Inwigilacja, spiski, strzały i inne wybuchy...

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Re: Lancia widziana na trasie

Post autor: maciej_ignys » 06 maja 2015, 15:44

Nikogo wasza koledzy wrażliwość na inwigilację nie obchodzi i nie jest karalna. Ani to ochrona danych osobowych ani prawa autorskie naruszone, ani nietykalność osobista w żaden sposób.
Jesteś w przestrzeni publicznej i nie jesteś w żaden sposób chroniony poza danymi osobowymi.
Porównywanie tego do inwigilacji komunistycznej kiedy byłeś śledzony a sam nie mogłeś tego robić jest głębokim nadużyciem.
Policja w ciągu roku podsłuchuje 2 mln komórek, jak masz iSrona to wszystko co robisz jest w iCloudzie i na pewno nie ma problemu dla tych co chcą żeby w tym podłubać a jak ktoś chce Cię pośledzić to i tak się o tym nie dowiesz więc kolejny argument leży.
A jak miało by Cię martwić że jak uciekłeś po cichaczu z roboty żeby potarmosić kochankę a kolega z klubu Cię nagrał i śpisz teraz na kanapie z psem - ryzyko zawodowe :lol:
A poważnie, wyjście masz tylko takie - art. 190 par 1 kk i powodzenia.

pääkäyttäjä

Lancia widziana na trasie

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 15:47

Hobbysta pisze:
pääkäyttäjä pisze:
A to szukanie dpowiedzi na pytania kręcących się wokół rzekomych teorii spiskowych... zwłaszcza tej, nudzą mnie. Co nie znaczy, że odbieram Ci do tego prawo.
Gdyby Tobie kogoś z najbliższych zabito (czego Tobie broń Boże nie życzę), to nie szukałbyś sprawców zbrodni, bo by Cię to nudziło - postawa godna naśladowania.
A Tobie zabito? Czy "smoleński spisek" to kolejna okazja do ponarzekania?
Nie masz żadnego prawa do inwigilowania kogokolwiek.

Pozdrawiam
Chyba mylisz pojęcia widzieć kogoś i powiedzieć o tym ogółowi a szpiegowaniem kogoś czyli nie inaczej, jak inwigilacją. Faktycznie - do tego drugiego nie mam prawa, podobnież jak i do stalking, szpiegowania, etc. Jeżeli uważasz, że ktoś łamie Twoje prawo prywatności tu na forum i nie chcesz być wiązany z byciem widzianym na trasie, to to wyraźnie zaznacz. Albo leć z tym na policję czy zgłoś to do prokuratury

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 16:05

pääkäyttäjä pisze:"smoleński spisek"
Podziel się wiedzą; kto według Ciebie jest zamieszany w tę niewątpliwą zbrodnię?

Pozdrawiam

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 16:20

Hobbysta pisze:
Podziel się wiedzą; kto według Ciebie jest zamieszany w tę niewątpliwą zbrodnię?

Pozdrawiam
Nie wciągniesz mnie do tego bagna.

EOT.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 16:24

Witam!
_Rafako_ pisze:BTW czy jakiś Moderator mógłby przeczyścić syf z tego wątku :?: :?: :?:
Demokracja demokracją, ale ktoś jednak musi czuwać nad prawomyślnym myśleniem : yesyes :

Pozdrawiam

EIDT:

Witam!

pääkäyttäjä, lepiej nie dopuszczać do siebie niektórych tematów - bo PO co?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 17:07 przez FXX, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Edytuj posty!

Awatar użytkownika
ArtoKucior
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Artur

Post autor: ArtoKucior » 06 maja 2015, 16:43

_Rafako_ pisze:...
BTW czy jakiś Moderator mógłby przeczyścić syf z tego wątku :?: :?: :?: Na ostatnich stronach niewiele można przeczytać o Lanciach widzianych na trasie... :roll:
Przyłączam się do prośby.
Zawsze można dla kolegów oddzielny temat zrobić :)
Aż mnie ciekawi czy ktoś kiedykolwiek zobaczy moją lancię w trasie hehe :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 06 maja 2015, 17:00

Hobbysta pisze:

Pozdrawiam

No to zakończmy temat. Ten ekspert wyjaśnia wszystko...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 06 maja 2015, 17:05

Hobbysta pisze:Witam!

FXX, skup energię na zdobycie tych filmów.

Pozdrawiam
Jw. jeśli mi udowodnisz, że gdziekolwiek napisałem, że takowy film mam bądź udostępnię ;)
maciej_ignys pisze:Nikogo wasza koledzy wrażliwość na inwigilację nie obchodzi i nie jest karalna. Ani to ochrona danych osobowych ani prawa autorskie naruszone, ani nietykalność osobista w żaden sposób.
Jesteś w przestrzeni publicznej i nie jesteś w żaden sposób chroniony poza danymi osobowymi.
Porównywanie tego do inwigilacji komunistycznej kiedy byłeś śledzony a sam nie mogłeś tego robić jest głębokim nadużyciem.
Policja w ciągu roku podsłuchuje 2 mln komórek, jak masz iSrona to wszystko co robisz jest w iCloudzie i na pewno nie ma problemu dla tych co chcą żeby w tym podłubać a jak ktoś chce Cię pośledzić to i tak się o tym nie dowiesz więc kolejny argument leży.
A jak miało by Cię martwić że jak uciekłeś po cichaczu z roboty żeby potarmosić kochankę a kolega z klubu Cię nagrał i śpisz teraz na kanapie z psem - ryzyko zawodowe :lol:
A poważnie, wyjście masz tylko takie - art. 190 par 1 kk i powodzenia.
: ok2 : : ok2 : : ok2 : : ok2 :
AUFER pisze:Dokładnie jak ktoś sobie nie życzy, to czas to uszanować.
Jeżeli ktoś ma powód by nie było wiadomo gdzie się przemieszcza to też należy to uszanować.
Czas coś z tym tematem przemyśleć...
Jeśli ktoś ma jakikolwiek powód, by nie zamieszczać zdjęcia jego samochodu z opisem to zawsze może to zgłosić na forum. Jak na razie Hobbysta walczy sobie od tak dla zasady i nazywa inwigilacją, coś co nią nie jest.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 17:25

