Kappa TDS - nie odpala
Re: Kappa - TDS nie odpala
Nie odzywałem się tak długo bo mi wstyd...a bestia nadal milczy
... po wizycie u dieslowca z mizernym wynikiem, Kapiszon trafił do elektryka i po długich poszukiwaniach spowodowanych natłokiem pracy... diagnoza brzmi: immobilizer - długo to trwa, bo chłopcy najpierw nie wiedzieli jak się do tego zabrać, a później macali po omacku, ale już z tym walczą. W ogóle temat pod tytułem Lancia Kappa wzbudzał lekki strach wśród elektryków/elektroników, ale coś z tego jednak będzie. Do końca tygodnia Kapiszon ma do mnie wrócić to spróbuję dokładnie opisać co się stało.

Macioba...było pisać,podjechałbym swoim...zrobiło by się przekładkę części i byłoby jasne
No widzisz... najprostsze rozwiązania są najlepsze, ale zawsze po fakcie
Dzięki - na przyszłość będę pamiętał 

Re: Kappa TDS - nie odpala
Hmm ja mam tylko jedno pytanko czy dioda od immo Ci gasła?MacioBA pisze:Nie odzywałem się tak długo bo mi wstyd...a bestia nadal milczy... po wizycie u dieslowca z mizernym wynikiem, Kapiszon trafił do elektryka i po długich poszukiwaniach spowodowanych natłokiem pracy... diagnoza brzmi: immobilizer - długo to trwa, bo chłopcy najpierw nie wiedzieli jak się do tego zabrać, a później macali po omacku, ale już z tym walczą. W ogóle temat pod tytułem Lancia Kappa wzbudzał lekki strach wśród elektryków/elektroników, ale coś z tego jednak będzie. Do końca tygodnia Kapiszon ma do mnie wrócić to spróbuję dokładnie opisać co się stało.
Alfa 155 1.7 8v + LPG - była
Kappa 2.0 20v + LPG - była
Kappa 2.0 20v VIS + LPG - była
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
alfik pisze:Hmm ja mam tylko jedno pytanko czy dioda od immo Ci gasła?MacioBA pisze:Nie odzywałem się tak długo bo mi wstyd...a bestia nadal milczy... po wizycie u dieslowca z mizernym wynikiem, Kapiszon trafił do elektryka i po długich poszukiwaniach spowodowanych natłokiem pracy... diagnoza brzmi: immobilizer - długo to trwa, bo chłopcy najpierw nie wiedzieli jak się do tego zabrać, a później macali po omacku, ale już z tym walczą. W ogóle temat pod tytułem Lancia Kappa wzbudzał lekki strach wśród elektryków/elektroników, ale coś z tego jednak będzie. Do końca tygodnia Kapiszon ma do mnie wrócić to spróbuję dokładnie opisać co się stało.
Ja akurat wiem że nie zawsze musi gasnąć -u mnie akurat tak jest dioda zgaśnie i autko za cho,ere nie zapali,odłaczm klemy na pare minut chce zapalic i dioda się swieci-musze wyjąc kluczyk i ponownie sprubowac-zapala na dotyk-zdarza się to rzadko-przeważnie przy dużej wilgotności bądz w mocnym deszczu-i za diabła nie mogę wykminić dla czemu ale średnio ze dwa trzy razy na rok to mam
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Tak tak, dioda gasła normalnie, więc nie budziło to podejrzeń. Długo to chłopcy przemierzali i kombinowali, ale w rezultacie pomogło wyeliminowanie immo. Kappa działa poprawnie - odpala normalnie, wszystko wróciło do "normy". Aha - dla ścisłości, teraz dioda od immo w ogóle się nie zapala i nie gaśnie hehe 

- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
Dioda to pikuś w poprzedniej sw kiedy odpalałem i ruszałem, z zaświeconą diodą autko gasło po kilkuset metrach, nie wiem czemu ale tak było.W tej teraz którą posiadam, jest to nie istotne pali i jeździ i z zapalona i zgaszoną diodąMacioBA pisze:Tak tak, dioda gasła normalnie, więc nie budziło to podejrzeń. Długo to chłopcy przemierzali i kombinowali, ale w rezultacie pomogło wyeliminowanie immo. Kappa działa poprawnie - odpala normalnie, wszystko wróciło do "normy". Aha - dla ścisłości, teraz dioda od immo w ogóle się nie zapala i nie gaśnie hehe

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Krzysiek
U mnie chyba wyłączona jest centralka bo w kluczyku jak wcisnę przycisk to miga czerwona dioda a w aucie żadnej reakcji alarm chyba nie działa,ale odpala bez problemu
Otwieranie tylko kluczykiem
Da się to jakoś reanimować?
Otwieranie tylko kluczykiem
Da się to jakoś reanimować?
Była:LANCIA KAPPA 2.0 20V SW 98r,Jest;AR 147 1.6 T.SPARK 05r;KAWASAKI NINJA 500R 03r;YAMAHA VIRAGO XV1100 92r;JAWA CZ-175 88r.
Kurcze mi właśnie to immo nie daje spokoju w moim smutnym przypadku ;(MacioBA pisze:Tak tak, dioda gasła normalnie, więc nie budziło to podejrzeń. Długo to chłopcy przemierzali i kombinowali, ale w rezultacie pomogło wyeliminowanie immo. Kappa działa poprawnie - odpala normalnie, wszystko wróciło do "normy". Aha - dla ścisłości, teraz dioda od immo w ogóle się nie zapala i nie gaśnie hehe
Dioda gaśnie ale Kappa nie odpala ;(
Kiedyś w mojej był alarm fabryczny (poprzedni właściciel twierdził że odłączył) ale nie widzę syreny w bagażniku natomiast odpięcie czerwonego modułu w tunelu obok nóg pasażera powoduje to że dioda immo się nie świeci ale Kappa też nie odpala.
Alfa 155 1.7 8v + LPG - była
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest