FXX pisze:Powiem Ci tak, zaciski tylne do AR można wyrwać często za grosze
Być może Hubert (brygadzista1) ma takie (a chyba ma, bo się ogłaszał, że ma Crosswagona/Sportwagona Q4 na części). Zagadaj, może uda Ci się dogadać, żeby wziąć je na próbę, a jakby jednak był problem z nimi to mu odeślesz.
To jest słuszny argument zwłaszcza, że zaciski pracują i są jeszcze pewnie na samochodzie. Kolejna sprawa to czas. Wszelkie modyfikacje zmiany będę wykonywać w marcu/kwietniu kiedy przyjdzie wymiana kółek na większe letnie

A potem maj, czas na przegląd a zaprzyjaźniony diagnosta się zdziwi bo jak to się dzieje że mijają lata a auto lepiej hamuje
Z tego co tutaj się wypociłem chyba na 99.99% powinno wsio pasować. Najważniejszy jest teraz rozstaw. Co prawda mogą zaciski poleżeć u mnie ale aby nie marnować cennych minut zabrałbym się w wolnej chwili za ich odświeżenie i pomalowanie na ładną czerwień

czyli w to co będzie na przedzie.
Mimo wszystko temat chyba bardziej się nie rozwinie bo chyba tylko ja jestem taki wariat

bo chcę wstawić do lybry na tył tarcze np.: 278mm

a po co w końcu 251 też nie są złe
Ale jak wspomniałem gdzieś wyżej może ktoś inny jeszcze temat podchwyci i pomyśli o czymś większym jak tarcze np.: 284 i grube na 22 a nawet wentylowane a co

w końcu niedawno pokazało się kilka "nowych" lyberek na forum

może Ci ownerzy będą chcieli jakoś wyróżnić dodatkowo ten model i pokazać drzemiący potencjał.