Kappa TDS - nie odpala

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Re: Kappa - TDS nie odpala

Post autor: MacioBA » 11 sty 2011, 13:32

Nie odzywałem się tak długo bo mi wstyd...a bestia nadal milczy :)... po wizycie u dieslowca z mizernym wynikiem, Kapiszon trafił do elektryka i po długich poszukiwaniach spowodowanych natłokiem pracy... diagnoza brzmi: immobilizer - długo to trwa, bo chłopcy najpierw nie wiedzieli jak się do tego zabrać, a później macali po omacku, ale już z tym walczą. W ogóle temat pod tytułem Lancia Kappa wzbudzał lekki strach wśród elektryków/elektroników, ale coś z tego jednak będzie. Do końca tygodnia Kapiszon ma do mnie wrócić to spróbuję dokładnie opisać co się stało.

Alan

Post autor: Alan » 11 sty 2011, 15:28

Macioba...było pisać,podjechałbym swoim...zrobiło by się przekładkę części i byłoby jasne

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 11 sty 2011, 21:12

No widzisz... najprostsze rozwiązania są najlepsze, ale zawsze po fakcie :) Dzięki - na przyszłość będę pamiętał :)

Awatar użytkownika
alfik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Re: Kappa TDS - nie odpala

Post autor: alfik » 12 sty 2011, 23:05

MacioBA pisze:Nie odzywałem się tak długo bo mi wstyd...a bestia nadal milczy :)... po wizycie u dieslowca z mizernym wynikiem, Kapiszon trafił do elektryka i po długich poszukiwaniach spowodowanych natłokiem pracy... diagnoza brzmi: immobilizer - długo to trwa, bo chłopcy najpierw nie wiedzieli jak się do tego zabrać, a później macali po omacku, ale już z tym walczą. W ogóle temat pod tytułem Lancia Kappa wzbudzał lekki strach wśród elektryków/elektroników, ale coś z tego jednak będzie. Do końca tygodnia Kapiszon ma do mnie wrócić to spróbuję dokładnie opisać co się stało.
Hmm ja mam tylko jedno pytanko czy dioda od immo Ci gasła?
Alfa 155 1.7 8v + LPG - była
Kappa 2.0 20v + LPG - była
Kappa 2.0 20v VIS + LPG - była
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 13 sty 2011, 20:59

alfik pisze:
MacioBA pisze:Nie odzywałem się tak długo bo mi wstyd...a bestia nadal milczy :)... po wizycie u dieslowca z mizernym wynikiem, Kapiszon trafił do elektryka i po długich poszukiwaniach spowodowanych natłokiem pracy... diagnoza brzmi: immobilizer - długo to trwa, bo chłopcy najpierw nie wiedzieli jak się do tego zabrać, a później macali po omacku, ale już z tym walczą. W ogóle temat pod tytułem Lancia Kappa wzbudzał lekki strach wśród elektryków/elektroników, ale coś z tego jednak będzie. Do końca tygodnia Kapiszon ma do mnie wrócić to spróbuję dokładnie opisać co się stało.
Hmm ja mam tylko jedno pytanko czy dioda od immo Ci gasła?

Ja akurat wiem że nie zawsze musi gasnąć -u mnie akurat tak jest dioda zgaśnie i autko za cho,ere nie zapali,odłaczm klemy na pare minut chce zapalic i dioda się swieci-musze wyjąc kluczyk i ponownie sprubowac-zapala na dotyk-zdarza się to rzadko-przeważnie przy dużej wilgotności bądz w mocnym deszczu-i za diabła nie mogę wykminić dla czemu ale średnio ze dwa trzy razy na rok to mam
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 15 sty 2011, 9:47

Tak tak, dioda gasła normalnie, więc nie budziło to podejrzeń. Długo to chłopcy przemierzali i kombinowali, ale w rezultacie pomogło wyeliminowanie immo. Kappa działa poprawnie - odpala normalnie, wszystko wróciło do "normy". Aha - dla ścisłości, teraz dioda od immo w ogóle się nie zapala i nie gaśnie hehe :)

Alan

Post autor: Alan » 15 sty 2011, 10:11

czyli ktoś obszedł sławne immo w kappie?

Awatar użytkownika
Gros
Klubowicz
Klubowicz
Imię: BogdanA

Post autor: Gros » 15 sty 2011, 10:13

MacioBA pisze:Tak tak, dioda gasła normalnie, więc nie budziło to podejrzeń. Długo to chłopcy przemierzali i kombinowali, ale w rezultacie pomogło wyeliminowanie immo. Kappa działa poprawnie - odpala normalnie, wszystko wróciło do "normy". Aha - dla ścisłości, teraz dioda od immo w ogóle się nie zapala i nie gaśnie hehe :)
Dioda to pikuś w poprzedniej sw kiedy odpalałem i ruszałem, z zaświeconą diodą autko gasło po kilkuset metrach, nie wiem czemu ale tak było.W tej teraz którą posiadam, jest to nie istotne pali i jeździ i z zapalona i zgaszoną diodą
:lol: : gafa : :bitwa:

kd_ola
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Krzysiek

Post autor: kd_ola » 15 sty 2011, 20:33

U mnie chyba wyłączona jest centralka bo w kluczyku jak wcisnę przycisk to miga czerwona dioda a w aucie żadnej reakcji alarm chyba nie działa,ale odpala bez problemu
Otwieranie tylko kluczykiem
Da się to jakoś reanimować?
Była:LANCIA KAPPA 2.0 20V SW 98r,Jest;AR 147 1.6 T.SPARK 05r;KAWASAKI NINJA 500R 03r;YAMAHA VIRAGO XV1100 92r;JAWA CZ-175 88r.

Alan

Post autor: Alan » 15 sty 2011, 22:00

może masz w bagażniku wyłączoną?

Awatar użytkownika
alfik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: alfik » 17 sty 2011, 23:09

MacioBA pisze:Tak tak, dioda gasła normalnie, więc nie budziło to podejrzeń. Długo to chłopcy przemierzali i kombinowali, ale w rezultacie pomogło wyeliminowanie immo. Kappa działa poprawnie - odpala normalnie, wszystko wróciło do "normy". Aha - dla ścisłości, teraz dioda od immo w ogóle się nie zapala i nie gaśnie hehe :)
Kurcze mi właśnie to immo nie daje spokoju w moim smutnym przypadku ;(
Dioda gaśnie ale Kappa nie odpala ;(
Kiedyś w mojej był alarm fabryczny (poprzedni właściciel twierdził że odłączył) ale nie widzę syreny w bagażniku natomiast odpięcie czerwonego modułu w tunelu obok nóg pasażera powoduje to że dioda immo się nie świeci ale Kappa też nie odpala.
Alfa 155 1.7 8v + LPG - była
Kappa 2.0 20v + LPG - była
Kappa 2.0 20v VIS + LPG - była
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”