Lybra 2.0 20v - awaria EOBD

coloseumcol
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Konrad

Lybra 2.0 20v - awaria EOBD

Post autor: coloseumcol » 12 sie 2013, 21:55

Witam kolegów jestem tutaj nowy i Lybrę w sumie posiadam od niedawna ale przejdźmy do rzeczy dzisiaj wymieniałem olej filtry świece itd. i po wymianie wszystkiego zapaliła się kontrolka EOBD z niewyjaśnionych mi przyczyn i nie chce zgasnąć :) co dziwne w momencie dodania gazu na biegu jałowym kiedy wcisnę pedał do końca zaczyna się dusić przerywać ( prawie jak zapchany filtr paliwa tylko , że filtr to tylko podczas jazdy tak reaguje ) jeżeli stopniowo to normalnie wchodzi na obroty co najśmieszniejsze na gazie chodzi normalnie wciskam i obroty rosną ale kontrolka nadal świeci proszę o jakieś wskazówki POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Gruby007
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Robert

Re: Lybra 2.0 20v awaria EOBD

Post autor: Gruby007 » 12 sie 2013, 22:11

Podstawowa sprawa - jedź do kogoś żeby podłączył Ci komputer i odczytał błędy z silnika :) Wtedy wszystko będziesz wiedział. Bo tak na "chybił-trafił" można dłuuuugo szukać.

A zanim pojedziesz na podłączenie kompa sprawdź dokładnie czy nie pomieszałeś przewodów zapłonowych i czy nie rozpiąłeś przypadkowo jakiejś kostki elektrycznej ;) (np. przy przepływomierzu kiedy zmieniałeś filtr powietrza.)

coloseumcol
Imię: Konrad

Re: Lybra 2.0 20v - awaria EOBD

Post autor: coloseumcol » 13 sie 2013, 22:13

Witam . Wszystko zrobione jak sprawdzałem wszystkie kostki i wtyczki okazało się , że ta przy przepływce ma oderwany jeden pin strasznie zasniedziały lutownica chwila prawdy i wszystko jest ok dzięki za pomoc pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”