Kappa - problem z odpaleniem po rozgrzaniu

Anonymous

Post autor: Anonymous » 17 lip 2006, 21:05

Pompę sprawdzałem jakiś miesiąc temu, ale sprawdzę jeszcze raz. Może jutro coś się "rozjaśni"....

tuptus
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: tuptus » 17 lip 2006, 21:53

A ja miałem podobne objawy tylko ,że w Fiacie Coupe. Też się strasznie wkurzałem. Okazało się, że to czujnik temperatury silnika szfankował i dawał błędne informacje do kompa na temat temperatury, przy zapalaniu nie załączały się ssanie i dlatego nie mogłem uruchomić Fiacinki.....
Coupe i Kle Kle, dwa i cztery JotTeDe :)

Anonymous

Post autor: Anonymous » 05 sie 2006, 9:15

Witam po dłuższej przerwie!
Wreszcie mogę podzielić się konkretnymi informacjami. Do tego tygodnia próbowałem jeszcze "ratować" auto u różnych znajomych mechaników, ale żaden nie był w stanie powiedzieć, co jest nie tak.
W środę wybrałem się na serwis w Gdyni i tam się wszystko wyjaśniło. Komputer nie pokazywał błędów tylko po prostu cały sterownik wtrysku był tak naszpikowany błędami, że w końcu "zwariował". Całym winowajcą okazała się instalacja gazowa. Panowie z serwisu (bardzo mili i rzetelni- naprawdę polecam, znakomita obsługa!) poradzili mi trwałe przełączenie się na benzynę. Tak też zrobiłem. Na drugi dzień po powrocie z Gdyni auto zapaliło wzorowo i tak jest do dziś. Wszystko działa jak najbardziej poprawnie.
Jedyny problem natury pragmatycznej- człowiek robi instalację za 5000pln i jeździ na benzynie...
Mój znajomy elektornik powiedział, że instalacja LPG była nieumiejętnie wpięta, ale jest nadzieja, żebym mógł z niej nadal korzystać. Trzeba jedynie pozakładać na przewodach specjalne diody izolujące tak, aby komputer od gazu nie przerzucał swoich parametrów komputerowi wtrysku i nie powodował błędnych ustawień.
Za jakiś tydzień, dwa zajmę się tym i wtedy napiszę czy rzeczywiście się to sprawdza.
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie wskazówki.

Awatar użytkownika
sloneczna
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: sloneczna » 05 sie 2006, 20:05

Dlatego uważam że LPG w Kappach to kicha i same problemy .
Jurek odszedł od nas na zawsze...

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 07 sie 2006, 8:21

"sloneczna" pisze:Dlatego uważam że LPG w Kappach to kicha i same problemy .
Bo miales dobra instalacje i wiesz to z wlasnego doswiadczenia :?: :!:
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”