Kappa - wymiana filtrów
Kappa - wymiana filtrów
Witam
Chciałem sobie na wiosnę wymienić komplecik filtrów.
Czy filtry filtrona są równie dobre jak trochę droższych Bosch czy Knecht?
Czy K 1116A (przeciwpyłkowy) to jest filtr z węglem aktywnym ?
Co ile powinno się wymieniać filtr paliwa i powietrza ?
Chciałem sobie na wiosnę wymienić komplecik filtrów.
Czy filtry filtrona są równie dobre jak trochę droższych Bosch czy Knecht?
Czy K 1116A (przeciwpyłkowy) to jest filtr z węglem aktywnym ?
Odp: ...
A gdzie go kupiłeś w tej cenie. Ja ostatnio kupowałem UFI to dałem 47PLN za zwykły (bez węgla) - innych nie mieli."larry123" pisze:ja tez wymieniam kabinowy za cene 60 zl
filtron weglowy
Kappa '98 2.0 20V - LPG - była
Obecnie bezpartyjny - bo śmigam VW
VW Passat Variant B5 3BG 2001
1.9 TDI 130KM/PBOX 155KM, HIGHLINE
Obecnie bezpartyjny - bo śmigam VW
VW Passat Variant B5 3BG 2001
1.9 TDI 130KM/PBOX 155KM, HIGHLINE
Kappa - wymiana filtrów
Dziś zajrzałem do filtra kabinowego.
Szary jest, trochę liści w środku - nie wszystkie mi się udało wciągnąć odkurzaczem, bo potrzebowałbym bardzo długiej końcówki.
Wytrzepałem i wsadziłem z powrotem, konieczna jest wymiana, myślę, że zrobię to razem z przeglądem klimy.
Nie stosował nikt fitrów Boscha i innych niekoniecznie kabinowy ?
Szary jest, trochę liści w środku - nie wszystkie mi się udało wciągnąć odkurzaczem, bo potrzebowałbym bardzo długiej końcówki.
Wytrzepałem i wsadziłem z powrotem, konieczna jest wymiana, myślę, że zrobię to razem z przeglądem klimy.
Nie stosował nikt fitrów Boscha i innych niekoniecznie kabinowy ?
- larry123
- Klubowicz
- Kontakt:
... niestety
niestety syf sie pojawia, musisz poprosic pomoc druga osobe
ja moj syf odkurzylem sposobem.
odkurzac i zalozylem na grubsza rurke ciensza np od weza ogrodowego i skrecilem izolacja. odkurzylem bez problemu.
cenki wezyk juz sie miesci
w szczlinke po filtrze
ja moj syf odkurzylem sposobem.
odkurzac i zalozylem na grubsza rurke ciensza np od weza ogrodowego i skrecilem izolacja. odkurzylem bez problemu.
cenki wezyk juz sie miesci

- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Odp: Kappa - wymiana filtrów
Na Infocenter masz podane jak często wymieniać te filtry, jeszcze Ci odlicza czas do wymiany."Roger7" pisze:Witam
Kappa - wymiana filtrów
Ale nie wszyscy mają to ustawione!!!Ja np mam
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM

Alfa Romeo 145 1.6 TS
- piticooler
- Forumowicz/ka
a jak zaprogramowac infocenter tzn te stany po jakich trzeba wynienic dana czesc , czy to si etylko uruchama odliczanie i infocenter juz ma wbite jaki filtr po jakim czasie wymienic czy liczbe kilometrow tez si eustawia indywidualnie.... i jak to zrobic? przegladalem forum ale ni emoge tego znalesc a chyba juz bylo??:("prezesjm" pisze:Na Infocenter masz podane jak często wymieniać te filtry, jeszcze Ci odlicza czas do wymiany."Roger7" pisze:Witam
dzieki za info pozdrawiam:)
była thema 2,0 8V 89r:). była kappa 2,4JTD 99r. jest ALFA 166 2,4JTD i Fiat bravo JTD...lancia jeszcze bedzie!!!
Klikając service przechodzisz kolejne pozycje serwisowe na infocenter."piticooler" pisze:a jak zaprogramowac infocenter tzn te stany po jakich trzeba wynienic dana czesc , czy to si etylko uruchama odliczanie i infocenter juz ma wbite jaki filtr po jakim czasie wymienic czy liczbe kilometrow tez si eustawia indywidualnie.... i jak to zrobic? przegladalem forum ale ni emoge tego znalesc a chyba juz bylo??:(
dzieki za info pozdrawiam:)
Za pomocą czegoś cienkiego, co wtykasz w dziurkę m lub h na ustawiaczu godziny, kasujesz czas dla danego elementu serwisowego - tzn. odliczanie czasu lub kilometrów zaczyna się od nowa (wg z góry ustalonych wartości w infocenter).