Witam!
bassooner pisze:
Hobbysta pisze:

Pozdrawiam

No to zakończmy temat. Ten ekspert wyjaśnia wszystko...
Dla części ludzi wyjaśnienia takiego "eksperta" są rzeczywiście aż nadto wystarczające. Ciekawe dla mnie jest, dlaczego tym koniecznie dzielą się z innymi, przecież dla nich temat jakby w ogóle nie istnieje?

Pozdrawiam
FXX pisze: Jeśli ktoś ma jakikolwiek powód, by nie zamieszczać zdjęcia jego samochodu z opisem to zawsze może to zgłosić na forum. Jak na razie Hobbysta walczy sobie od tak dla zasady i nazywa inwigilacją, coś co nią nie jest.
Wątek "Lancia widziana na trasie" powinien być usunięty - jest inwigilacyjny. Zaproponowałem proste rozwiązanie, które jest właściwie cały czas realizowane:
"myślę, że właściwym wyjściem dla pokazania siebie i swojego samochodu są zloty mniejsze i większe oraz własne prezentacje np. w dziale Nasze Lancie, Sport i Turystyka."

Zgłoszenie na forum zastrzeżenia jest bez sensu z wielu powodów np. inwigilowany nie wie o istnieniu naszego forum, zamieszczający relację inwigilacyjną zawsze może wytłumaczyć się, ze nie zauważył zastrzeżenia itd.
Rzeczywiście chodzi mi o zasadę, bo nic specjalnego nie mam do ukrycia, ale odczuwam dyskomfort przed ciągłą obecnością "oka kamery".

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 18:57 przez FXX, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edytuj posty!

Awatar użytkownika
grodek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mariusz

Post autor: grodek » 06 maja 2015, 18:17

Hobbysta , gdzie mogę zrobić zdjęcie Twojej Kappy? Chętnie wrzucę do tematu "Lancia widziana na trasie". Będę na Ciebie polował , a więc uważaj :)

Wysłane z Tapatalk dla iOS 8.3

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 06 maja 2015, 18:57

Hobbysta pisze:Wątek "Lancia widziana na trasie" powinien być usunięty - jest inwigilacyjny. Zaproponowałem proste rozwiązanie, które jest właściwie cały czas realizowane:
"myślę, że właściwym wyjściem dla pokazania siebie i swojego samochodu są zloty mniejsze i większe oraz własne prezentacje np. w dziale Nasze Lancie, Sport i Turystyka."

Zgłoszenie na forum zastrzeżenia jest bez sensu z wielu powodów np. inwigilowany nie wie o istnieniu naszego forum, zamieszczający relację inwigilacyjną zawsze może wytłumaczyć się, ze nie zauważył zastrzeżenia itd.
Rzeczywiście chodzi mi o zasadę, bo nic specjalnego nie mam do ukrycia, ale odczuwam dyskomfort przed ciągłą obecnością "oka kamery".
Nie powinien być usunięty i nie będzie usunięty, bo nie jest inwigilacyjny i nie posiada jakichkolwiek znamion tego czynu. Tyle w temacie.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

pääkäyttäjä

Re: Inwigilacja, spiski, strzały i inne wybuchy...

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 19:07

Jestem z wojskowej rodziny, podobno mam coś wspólnego z WSI... komu strzelić fotę z ukrycia I pojeździć za nim, by pomrugać mu światłami tudzież popełnić zbrodnię świecenia długimi w lusterka? :D

Awatar użytkownika
grodek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mariusz

Post autor: grodek » 06 maja 2015, 19:26

pääkäyttäjä pisze: komu strzelić fotę z ukrycia I pojeździć za nim, by pomrugać mu światłami tudzież popełnić zbrodnię świecenia długimi w lusterka? :D
Już nie raz mnie w Rybniku inwigilowałeś , widziałem w lusterku błysk Twoich długich świateł. Pewnie mi też podsłuch założyłeś w Delcie , jak stała w nocy na parkingu pod blokiem ;)

Wysłane z Tapatalk dla iOS 8.3

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 06 maja 2015, 19:30

grodek pisze:
pääkäyttäjä pisze: komu strzelić fotę z ukrycia I pojeździć za nim, by pomrugać mu światłami tudzież popełnić zbrodnię świecenia długimi w lusterka? :D
Już nie raz mnie na Rybniku inwigilowałeś , i pewnie mi podsłuch założyłeś w Delcie , jak stała w nocy na parkingu pod blokiem ;)
Padło kiedyś, że jestem jednym z najaktywniejszych "inwigilantów" ;)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 maja 2015, 19:33

Witam!

Spiski i zbrodnie.

Na podstawie np. tego filmu odpowiedzmy sobie na pytania:
1. Czy spiski są w ogóle możliwe dzisiaj?
2. Dlaczego Sowieci koniecznie chcieli przypisać winę za zbrodnię Niemcom?
3. A może zbrodni jednak dokonali Niemcy?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”