Zimoch a na to, że już niebawem będzie miał to jaja z Trybunałem i całymi obecnymi rządami w białych rękawiczkach jaśnie oświeconego prezesa - wiesz, Ziobro, Macierewicz i te sprawy :)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 26 maja 2016, 19:49

darbo pisze: Co do redaktora Zimocha to przyznam się, że nie jest to dla mnie znacząca postać. Z pewnością kojarzę jego głos lecz - generalnie - nie uważam komentatorów sportowych za ludzi, którzy maja być obdarzani jakąś szczególną atencją; no może poza Janem Ciszewskim.
Uwierz, że legenda Tomasza Zimocha będzie o wiele większa niż Jana Ciszewskiego. O ile już nie jest (dla mnie jest).

PS. Z tego wynika, że jeśli się interesowałeś skokami, to tylko w telewizji...

Dla mnie ci którzy podjęli taką decyzję, to banda patałachów i skończonych idiotów. Nic więcej.
A to co zrobili, znaczy tylko tyle, że Radio Publiczne jest narzędziem walki politycznej (a nie mediami narodowymi). I szczerze, nie mam ochoty łożyć na nie kasy :-? :-? :-?
Dudi
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”