Mam problem z moją kappą 2,4jtd od jakiegoś czasu zaczęła mi kopcić siwym dymem tak od 3tyś na 2 i 3 najwięcej, z tego co czytałem i przypuszczałem to prawdopodobnie turbo, mam też pęknięty wąż doprowadzający powietrze (na tą chwilę zaklejony) ale i tak kopci, pewnie nadal jest nieszczelność. Planuję wyczyścić cały układ tj węże i intercooler jednak chciałbym skorzystać z usług fachowca który jeśli te zabiegi nie pomogą będzie w stanie zdiagnozować problem no i skuteczne naprawić, napewno będę chciał to zrobić dobrze więc jeśli konieczna będzie wymiana turbiny to najchętniej nowa, tak żeby cały układ turbo, jeśli można tak powiedzieć, był w pełni sprawny (tak zawsze ostatecznie wychodzi najtaniej).
Wcześniej jeździłem AR 156 poznałem silnik, zawieszenie itd teraz auto jeździ jak marzenie tylko problem jest taki że była w benzynie, teraz mam diesla i zabawa zaczyna się od nowa tyle że silnik jtd jest dużo bardziej skomplikowany, trochę ręce opadają no ale cóż doprowadzi się i tą maszynę do porządku...

Jeśli możecie doradzić kogoś sprawdzonego w woj. dolnośląskim ew wielkopolskim będę bardzo wdzięczny, nie wiem czy tu potrzebny jest spec akurat od tych silników czy może ktoś kto dobrze zna się na turbo.