Thesis - zablokowane drzwi od strony kierowcy

Awatar użytkownika
tacitus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Mikuś

Thesis - zablokowane drzwi od strony kierowcy

Post autor: tacitus » 04 wrz 2013, 13:13

Hej ponownie...
Dzisiaj zainstalowałem sobie i zarejestrowałem "multiecuscan" no i przystąpiłem do testowania mojego thesisa.....pokasowałem wszystkie błędy we wszystkich modułach no i pojawił się problem z drzwiami.
\Mianowicie nie idzie ich otworzyć od środka no ani zamykać z kluczyka od zewnątrz....nie działa też otwierania z zewnątrz mechaniczne...Tylko elektrycznym przyciskiem z zewnątrz natomiast z wewnątrz tylko poprzez opuszczoną szybę ;-)

Nie mam pojęcia czy to wina jakaś z elektryką no bo chyba dziwne żeby przypadkiem podczas kasowania błędów spadła jakaś linka od zamka?????
Ponad miesiąc od zakupu i zaczynają się dziać standardy thesisowskie ;-)

Dzwoniłem do Pawła (argenta) i telefonicznie stwierdził że mam pękniętą sprężynę i tak też było ;-) dzzięki Paweł ;-)

Pomożecie mi z tymi drzwiami????
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2013, 14:08 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Tytułujemy zgodnie z zasadami. Poprawiłem./stabraf/ I umieszczamy w odpowiednim dziale!!!

Awatar użytkownika
bartek wroclaw
Klubowicz
Klubowicz
Imię: ???

Re: Thesis - zablokowane drzwi od strony kierowcy

Post autor: bartek wroclaw » 04 wrz 2013, 15:57

Jeżeli mechaniczne nie działa a z pilota i elektryczne tak to ewidentnie linka lub zamek . Klamka wewnętrzna chodzi luźno ?
THESIS 03' 2.4 JTD EMBLEMA 150 kucyków + CHiP
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Myjnia Stary Browar Zakrzów . Zapraszam

Awatar użytkownika
tacitus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: tacitus » 04 wrz 2013, 20:22

bartek wroclaw pisze:Jeżeli mechaniczne nie działa a z pilota i elektryczne tak to ewidentnie linka lub zamek . Klamka wewnętrzna chodzi luźno ?
Od środka nie da się za żadne skarby otworzyć,ale klamka chodzi jak należy.............
Od zewnątrz tylko poprzez przycisk elektryczny,poprzez wciśnięcie tego "guzioka" gdzie wchodzi klucz też nie działa.......no i nie da rady zaryglować i odryglować drzwi kluczykiem............

Awatar użytkownika
tacitus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: tacitus » 04 wrz 2013, 20:27

A no i kurcze zdarzają się takie przypadki????bo ja za bardzo nie jestem wierzącą osobą i "cudami" nie jestem zainteresowany ;-) grzebałem w kompie i nagle "pierdyknął" system mechaniczny????

jjash
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jan

Post autor: jjash » 14 wrz 2013, 22:42

Jeśli nie możesz otworzyć od środka, spróbuj takiego patentu - pociągnij za dźwignię wewnętrzną i puść, potem wciśnij guzik otwierania (zwalniania blokady otwierania drzwi) i po usłyszeniu cichego "klik" spróbuj znowu pociągnąć za dźwignię. Może zadziałać.
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek

Awatar użytkownika
tacitus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: tacitus » 17 wrz 2013, 14:38

Rozebrałem dzisiaj drzwi,wyjąłem zamek,przesmarowałem i działa ;-)
Do zamka dochodzą 3 cięgna.Cięgno klamki wewnętrzne(1) cięgno klamki zewnętrznej(2) oraz cięgno ryglowania za pomocą kluczyka(3)

Winą mojej awarii było cięgno nr3,zwyczajnie się odczepiło od klamki zewnętrznej.Naprawa odbyła się bez problemu i korzystając z okazji przesmarowałem cały zamek i wszystkie styki w środku wypsikałem "kontakt S" bo już sam się przekonałem że styki w Lucjanie nie zawsze kontaktują ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”