Nuova Delta - kierunkowskazy
LANCIA DELTA 1.6 95r.
Mam problem z kierunkowskazami poznikało wszystko ani w prawo,ani w lewo,ani awaryjne.Zarówki patrzałem wszystkie ok,bezpieczniki sprawdzałem i są ok.Jakby ktoś miał jakąś wiedze na ten temat to proszę o poradę, Pozdro Manolo.
Mam problem z kierunkowskazami poznikało wszystko ani w prawo,ani w lewo,ani awaryjne.Zarówki patrzałem wszystkie ok,bezpieczniki sprawdzałem i są ok.Jakby ktoś miał jakąś wiedze na ten temat to proszę o poradę, Pozdro Manolo.
- Patryklancia
- Specjalista ds. części zamiennych
Przekaźnik kierunkowskazów i awaryjnych jest zespolony, jest w skrzynce bezpieczników , jeżeli siedzi tam nadal fabryczny to jest charakterystyczny bo ma niebieski kolor
No i już po problemie.Rada kolegi Patryklancia okazała sie w 100 procentach skuteczna.Serdeczne dzięki.
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Re: Nuova Delta - kierunkowskazy
Odświeżam temat.
A co powiecie na zagadkę: kierunków brak, tylnych przeciwmgielnych brak, reszta z przełącznika działa.
Dodam tylko, że awaryjne jak najbardziej ok i migacze mrugają normalnie podczas otwierania/zamykania auta.
Przełącznik daje sygnał na kostkę dla obu kierunków, ale nie mam pojęcia co dalej się dzieje
A co powiecie na zagadkę: kierunków brak, tylnych przeciwmgielnych brak, reszta z przełącznika działa.
Dodam tylko, że awaryjne jak najbardziej ok i migacze mrugają normalnie podczas otwierania/zamykania auta.
Przełącznik daje sygnał na kostkę dla obu kierunków, ale nie mam pojęcia co dalej się dzieje

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Jeżeli chodzi o kierunkowskazy to problem leży pewnie w manetce (brak styku) bądź w kablach do/z manetki.Tomzik pisze:Odświeżam temat.
Co masz na myśli pisząc, że "przełącznik daje sygnał na kostkę dla obu kierunków"?
Jeżeli chodzi o przeciwmgielne, to... rozumiem, że żarówki są OK. Czy zapala się kontrolka? Włącznik antymgielnych jest na manetce?
Alfa Romeo 159 SW ti 2.0jtdm '09
Lancia Ypsilon 1.4 16V '06
Lancia Lybra SW 1.9JTD LX '01
Lancia Dedra SW 1.9TDS LS '97
Opel Corsa 1.2i JOY '93
Fiat 125p '87 + Fiat Argenta 2.0i '82 --> FIAT 125 2000 iniezione eletronica
* * * OBERSCHLESIEN... mein Vaterland * * *
Lancia Ypsilon 1.4 16V '06
Lancia Lybra SW 1.9JTD LX '01
Lancia Dedra SW 1.9TDS LS '97
Opel Corsa 1.2i JOY '93
Fiat 125p '87 + Fiat Argenta 2.0i '82 --> FIAT 125 2000 iniezione eletronica
* * * OBERSCHLESIEN... mein Vaterland * * *
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Też mi się wydaje, że problem leży w przełączniku.
Tak włącznik przeciwmgielnych tylnich jest na manetce.
Tak włącznik przeciwmgielnych tylnich jest na manetce.
- Tomzik
- Klubowicz
Mam na myśli to, że w przełączniku jest płytka elektroniczna ze stykami od kierunków i jak się wajhę daje w lewo/prawo to odpowiednia para styków się zwiera. Dalej sygnał idzie na złącze do kostki z kabelkami. Sprawdzałem na tym złączu- tam jeszcze sygnał jest- a zatem przełącznik zdaje się być sprawny. Dalej już idą kabelki podłączone kostką do przełącznika.
Co do przeciwmgielnych- są na manetce i kontrolka się nie zapala po ich włączeniu.
Może jakiś bezpiecznik? Ale czy wtedy nie powinny też umrzeć awaryjne?
Przydałaby się rozpiska bezpieczników, niestety ni mam instrukcji..
Co do przeciwmgielnych- są na manetce i kontrolka się nie zapala po ich włączeniu.
Może jakiś bezpiecznik? Ale czy wtedy nie powinny też umrzeć awaryjne?
Przydałaby się rozpiska bezpieczników, niestety ni mam instrukcji..
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
- Tomzik
- Klubowicz
Ok, problem rozwiązany.
Tylko się nie śmiejcie- bezpiecznik poleciał
Jakoś je odkopałem i nawet były ładnie opisane, więc znalazłem winowajcę
Tylko się nie śmiejcie- bezpiecznik poleciał

Jakoś je odkopałem i nawet były ładnie opisane, więc znalazłem winowajcę