A może pobijemy rekord Guinessa Lanciami?

Znalazłeś, widziałeś lub wiesz gdzie stoi jakaś Lancia, zdezelowana, na szrocie czy gdzieś w stodole... podziel się z nami tą informacją.
Znasz jakąś ciekawą stronę internetową poświęconą Lancii? Podziel się z nami dodając tutaj jej adres!
Tylko odnośniki dotyczące Lancii lub blisko z nią spokrewnione.
W dziale nie zamieszczamy linków do ogłoszeń, które za jakiś czas stracą ważność!
Awatar użytkownika
Gros
Klubowicz
Klubowicz
Imię: BogdanA

Re: A może pobijemy rekord Guinessa Lanciami?

Post autor: Gros » 29 gru 2014, 10:52

Nat pisze:Szczerze mówiąc- rzucając temat na forum robiłem to bez nadmiernej wiary w odzew, a tu taki zaskok :) : brawa :
Jeśli organizacja prowadząca ten ranking (browar Guinessa?) się zgodzi i rzecz dostałaby zielone światło - jedynym sensownym miejscem byłby zlot ogólnopolski.
Czy wszystkie osoby pozytywnie się deklarujące - skłonne są en masse do przyjazdu do centralnej Polski (gdzie planujemy Zlot) w celu bycia i bicia?
Rozważcie to w duchu.
Zlot zapowiada się atrakcyjnie.
W sumie może dla tych, co mają pecha i jeszcze na zlocie Lancia Klub Polska nigdy nie byli to będzie dobry pretekst by wyciągnąć rodzinkę i pojazdy :?: :)
Jarku :D jeśli standardy nie będą podnoszone :lol: i ceny zlotu to może i przyjedzie heheh "600" Lancia :D a jeśli znów standard będzie zachowany na" szczycie " nie wszystkich a raczej większości nie będzie stać wydać za 3 dni zlotu- tygodniowego pobytu na Costa Brava :D
:lol: : gafa : :bitwa:

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 29 gru 2014, 11:24

Mamy nowy Zarząd który, z tego co wiem, jest świadom problemu. Podobnie jak Ty ufam więc, że tegoroczne ceny zlotu będą odczuwalnie niższe niż poprzednich edycji. Poczekajmy na konkrety.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 29 gru 2014, 20:51

Flyman pisze:Nigdy nie będzie tak, że każdy będzie miał na zlot 25 km, czy nawet pięćdziesiąt jadąc dwoma autami. Choć może najmądrzejszy nie jestem, to ni jak mi nie wychodzi, że ilość prowadzonych aut ma wpływ na odległości geograficzne.
I tu się kolego mylisz, bo o ile pamiętam to przysłowiowy rzut beretem miał np. Artur G. w 2010 :)

Ilość prowadzonych aut ma bezpośredni wpływ na ilość kilometrów do pokonania a tym samym na ilość potrzebnego paliwa.

W tym wypadku jednak jest chyba większy problem, bo nie wiem czy namówię żonę na kierowanie jednym z aut. Może gdyby była ta "stówka" to by mi się udało, ale 350km to już mogę mieć duży problem, w przeciwieństwie do mnie, moja żona Lancię może i lubi, ale nie jest zapalonym jej fanem ;)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 29 gru 2014, 20:56

Tomczysławie, doskonale rozumiem, że ktoś może mieć rzut beretem, a inny szmat drogi. Mało tego, jestem przekonany, że zawsze tak będzie. Jeśli znajdziesz miejsce na globusie, które rozwiąże ten problem, stawiam Ci pełne baki do obu Lancii.

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 29 gru 2014, 22:29

Nie ma sprawy, do miejsca np. na globusie Urana czy Neptuna już każdy z nas będzie miał tyle samo do przebycia z jakąś bardzo, bardzo niewielką tolerancją :P (cóż to jest kilkaset km w porównaniu do 20 czy więcej j.a.)

Zaczynamy offtopować, ja generalnie jeszcze nie wiem czy będę na zlocie, postaram się, jak również postaram się przekonać żonę, aby pojechać na dwa auta, ale póki co tylko tyle mogę obiecać.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
grodek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mariusz

Post autor: grodek » 30 gru 2014, 1:08

Kiedyś walczyłem , teraz mi jest miło , że tylu anty tak się ładnie stara :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rob_76
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Robert

Post autor: rob_76 » 30 gru 2014, 4:39

Piękna "podsumka" konkurencyjnej/zaprzyjaźnionej marki... :lol:
A mi się wydaje, że - niezależnie, czy to Uran, Pluton, czy też inna centralna Polska ;) , to im więcej osób się zdeklaruje, tym łatwiej będzie wynegocjować tańsze miejsca noclegowe...
A co Wy na to, żeby zlot/bicie rekordu powiększyć o zagraniczne kluby Lancii...? Z Niemiec, Beneluxu, Skandynawii, etc...? Jak myślicie - realne to w ogóle by było (chociaż może już nie w 2015 roku)... :hmmm: :hmmm: ?
Autovettura Lancia Beta Coupe S2 2000 119KM Anno Domini '76 - Serce i dusza...
Autovettura Lancia Gamma Coupe S2 2500 i.e. 140KM x2 Anno Domini '80/'81 - Duma i radość...
Autovettura Lancia Kappa Coupe 2400 20V 175KM Anno Domini '98 - Przyjemność i wygoda...
Autovettura Lancia Lybra SW 2.4JTD 140KM Anno Domini '01 - Ekonomika i miekkość...
Chevrolet Volt Hybrid plug-in Anno Domini '13 - Zaawansowanie i oszczędność...
To już wspomnienie: Opel Ascona C 1.6D sedan 4D 54KM, Hyundai Pony IV 1.5 GL sedan 77KM, Renault Clio II Phase I 1.2 RN 60KM, Renault Clio III 1.2 Tce 100KM, Lancia Delta II HPE 2000 16V 139KM, Opel Astra Caravan 1.4 S.P.I. 60KM, Honda Civic VIII 4D 1.8 Ex. 140KM.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 30 gru 2014, 9:43

