[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: bassooner » 07 maja 2016, 17:51

zapętliłeś się w tych memach darbo... Niemcy mają świadomość tego co zrobili i mam wrażenie że u nich rzadziej niż u nas robi się hajhitla ale za to częściej piętnuje...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 07 maja 2016, 19:20

Darbo po twoim ostatnim poście nie mam już wątpliwości, a takowe miałem, dlaczego głosowałeś na pis. Historii się nie tworzy, tylko się ją bada i wyciąga wnioski. To, że za komuny nauczyli nas historii, nie oznacza że trzeba się odwracać od różnych niedobrych dla nas faktów. Nie nie zgadzam się żebyśmy szli w kierunku jaki wyznaczają kraje, które w sianiu propagandy są najlepsze.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 07 maja 2016, 23:52

luka pisze:Darbo po twoim ostatnim poście nie mam już wątpliwości, a takowe miałem, dlaczego głosowałeś na pis. Historii się nie tworzy, tylko się ją bada i wyciąga wnioski.
I tu się grubo mylisz kolego.

Psychologowie społeczni zrobili kiedyś ciekawy eksperyment: jednakowe monety pokazywali dzieciom biednym i bogatym a potem je zabierali i po jakimś czasie prosili o narysowanie z pamięci. I co się okazało? Dzieci z biednych rodzin rysowały monety większe niż były w rzeczywistości a dzieci z bogatych zbliżone do realnych rozmiarów.

Jeżeli wierzysz, że historię się bada a nie tworzy to proszę podaj mi dane dotyczące dzisiejszego marszu w Warszawie? Rozbieżności są potężne - pomiędzy 30 a 250 tysięcy ludzi. Marsz już należy do historii a w dodatku takiej najświeższej.

Na postrzegania i interpretacje faktów w olbrzymim stopniu mają wpływ poglądy, nastawienie i emocje postrzegającego.

Historia stała się elementem propagandy i jest instrumentalnie wykorzystywana w zależności od zapotrzebowania, opcji politycznej, przekonań badacza.

A Jedwabne? W zależności od tego kim jest badający je historyk otrzymujesz zgoła odmienne wersje zdarzeń. Zdaniem Grossa ofiar było 1600 a zdaniem Instytutu Pamięci Narodowej niewiele ponad trzysta.

"Dyskusję wzbudziła kwestia odpowiedzialności Polaków za morderstwo oraz stopień współodpowiedzialności okupacyjnych wojsk niemieckich. Jan T. Gross określił zbrodnię tę jako pogrom Żydów dokonany przez ich polskich sąsiadów, a jego oponenci, np. Tomasz Strzembosz, określali ją mianem niemieckiej prowokacji. "

Jeden historyk widzi to co chce i drugi widzi to co chce. Dlaczego? Najprawdopodobniej mają w swoich głowach z góry ustalone tezy i tak poszukują fakty i je interpretują, żeby je potwierdzić.

Dlatego zgadzając się z Tobą, że historię powinno się obiektywnie badać i wyciągać wnioski apeluję, żebyś przestał być naiwny i dostrzegł, że mamy do czynienia z historyczną propagandą a nie obiektywną nauką.

Taką propagandą są "polskie obozy koncentracyjne" i tutaj państwo polskie powinno przeciwdziałać.
bassooner pisze:zapętliłeś się w tych memach darbo... Niemcy mają świadomość tego co zrobili i mam wrażenie że u nich rzadziej niż u nas robi się hajhitla ale za to częściej piętnuje...
Świadomość nie jest dana raz na zawsze. Poczytaj o tzw. polskich obozach koncentracyjnych chociażby na wikipedii to zobaczysz jak to się może zmienić. Nie twierdze, że wszyscy Niemcy tak uważają - żeby było jasne :)
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 08 maja 2016, 23:10

Tymczasem w PiSolandzie...
13133400_467802450088678_7256919336993990336_n.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 09 maja 2016, 17:43

Czy jest jeszcze jakikolwiek sens wyliczac wpadki pis-u? Miala byc dobra zmiana a dostalismy sequel w najgorszym wdaniu (jeszcze wiecej i jeszcze glosniej tego samego).
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 10 maja 2016, 16:28

Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 545: Nie ważne kto maszeruje, ważne kto liczy maszerujących!
[youtube][/youtube]
Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 546: Mikrobiologia w służbie Demokracji
[youtube][/youtube]

Telewizja Republika - Odkodowany 09.05.2016 Pietrzak, Gromadzki
[youtube][/youtube]
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 11 maja 2016, 18:10

Prawda inaczej :lol:
allahakbar.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 12 maja 2016, 19:46

Darbo, według mnie ostatni element i nic w tym dziwnego - wybiórcza polityczno poprawna prawidłowość ;)

Aktualności:
"Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 547: Oszczerczy audyt kaczystowski ".
[youtube][/youtube]
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 12 maja 2016, 20:19

Hobbysta jedziesz na Zlot?

