Kappa 20VT - jak wymontować pompe paliwa z obudowy?
Kappa 20VT - jak wymontować pompe paliwa z obudowy?
Witam, padła mi pompa paliwa i mechanik mi ją wymontował. Oznajmił że się nie da wymienić samego wkładu (który już kupiłem) i że trzeba całość wymienić (razem z czarnym plastikiem). Szukam osoby z warszawy która mi za 0,5L % rozbierze tą obudowę bez destrukcji i wymieni samą pompkę (ja dojadę do "fachury" ) :] ponieważ ja ostatnio mam sporo pecha w tym temacie i nie chcę zniszczyć plastiku. Jacyś chętni do pomocy ? Dzięki
- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
Re: KAPPA TURBO 20V - jak wymontować pompe paliwa z obudowy?
Witaj, sam rozbierzesz, ten plastik w którym pompa siedzi to filtr paliwa. Wkład jest centralnie na środku, odepnij klany (najlepiej trochę podgrzej wtedy zejdą łatwo) ja zdjąłem sitko od dołu i wkładając śrubę w miejsce sitka i uderzyłem małym młotkiem, wyszło bez problemu. Nowy wkład wcisnąłem mocniej palcami, potem wszystko poskładałem i chodzi aż miło. Chyba, że ktoś ma lepszy sposób. 

Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Re: KAPPA TURBO 20V - jak wymontować pompe paliwa z obudowy?
Dziękuję kolego bardzo serdecznie ! Jutro spróbuje to zrobić. Jak będziesz w wawie to pisz, flaszka Ci się należy ;]
- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
Re: Kappa 20VT - jak wymontować pompe paliwa z obudowy?
Nie masz za co dziękować
A warszawie po 22 stycznia bende dosć często to zorganizuje sie spotkanie
Powodzenia w zmianie pompy.

Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.