Thesis - komunikat "Insert update CD"

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3400
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 22 mar 2016, 0:11

No a ja u kolegi miałem czarny ekran, gra radio, i tylko kombinacja pomogła. ;)


Działaj.
Nr. telef. 501259455

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 22 mar 2016, 0:15

Bartek-Lodz pisze:To się ciesz, że tylko tak a nie jakiś wybuch albo co :lol:

Tak już słyszałem kilka komentarzy osób jeżdzących ze mną, że to pewnie bomba ukryta w bagażniku i zaraz ich pozabijam :) ( z uwagi na moją urodę w skrócie jestem podobny do Abelarda Gizy ) :)

rain
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1521
Rejestracja: 08 paź 2008, 0:00
Imię: Piotrek
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: rain » 22 mar 2016, 7:31

Ciekawe co będzie z Thesisami jak znowu każe updatować soft a tu nie będzie żadnego nowszego bo ten co jest jest ostatnim :P Pewnie parę lat do tego momentu ale jednak....
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD.

Obecnie: Alfa Romeo 166 3.2, Fiat Stilo 1.9 JTD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3400
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 22 mar 2016, 8:46

Do autora tematu.

Wkładałeś jakąś płytę cd w kieszeń connecta przed komunikatem?
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
s0krates
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 796
Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: s0krates » 22 mar 2016, 9:15

Najlepiej w tej kieszeni nic nie trzymać. Najgorsze co można zrobić to mieć tam cały czas płytę od Navi. Kończy się to zabrudzeniem soczewki albo co gorsza padem lasera i wtedy Update CD to już zabawa dla elektronika..
Z uwagi że navi i tak nie działa, polecam trzymać ją na codzień w pudełku na wypadek wyjazdu na zachód.

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2270
Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: Bartek-Lodz » 22 mar 2016, 10:09

Connect ma taką wadę, że nie ma filtra w systemie chłodzenia :-?
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3400
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 22 mar 2016, 10:22

A i to chłodzenie jest siebie warte...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2270
Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: Bartek-Lodz » 22 mar 2016, 10:25

belial666 pisze:A i to chłodzenie jest siebie warte...
Tak, chłodzenie też jest bardzo przemyślane - spokojnie można było zastosować tam ogniwa Paltiera i tak właśnie się zastanawiam - bo naprawiam teraz connecta, że chyba wywalę ten wiatrak i wsadzę ogniwa - odpadnie problem brudnego lasera.
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 22 mar 2016, 10:53

belial666 pisze:Do autora tematu.

Wkładałeś jakąś płytę cd w kieszeń connecta przed komunikatem?

Kilka razy wkładam tam płytę np z muzyką. Ale wiem ze to do tego nie służy i dlatego wszelkie płyty lądowały w zmieniarce

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 22 mar 2016, 22:23

witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
s0krates
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 796
Rejestracja: 19 paź 2013, 11:46
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: s0krates » 22 mar 2016, 22:34

Verbatim to dlatego żeby czytało. Widać że u Ciebie czyta, więc to nie problem.
Użyj jakiegoś CDBurneraXP albo czegoś takiego. Nagraj płytę z iso (nie kopiujesz pliku iso na płytę tylko wypalasz płytę z iso). Nagraj na najniższej możliwej prędkości.

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2270
Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: Bartek-Lodz » 22 mar 2016, 22:35

kordian.kaczmarski pisze:witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )
Najlepiej na płycie Verbatim albo dedykowanej do Audio oprócz tego powinieneś to robić najlepiej z małą prędkością np x4 albo max x8 - niestety nowe nagrywarki nie za bardzo chcą obsługiwać takie prędkości - dlatego ja do takich celów używam starego LG 8x.
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 3400
Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: belial666 » 22 mar 2016, 22:43

kordian.kaczmarski pisze:witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )

który z nich dostałeś?

(1) www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old/public/alps.rar

(2)www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old ... /setup.rar
Nr. telef. 501259455

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 22 mar 2016, 22:44

s0krates pisze:Verbatim to dlatego żeby czytało. Widać że u Ciebie czyta, więc to nie problem.
Użyj jakiegoś CDBurneraXP albo czegoś takiego. Nagraj płytę z iso (nie kopiujesz pliku iso na płytę tylko wypalasz płytę z iso). Nagraj na najniższej możliwej prędkości.


płytkę wypaliłem w nero i na najniżej prędkości, niestety nie wiem jaka ona była. jutro kupię płytki z Verbatima i bede próbował tym prógramem który polecasz ! Dzięki

kordian.kaczmarski
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 40
Rejestracja: 21 mar 2016, 22:04
Imię: Kordian
Lokalizacja: Wrocław

Re: Thesis - komunikat "Insert update CD"

Post autor: kordian.kaczmarski » 22 mar 2016, 22:46

belial666 pisze:
kordian.kaczmarski pisze:witam i odświeżam temat. Dzisiaj dostałem plik ISO od Pana ze Słowacji. Był w formacie .rar rozpakowałem go i otrzymałem plik .iso. niestety miałem tylko jedną płyte CD i nagrałem plik iso w takiej formie jak rozpakowałem z WinRar'a. Ucieszony pobiegłem do samochodu a tam ukazał sie nowy komunikat.....(dodam że uprzejmy Pan powiedział zebym to nagrał na płycie Verbatim ale niestety nie miałem i zrobiłem to na sony. Czy to jest duża różnica i czy przez to może być ten błąd ? )

który z nich dostałeś?

(1) http://www.lanciathesis.eu/lanciathesis ... c/alps.rar

(2)www.lanciathesis.eu/lanciathesis.eu_old ... /setup.rar

podane linki mi nie działają :/
Ja dostałem taki link ****
Ostatnio zmieniony 22 mar 2016, 23:13 przez kordian.kaczmarski, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”