Masz blisko :D

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 12 maja 2016, 20:41

Interesujące Darbo że w opozycji do GW dajesz samo ścierwo. Można napisać że JPII kierując się nauką kościoła zalecał ludom środkowej Afryki wstrzemięźliwość i modlitwę, można napisać że otumaniony religijnym bełkotem Karol Wojtyła jest współodpowiedzialny za plagę AIDS w Afryce bo w swej nieodpowiedzialności zakazywał używania prezerwatyw. W zależności od punktu widzenia czy czyichś personalnych, religijnych abberacji oba poglądy mają podstawy. Jaką zaś tezę chcesz Ty udowodnić, nie wiem.
Hobbysto, poruszajmy się w sferze faktów. Sarkazm siłę swoją ma, nie kiedy Cejrowski ściśnie sobie jądra, tylko jak opiera się na pokrętnej analizie faktów. Ten bełkot zawiera w sobie dużo zwykłych kłamstw, choćby o najdroższych autostradach, co już dwukrotnie udowadniałem na tym forum jest bzdurą absolutną. Inne wypowiedzi tego bosego błazna mają równą siłę emocjonalną i równie szeroko się z prawdą mijają.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 12 maja 2016, 21:29

darbo pisze:Hobbysta jedziesz na Zlot?

Nie jadę, ale życzę wszystkim uczestnikom zlotu szampańskiej zabawy i niezapomnianych wrażeń :D

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 13 maja 2016, 0:02

darbo pisze:Hobbysta jedziesz na Zlot?

ja na jego miejscu bym nie jechał... po wódce różne rzeczy dziać się mogą ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

ts345
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: ts345 » 13 maja 2016, 21:33

Darbo
Twoja odpowiedź dla Kuba 88 (2 powody, szczególnie drugi ) ? bardzo dobra. Podobnie jak ty uważam Kaczora za jedynego polityka z jajami, Kukiza już nie. Kaczyńskiego, mimo że ma charakter nie trawię, za bardzo się przytulił do Watykańczyków. Chcę zwrócić uwagę na coś innego, jest to związane z tematem dyskusji. Z jakiego powodu odsuwasz się od lewackich rozwiązań i łączysz poprawność polityczną z marksizmem. Marks, twórca idei komunistycznej, ?Manifestu komunistycznego?, napisał też ?Kapitał?. Książka do dziś jest najmocniejszą pozycją dla wszystkich ekonomistów. W kapitale jako pierwszy opisał mechanizmy rozwoju gospodarki kapitalistycznej, a poznanie tych mechanizmów pozwoliło prognozować przyszłość. Jego prognoza była tak absurdalna dla ówczesnych ludzi nauki, że ten ostatni etap rozwoju nazwano komunizmem utopijnym. Mówi się, że właśnie w naszych czasach kraje skandynawski doszły lub dochodzą do tego etapu.
Obserwując wydarzenia na świecie dochodzę do wniosku, że nie tylko w świecie polityki i gospodarki ludzie pełnymi garściami czerpią z Kapitału, jednocześnie wyrażając na każdym kroku swoje obrzydzenie słysząc nazwisko Marksa. Z dorobku Marksa i Engelsa korzystały najtęższe głowy Kościoła Katolickiego, a czasem nawet przemycali najlepsze myśli największego wodza rewolucji radzieckiej w ramach tzw. nauki społecznej kościoła. Ciekawe, że po 2000 letnim okresie wyznaczania kierunków moralności, przyzwoitości etc., dopiero w XX wieku dochodzą do wniosków spisanych przez komunistów 100 lat wcześniej. Te najtęższe głowy to: JPII - najbardziej zacięty wróg komunizmu, Leon XIII ? prekursor absolutyzmu watykańskiego, odpowiedzialny za centralizację władzy w Watykanie, Paweł VI ? jedyny w tym gronie reformator.
Wracając do idei Marksa. Nie rozumiem co ma wspólnego ustrój UE z komunizmem, podobnie nie rozumiem co ma wspólnego ustrój ZSRR z komunizmem. Nie rozumiem również Tuska, Kaczyńskiego i innych z Wiejskiej jak mówią, że chcą mojego dobra, natomiast doskonalę rozumiem ich czyny i na pytanie: ?Na kogo głosować? odpowiadam ? na nikogo.
pozdrawiam
Był i jest: K 2 16VT Supersonic Coupe - ts345

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 14 maja 2016, 0:17

No wlasnie Darbo nie do konca odpowiedzial na moje pytanie. Dokladniej zas pytalem o roznice miedzi po i pis, ale nie w sferze swiatopogladowej jak i ogolnej retoryce obu partii, ale w realnych dzialaniach zarowno u szczytu wladzy jak i (a może przede wszystkim) na nizszych szczeblach. Przyznaje natomiast, ze cala ta poprawnosc polityczna plus temat islamistow bardzo mi nie pasuje i w tej jednej jedynej kwestii jak na razie popieram pis (jesli sie nie zlamia).
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 14 maja 2016, 9:31

Aktualności:
"Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 548: Bitcoiny na froncie demokratyzacji".
[youtube][/youtube]

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”