Delta - termostat i obroty na zimnym silniku
Delta - termostat i obroty na zimnym silniku
Witam kupiłem Lancie Delte 2 97 rok wszystko było dobrze do puki nie wskoczyłem na bane jadąc nią do polski motor nie osiągnął w ogóle swojej temperatury był wręcz zimny , auto stojąc w miejscu z włączonym silnikiem włącza wentylator zawsze przy ok 90 stponiach i teraz nie wiem czy problem tkwi w termostacie czy w czymś innym . Drugi problem jest taki że auto po po mrożnej nocy ma delikatny problem z odpaleniem czyli odpali ale przez pierwsze sekundy nie moze wejsc na obroty skacze po miecy 800 a 500 prawie gaśnie po kilku sekundach wskakuje na 1100 i jest dobrze do puki nie zmarzne w kokpicie. Jeśli ktoś mial juz podobnego rodzaju problemy to prosze o jakieś rady i o podanie adresow dobrych warsztatow w okolicach Wroclawia . Pozdrawiam z góry dziekuje .
Ostatnio zmieniony 24 gru 2009, 22:52 przez topcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem tytuł
Powód: poprawiłem tytuł
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Odp: Niska temperatura silnika
Termostat do śmietnika, obroty to inna bajka - może czujnik oszukiwać
Re: Delta - termostat i obroty na zimnym silniku
Też tak myślałem ale dostałem cynk o jeszcze jakimś czujniku który reguluje maly i duży obieg czy jakos tak mechanik mowil ze mial taki problem juz z inna lancia i wlasnie to bylo przyczyną a nie termostat czy moze miec racje ??
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Mam szybkie pytanie, gdzie znajduje się czujnik temperatury, ale dla odczytu dla ecu nie dla zegaru, czy jest to ten który jest wkręcony w termostat?
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Zapomniałem dodac silnik 2,0 16v.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Odp: Delta - termostat i obroty na zimnym silniku
już na forum o tym było, chyba niebieski wkręcony w termostat