Fajny pomysł, choć organizacyjny łamaniec. Najpierw trzeba załatwić sprawę z firmą Guiness (może przy okazji beczka piwa? ;).
Choć zaprosić zagraniczniaków mozna z czy bez bicia rekordu. Zdaje się, że paru klubowiczów (np. Miromiglia) ma bliskie kontakty np. z Czechami.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Post autor: Snail » 03 sty 2015, 19:47

Wysłanie info do klubów zza granicy nic przecież nie kosztuje. Jeśli ktoś przyjedzie to fajnie, jeśli nie to trudno. Myślę że można też pchnąć jakieś pisemko do tygodników typu "Motor" czy "Auto Świat". Oni czasem zamieszczają informacje o zlotach różnych marek a bicie Guinessa jest chyba interesujące. Osobiście zamierzam wydrukować sobie karteczki z informacją o próbie bicia rekordu i wkładać za wycieraczki Lancii w okolicy. Może ktoś się skusi...
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Awatar użytkownika
andrzej1
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny
Imię: andrzej

Post autor: andrzej1 » 03 sty 2015, 19:54

Snail pisze:Wysłanie info do klubów zza granicy nic przecież nie kosztuje. Jeśli ktoś przyjedzie to fajnie, jeśli nie to trudno. Myślę że można też pchnąć jakieś pisemko do tygodników typu "Motor" czy "Auto Świat". Oni czasem zamieszczają informacje o zlotach różnych marek a bicie Guinessa jest chyba interesujące. Osobiście zamierzam wydrukować sobie karteczki z informacją o próbie bicia rekordu i wkładać za wycieraczki Lancii w okolicy. Może ktoś się skusi...
Pawle pomysł masz naprawdę bardzo dobry i tak trzymać : ok2 :
1. Lancia Kappa 2.0 dziewiąty cud świata.Była
2. Fiat Croma 1.9 Multi-Jet 150KM, BYŁA
3. Lancia Lybra 1,8 ben. sedan Była
4. Lancia Delta III 1.6 Platino od Dawida Była
5.Lancia Kappa 3.0 V6 24 : yesyes : Była : beczy :
6. Lancia Ypsylon 1.2 V8 2004 rok Była
7. Lancia Thesis 2.0 TB 2002 rok

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 03 sty 2015, 22:29

No faktycznie, może podchwycę z tymi karteczkami.

Termin zlotu jest już bankowy? Bo trzeba by go umieścić na karteczce.

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Post autor: Snail » 03 sty 2015, 22:33

Trzeba jeszcze poczekać. Termin jest z tego co widziałem pewny, ale jeszcze miejsce i szczegóły bicia rekordu nie podane (dzień, godzina, trasa itp...). Jeszcze trochę czasu jest, trzeba poczekać. A i pan Guiness jeszcze chyba nie wie ;)
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Awatar użytkownika
Moniq
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: MoNika

Post autor: Moniq » 07 sty 2015, 10:34

grodek pisze:Kiedyś walczyłem , teraz mi jest miło , że tylu anty tak się ładnie stara :)
Śmieszkowe! :lol: Zloty AR są udane i wszystkie odjeżdżają o własnych siłach :)

Co do bicia rekordu przez AR. Będzie to PL bicie rekordu, więc u nas nie będzie Alfek na zagranicznych blachach, czyli z zagranicznych klubów :)
"Nie trać czasu na wyjaśnienia. Ludzie i tak słyszą to, co chcą usłyszeć..."

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Artur G. » 08 sty 2015, 8:58

Tomzik pisze: I tu się kolego mylisz, bo o ile pamiętam to przysłowiowy rzut beretem miał np. Artur G. w 2010 :)
Tak, zgadza się połowicznie, ale że na zlot pojechałem Kappą i Dedrą zrobiło się 50 km w jedna stronę ;) ;) Faktycznie Lubartów - Firlej to ok. 25 km i to okrężną drogą.

Co do miejsca zlotu ogólnopolskiego dla mnie może być i w przeciwnym krańcu PL do miejsca mojego zamieszkania, na 99% postaram się być. Tematy obserwuję, wnioski wyciągam szykując się na zlot. Co do rekordu trudno się wypowiedzieć ale temat do zrealizowania.

Co do kosztów dojazdu to wg mnie, koszt paliwa to niewielki procent sumy kosztów zlotu dla rodziny, część pojazdów ma lpg, część diesle co zużywają 4 l/100 ;) część jak ja tylko pb co zużywa 7,5 l/100 km. Ja bym nie robił większych problemów z ewentualna odległością czy nawet czasem dojazdu na miejsce. A paliwko tanieje : yesyes :
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 08 sty 2015, 10:06

Ok jestem za sznurem Lancii :D czy przekroczymy 20 szt.? ;)
Dziecko już może zostać samo, problem terminu nie występuje.

pozdrawiam :D
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Znalezione & Linkownia :::”