I przy okazji zaczynasz też tłumaczyć PiS argumentami "a bo poprzednicy też tak robili". My wiemy, że robili, ale PiS obiecał nam przecież, że będzie dobra zmiana i że oni tacy nie będą jak brzydcy poprzednicy

Każda ekipa po wygranych wyborach wymienia ludzi, nie po to wygrali wybory aby POwcy czy PSLowcy zasiadali na stołkach. A to, że Lisa i śmietankę z TVP wywalili to akurat bardzo dobrze. Afera jest o Stadninę w Janowie - myślę, że tutaj źle zrobili, najpierw powinni dobrze sprawdzić jakie tam wały są i majć niepodważalne dowody dokonać zmiany prezesów - a tak najpierw zrobili zmianę a później zaczęli pokazywać kwity - źle to rozegrali, co nie zmienia fakty, że lody były tam kręcone i to nie tylko na patyku.bassooner pisze:nie no, bez jaj Panowie! przeginają! bez dwóch zdań. że PSL i PO dawali ciała to wiadomo ale ci niedługo zaczną wymieniać babcie klozetowe... bo chcą wymienić wszystko. kwestia czy to dobrze, czy robią to dobrze i dokąd nas to zaprowadzi???
Witaj Herkules, członku Mensy o intelekcie sięgającym forumowych wyżyn.belial666 pisze:W tym wszystki należy sobie zadać pytanie. Gdzie jest " nasz" forumowy kolega, który zgotował nam ten los... z innymi swoimi kolegami... Żal bierze jak o nim i jego IQ pomyślę...
Ps: Bez odbioru...
I widzisz to jest przykład na to, że swoją wiedzę czerpiesz z jakiś dziwnych źródeł. Jeśli chodzi o Meblomor to jest stary komunistyczny zakład. Tam pewne rzeczy wżarły się w mentalność ludzi. To zakład gdzie o 7 rano jest powitalna syrena, którą słyszy całe miasto. Natomiast o godz. 15 gdy zawyje syrena pożegnalna ludzie wypadają tłumnie z czeluści hal gnając szybko do domu. To jedyny zakład w Czarnkowie, który nie daje perspektyw rozwoju i do końca nie wiadomo co produkuje.Bartek-Lodz pisze:Widzisz Duchu ty tu mówisz o Czarnkowie i firmie Meblomor a ja tu mówię o całokształcie sytuacyjnym, który ma miejsce w naszym kraju. Patrzysz tylko na swoje podwórko.
I co z tego, że jesteś. Ja to widzę i czuję, poprzez twój niedojrzały czyn. Ale cieszy fakt, że za jakiś czas wagony ruszą z trzodą na wschód ...darbo pisze:Witaj Herkules, członku Mensy o intelekcie sięgającym forumowych wyżyn.belial666 pisze:W tym wszystki należy sobie zadać pytanie. Gdzie jest " nasz" forumowy kolega, który zgotował nam ten los... z innymi swoimi kolegami... Żal bierze jak o nim i jego IQ pomyślę...
Ps: Bez odbioru...![]()
Ja cały czas jestem lecz chwilowo nie chce mi się tu wypowiadać. Kibicuje natomiast Bartkowi, który sobie świetnie radzi.![]()
Tobie to głęboko współczuję. Wyobrażam sobie jak się tam na północy męczysz i lękasz chwili, w której dosięgną Cie Rydzykowe dotacje![]()
![]()
Daj spokój. Nie chce mi się z Tobą gadać. Obrzygamy się słowami i po co to komubelial666 pisze:I co z tego, że jesteś. Ja to widzę i czuję, poprzez twój niedojrzały czyn. Ale cieszy fakt, że za jakiś czas wagony ruszą z trzodą na wschód ...darbo pisze:Witaj Herkules, członku Mensy o intelekcie sięgającym forumowych wyżyn.belial666 pisze:W tym wszystki należy sobie zadać pytanie. Gdzie jest " nasz" forumowy kolega, który zgotował nam ten los... z innymi swoimi kolegami... Żal bierze jak o nim i jego IQ pomyślę...
Ps: Bez odbioru...![]()
Ja cały czas jestem lecz chwilowo nie chce mi się tu wypowiadać. Kibicuje natomiast Bartkowi, który sobie świetnie radzi.![]()
Tobie to głęboko współczuję. Wyobrażam sobie jak się tam na północy męczysz i lękasz chwili, w której dosięgną Cie Rydzykowe dotacje![]()
![]()
Bez wątpienia ale Ty mówisz to co powiedził prezes... i to wiadomo który.Bartek-Lodz pisze:To powiedziałeś co wiedziałeś...andy1158 pisze: Staram się nie mieszać gó..a z twarożkiem i dlatego nie mieszam polityki z hobby. Takie bzdury jednak mnie ruszyły. Ja nie mam i nie miałem nigdy żadnej legitymacji ale wiem, bo widzę, że jak ktoś kradnie to nie znaczy, że ja też powinienem i jak ktoś zamieszał to dla odwetu trzeba zamieszać 10x więcej. Współczuję zwolennikom PIS pana Rydzyka SKOKÓW itd itp. Jak mówią moi wnukowie tyle w temacier.
darbo pisze:Oprócz perspektywy Twojego własnego pępka jest jeszcze perspektywa całego kraju. Pamiętaj o tym.Duch-Dziadka pisze:]
Z tego co wiem to export jest większy niż import z Polski. Sam zresztą z tego korzystam. Ja się akurat cieszę z tego układu(o którym Ty mówisz, a mnie nic o nim nie wiadomo), bo nikt mnie nie wydoił, a jeszcze dał zarobić.
Bartek-Lodz pisze:Widzisz Duchu ty tu mówisz o Czarnkowie i firmie Meblomor a ja tu mówię o całokształcie sytuacyjnym, który ma miejsce w naszym kraju. Patrzysz tylko na swoje podwórko.
Bez wątpienia ale Ty mówisz to co powiedził prezes... i to wiadomo który.[/quote]andy1158 pisze: To powiedziałeś co wiedziałeś...
Tak, to zamów sobie wizytę u okulisty. Jak często jesteś w Czechach i na Słowacji, że nie widzisz różnicy - prowadzisz, prowadziłeś tam może firmę, mieszkałeś i pracowałeś jako pracownik, byłeś tam jako turysta dłużej niż 3 miesiące. Dałeś taki kontrargument, że normalnie ręce opadają.bassooner pisze:Jak widać nie jest to tylko moja opinia. Popatrz Duchu na sytuacje z szerszej perspektywy. Wyjdź poza własny biznes i własne lokalne podwórko.
Działaj lokalnie - myśl globalnie![]()
argument żaden.
ja zawsze na argumenty w stylu: wyprzedali nam kraj, pokradli wszystko, żydzi i masoni, złodziejstwo itp odpowiadam, że dawne kraje demoludów startowały na początku lat 90 z tego samego pułapu jak i my, a nawet niektóre z ciut wyższego... nie widzę żeby gdzieś w Czechach, na Słowacji, czy na Węgrzech było o niebo lepiej...