Witam.
Problem pompy został prawie rozwiązany. Prawie, bo po wymianie pompy samochód nadal nie zapala.
Przyznaje się bez bicia, że się pomyliłem co do imo w mojej dedrze. Ono tam jest i ma się całkiem... źle.
Ktoś miał kiedyś problem w tym egzemplarzu z immobiliserem i zamiast rozwiązać ten problem poszedł na skróty zakładając starsza pompę paliwową, która po prostu nie współgra dobrze z tym silnikiem.
Nie zapalała się kontrolka "CODE" bo wtyczka z modułu była wypięta. Wpadliśmy na to po tym jak zaczęliśmy szukać drugiego końca kabla sygnałowego od pompy.
Piszę z dalszą prośba o pomoc, ponieważ po podłączeniu skrzynki z imo, zapaliła się lampka "CODE" i nie zgasła. oczywiście żaden sygnał do pompy nie trafił, wiec samochód nadal stoi rozgrzebany. Mam do samochodu różne instrukcje książkę serwisową, ale mam też tylko jeden kluczyk i nie mam karty "Lancia CODE".
Czy ktoś z Forumowiczów, mógłby mi podpowiedzieć jak zakodować ten immobiliser, lub kluczyk. na dzień dzisiejszy nie mam pomysłu co dalej zrobić ;( Niestety tematy poruszane na forum nie wyczerpały mojego problemu
Poniżej fotka modułu i kluczyka.