Kappa - rozrusznik inaczej

Lewutek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Lewutek » 11 lip 2006, 10:47

CZE ...

Mam problem ... silnik rozrusznika się kręci a motoru nie obraca ... wczoraj musiałem LUCYNĘ na popych uruchamiać ... ale frajda : zdziwiony : ...

Biorąc powyższe pod uwagę szukam doświadczeń forumowiczów co do pracochłonoości i utrudnień technicznych przy pracach monterskich - demontaż i montaż - a także sugestii co i jak naprawić we własnym zakresie. Własne doświadczenia w tym temacie bardzo mile widziane ...

Pozdrawiam : rotfl :
Buraczany Wóz, "ف"opel, "ف"A"Ł‚"di, VW ... Obrazek
aktualnie turlam się™ od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V

Awatar użytkownika
mario09
Klubowicz
Klubowicz

Re: KAPPA - rozrusznik inaczej

Post autor: mario09 » 11 lip 2006, 11:13

"lewutek" pisze:CZE ...

Mam problem ... silnik rozrusznika się kręci a motoru nie obraca ... wczoraj musiałem LUCYNĘ na popych uruchamiać ... ale frajda : zdziwiony : ...

Biorąc powyższe pod uwagę szukam doświadczeń forumowiczów co do pracochłonoości i utrudnień technicznych przy pracach monterskich - demontaż i montaż - a także sugestii co i jak naprawić we własnym zakresie. Własne doświadczenia w tym temacie bardzo mile widziane ...

Pozdrawiam : rotfl :
Wyglada to na uszkodzony bendiks w rozruszniku. Regenerowany ok. 60-70zł., nowy???
Lancia Thema III 2.0 i.e.+gaz II gen. (zestaw Lovato LovU2)
Lancia Thema III 2.5 turbo ds LS

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pew » 11 lip 2006, 13:06

regeneracja ma sens jeśli rozrusznik sypie się ze starości - ale pochodzi po niej jeszcze ładnych parę lat :-)
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

Lewutek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

KAPPA - rozrusznik inaczej

Post autor: Lewutek » 13 lip 2006, 20:22

Już nieaktualne ... ... kupiłem ... zmieniłem i wszystko dobrze działa ... rozrusznik się "rozsypał" ... śmierć techniczna ... jedynie elektromagnes jeszcze jest dobry ...
Buraczany Wóz, "ف"opel, "ف"A"Ł‚"di, VW ... Obrazek
aktualnie turlam się™ od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”