Kappa - sprzęgło
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Kappa - sprzęgło
Pociągnij reką do góry ( pedał) i dalej odpowietrzaj aż do skutku 

Kappa - sprzęgło
dzięki za szybką reakcję!
pedał nie ma żadnego oporu, chyba aż tak go zapowietrzyłem.
Czy odpowietrzać na włączonym czy zgaszonym silniku?
i czy upuszczać powietrze tak jak przy hamulcach? czyli na wciśniętym do oporu sprzęgle?
pompuje i pompuje i zero oporu. a gdzieś znad pedała sprzęgła kapnął mi płyn. nie za bardzo widzę gdzie może być wyciek. dziwna sprawa. hmm
pedał nie ma żadnego oporu, chyba aż tak go zapowietrzyłem.
Czy odpowietrzać na włączonym czy zgaszonym silniku?
i czy upuszczać powietrze tak jak przy hamulcach? czyli na wciśniętym do oporu sprzęgle?
pompuje i pompuje i zero oporu. a gdzieś znad pedała sprzęgła kapnął mi płyn. nie za bardzo widzę gdzie może być wyciek. dziwna sprawa. hmm
Kappa - sprzęgło
Serdeczne dzięki za poradę telefoniczną!"lancia1969" pisze:Pociągnij reką do góry ( pedał) i dalej odpowietrzaj aż do skutku

-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Kappa - sprzęgło
"MarkoS" pisze:Serdeczne dzięki za poradę telefoniczną!"lancia1969" pisze:Pociągnij reką do góry ( pedał) i dalej odpowietrzaj aż do skutku

Kappa - sprzęgło
taak. po stresach odpowietrzania okazało się że pompa cieknie i na nic odpowietrzanie się nie zda bo i tak się sprzęgło zapowietrzy.
Także autko nie nadaje się do jazdy bo biegi nie wchodzą albo wchodzą ale z wielkim trudem. szukam pompy. rozmawialem z gościem który handluje częściami m.in. do aut włoskich i zaproponował mi pompę uniwersalną za 100PLN twierdząc że w każdym aucie chodzi, czy to mercedes, vw czy inne.
jestem ciekaw czy taka pompa przypasuje do kappy
Także autko nie nadaje się do jazdy bo biegi nie wchodzą albo wchodzą ale z wielkim trudem. szukam pompy. rozmawialem z gościem który handluje częściami m.in. do aut włoskich i zaproponował mi pompę uniwersalną za 100PLN twierdząc że w każdym aucie chodzi, czy to mercedes, vw czy inne.

- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Kappa - sprzęgło
Raczej to Ci odradzam , pompa jest w takim miejscu że jakakolwiek próba przerobienia tam czegoś to mordęga. Orginał jest niewiele droższy a można też poszukać czegoś z używki nie wspominając o zestawach naprawczych za kilkadziesiąt złotych i pompa jak nowa."MarkoS" pisze:szukam pompy. rozmawialem z gościem który handluje częściami m.in. do aut włoskich i zaproponował mi pompę uniwersalną za 100PLN twierdząc że w każdym aucie chodzi, czy to mercedes, vw czy inne.