Thesis - klimatyzacja zgłupiała

czachor
Administrator
Administrator

Thesis - klimatyzacja zgłupiała

Post autor: czachor » 14 gru 2012, 9:47

Dzisiaj jest pierwszy raz, kiedy mam ochotę kopnąć samochód w silnik.

Przejechałem parę km, zajechałem na stację, zatankowałem do pełna, zapalam i widzę, że na panelu klimy jest pełna choinka ? świeci, co tylko się da, a oba ustawienia temperatury wskazują "000". Działają niektóre przyciski, tzn. na wyświetlaczu nic się nie dzieje (ciągle jest choinka), ale da się włączyć odszranianie tylnej szyby / szybkie odszranianie albo zmienić siłę nawiewu. Nie działają pokrętła od temperatury. Po stronie kierowcy wieje na szyby zasadniczo zimnym powietrzem, po stronie pasażera - ciepłym, ale chyba tylko na drzwi.

Nie mam pojęcia, co z tym zrobić. Do tankowania wszystko działało jak trzeba. Ponowny zapłon nic nie zmienia oprócz tego, że za którymś razem ustawienie temperatury pasażera wskazuje "001" albo "002".

Czy ktoś ma pomysł, co z tym cholerstwem zrobić? :(

przedszkolak
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Thesis - klimatyzacja zgłupiała

Post autor: przedszkolak » 14 gru 2012, 10:02

Mrozy i Tereski głupieją. Poniżej mam podobny problem. Myślę, że w obu przypadkach to elektryka, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.

czachor
Administrator
Administrator

Post autor: czachor » 14 gru 2012, 10:21

Po cichu na to liczę, bo samochód stał całą noc na mrozie, rano było -11. Zaparkowałem w garażu podziemnym, może się poprawi. Tak czy tak, wkurza mnie to...

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 14 gru 2012, 10:58

Te problemy związane są z connect-em.

Awatar użytkownika
kecajgo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: kecajgo » 14 gru 2012, 16:55

Jeszcze jej przejdzie :) Nasza jak stała teraz na tym mrozie to jednego dnia nie chciały się drzwi kierowcy i pasażera po lewej stronie otwierać : gafa : . Co najlepsze, z zewnątrz i ręczne, i elektryczne otwieranie działało bez problemów. Ale następnego dnia troszke mniejszy mróz był i działa już normalnie :D Thesisy to mądre autka i często same potrafią się naprawić :lol:

czachor
Administrator
Administrator

Post autor: czachor » 14 gru 2012, 20:16

No dobra, po powrocie z pracy wszystko jest ok, panel klimy działa jak gdyby nigdy nic. Tak czy inaczej, zajmę się sprawdzeniem Connecta.

Dzięki.

przedszkolak
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: przedszkolak » 20 gru 2012, 10:27

Sprawdź połączenia elektryczne, a najlepiej psiuknij jakimś dobrym sprayem z dobrze przewodzącym smarem lub olejem. W 99% to działa, a spokój na lata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja elektryczna”