Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komputera

Awatar użytkownika
dziaraxc
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 57
Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: dziaraxc » 28 lut 2015, 18:38

Jeżeli mnie nie dochodzi do konca ,zostaja 3 kreski - to co to oznaczac może ? Uszkodzone turbo ?

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Posty: 10218
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: FXX » 28 lut 2015, 19:19

To może oznaczać dużo rzeczy, uszkodzony czujnik, sterowanie turbiną, a w końcu samą turbinę.
Należałoby sprawdzić ile rzeczywiście ładuje turbo i czy jego praca jest właściwa. Musiałbyś zlogować pracę silnika i dać np. Ramzesowi do oceny.
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek

Awatar użytkownika
dziaraxc
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 57
Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: dziaraxc » 28 lut 2015, 20:09

Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?

Frogger
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 44
Rejestracja: 03 lut 2014, 20:40
Imię: Rafał
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: Frogger » 28 lut 2015, 21:04

Mi zostają ostanie dwie kreski, kopa czuć solidnego (1.4 t-jet 150KM)

Awatar użytkownika
cuoreventi
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 264
Rejestracja: 18 kwie 2014, 18:58
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Szczecin

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: cuoreventi » 28 lut 2015, 23:16

dziaraxc pisze:Hmmm szczerze to niewiem jak i co to znaczy zlogować prace silnika :) Może kolega jaśniej :) Jakaś instrukcja ?
dziaraxc, a w jaki sposób starasz się zamknąć skalę na tym wskaźniku? Bo może właśnie tutaj pies jest pogrzebany...

Awatar użytkownika
dziaraxc
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 57
Rejestracja: 05 mar 2014, 20:09
Imię: Paweł
Lokalizacja: Wałbrzych/Rzeszów

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: dziaraxc » 01 mar 2015, 7:00

cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)

Awatar użytkownika
cuoreventi
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 264
Rejestracja: 18 kwie 2014, 18:58
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: cuoreventi » 01 mar 2015, 11:48

Pod czerwone pole to się benzyny kręci. W dieslach jeździ się na momencie obrotowym. Najwyższe ciśnienie doładowania wcale nie będzie przy odcięciu, ale przy dużym obciążeniu silnika, czyli 2tyś obrotów i gaz w podłodze. Jak się silnik rozkręci, ciśnienie spadnie.

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

Awatar użytkownika
jenks
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 376
Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jenks » 01 mar 2015, 14:21

dziaraxc pisze:cuoreventi,
kręce Lucyne na 2 ,3 pod czerwone pole :)
kolego na 2 i3 biegu nie zamkniesz skali,bo jest za małe obciążenie silnika,u mnie zamknę na czwartym biegu przy wduszonym pedale w podłoge i czterema osobami na pokładzie. :) :)
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-użytkowana

jan3387
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 67
Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jan3387 » 24 maja 2015, 17:52

Witam,
wchodzą w menu nie mam zakładki pierwsza strona, mam tylko możliwość włączenia informacji o stacji radiowej. Da się włączyć jakoś inaczej wskaźnik użycia turbiny ?
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM

Awatar użytkownika
jenks
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 376
Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jenks » 24 maja 2015, 20:11

Nie

michrom
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 2
Rejestracja: 25 lut 2015, 13:31
Imię: Michał
Lokalizacja: Warszawa

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: michrom » 26 maja 2015, 15:53

OK, u mnie (1.6 Multijet) info o stanie turbiny wyświetla się tylko wówczas gdy wyłączę radio.

jan3387
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 67
Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jan3387 » 26 maja 2015, 18:53

a jaki masz rocznik i wersje wyposażenia ?
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM

michrom
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 2
Rejestracja: 25 lut 2015, 13:31
Imię: Michał
Lokalizacja: Warszawa

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: michrom » 27 maja 2015, 16:02

Identyczną jak Twoja.

jan3387
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 67
Rejestracja: 11 mar 2015, 20:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jan3387 » 27 maja 2015, 16:42

Kurcze to nie rozumiem czemu mi to nie wyświetla. A co robisz pokolei od przekręcenia kluczyka ze Ci się to wyświetla :-)? A w menu masz zaznaczana opcje pokaż radio?
Ostatnio zmieniony 27 maja 2015, 19:26 przez jan3387, łącznie zmieniany 1 raz.
Lancia Delta III 2011 1.6 M-jet 120 KM

Awatar użytkownika
jenks
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 376
Rejestracja: 20 gru 2007, 0:00
Imię: Artur
Lokalizacja: dominowo
Kontakt:

Re: Delta III - wykorzystanie turbiny/info na ekranie komput

Post autor: jenks » 27 maja 2015, 18:08

Witam,w instrukcji jest napisane w wersji gdzie przewidziano,może macie różne wersje oprogramowania :?:
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-użytkowana

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”