Szukam mechanika w Krakowie, Katowicach lub okolicach BB
Moderatorzy: ciociaE, andrzej1
Szukam mechanika w Krakowie, Katowicach lub okolicach BB
Pytam, bo mam zamiar wymienić rozrząd. Dzwonię do mechanika umówić się na termin, a on od razu jaki to ten silnik jtd w Lybrze skomplikowany. Uważam na takich mechaników odkąd na Ligocie w Katowicach, tuż obok akademików SUM-u, chłopaki zaśpiewali sobie za sam zamiennik Delphi zaworu overboost 900 złotych ( bez robocizny
) a wystarczyło wymienić pęknięty wężyk. Dwa razy byłem się pytać o część, drugi raz z kumplem, bo myślałem,że się przesłyszałem. Czyli wielce prawdopodobne ,że zedrze ze mnie, a nie narobi się więcej niż przy Fiacie Marea. A może rzeczywiście tak jest. Możecie mi polecić uczciwego mechanika w Krakowie, Katowicach lub okolicach BB???

Ostatnio zmieniony 11 gru 2009, 6:53 przez wujekp, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem tytuł na bardziej adekwatny
Powód: Zmieniłem tytuł na bardziej adekwatny
Lancia Lybra LX 1.9 jtd Blu Nicola
--------------------------------------------------
Carpe diem quam minimum credula postero
Odp: Czy to prawda ,że silnik w Lancii jest skomplikowany???
Mogę Ci polecić Mechanika ale w Olkuszu. Jak Ci pasuje to daj znac to podam na priv info.
ja również polecam, bo pewnie obaj serwisujemy auta u tego samego mechanikaMoglaj pisze:Mogę Ci polecić Mechanika ale w Olkuszu. Jak Ci pasuje to daj znac to podam na priv info.

jedyny minus to długie terminy
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Czym prędzej daj sobie spokój z takimi mechanikami. Chcą Cię orżnąć jak idiotę, tylko dlatego że masz Lancie ????zoom123 pisze:Pytam, bo mam zamiar wymienić rozrząd. Dzwonię do mechanika umówić się na termin, a on od razu jaki to ten silnik jtd w Lybrze skomplikowany.

Skomplikowany to mechanik może mówić, że jest V8 Maserati, ale nie poczciwy JTD.

Które to są akademiki? Ja mieszkam przy ul.Franciszkańskiejzoom123 pisze:Pytam, bo mam zamiar wymienić rozrząd. Dzwonię do mechanika umówić się na termin, a on od razu jaki to ten silnik jtd w Lybrze skomplikowany. Uważam na takich mechaników odkąd na Ligocie w Katowicach, tuż obok akademików SUM-u, chłopaki zaśpiewali sobie za sam zamiennik Delphi zaworu overboost 900 złotych ( bez robocizny) a wystarczyło wymienić pęknięty wężyk. Dwa razy byłem się pytać o część, drugi raz z kumplem, bo myślałem,że się przesłyszałem. Czyli wielce prawdopodobne ,że zedrze ze mnie, a nie narobi się więcej niż przy Fiacie Marea. A może rzeczywiście tak jest. Możecie mi polecić uczciwego mechanika w Krakowie, Katowicach lub okolicach BB???
wega, na Medyków, akademiki medycyny, a warsztat to nie ten na Koreańskiej, o nim nic nie mogę powiedzieć bo nie byłem, tylko ten zaraz obok Uniwerku Medycznego
Jutro Sławek z Olkusza ,wymienia w mojej Kappie łączniki stab. , chcesz to pogadam z nim o możliwościach ,ewentualnej cenie no i terminach .
Wyślijcie mi jednak na priva , proszę te namiary, bo podzwoniłem i wszędzie to samo, ręce załamać....
505913769 Sławek mechanik z Olkusza
dzięki wielkie, pzdr!
Odp: Szukam mechanika w Krakowie, Katowicach lub okolicach B
Oj leniuszek z Ciebie zoom123.
Wystarczy użyć opcji szukaj, albo nawet jej nie używać bo wątków w dziale regionalnym nie jest tak dużo, tylko zerknąć na wcześniejsze tematy. I na szybko masz:
1.
2.
3.

Wystarczy użyć opcji szukaj, albo nawet jej nie używać bo wątków w dziale regionalnym nie jest tak dużo, tylko zerknąć na wcześniejsze tematy. I na szybko masz:
1.

2.

3.

Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

ej no rzeczywiście zapomniałem wyszukiwarki użyć 

- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Speck Serwis - Katowice ul. Chorzowska ( pomiędzy Skrzyżowaniem Grundmana a Bankiem Śląskim. W mojej to już robili wszystko od rozrządu po silnik i skrzynie. Powołaj się na Michała z Lybry to i cena może być atrakcyjna.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
A jak oceniasz fachowość i ceny robocizny ?LybraSW pisze:Speck Serwis - Katowice ul. Chorzowska ( pomiędzy Skrzyżowaniem Grundmana a Bankiem Śląskim. W mojej to już robili wszystko od rozrządu po silnik i skrzynie. Powołaj się na Michała z Lybry to i cena może być atrakcyjna.
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Znają sie na rzeczy, mają dobrych mechaników z kilkunastoletnim stażem, serwisuje u nich 3 swoje auta i nigdy nie miałem problemów, nigdy nie uchylają się od uznanaia gwarancji na usługę ( własnie wymieniają mi rolke alternatora wymienioną 3 miesiące temu - po prostu się rozpadła sama z siebie) - usługa darmowa bo to gwarancja.
Oceniam ich tak : Solidnie, fachowo ( pogadaj z nimi na każdy temat ) , Kochaja samochody, nigdy nie wciskają nic na siłe. Nie sugeruj się wygladem samego warsztatu - może zmylić
Jak bedziesz rozmawiał o kosztach, powołaj sie na mnie 
Oceniam ich tak : Solidnie, fachowo ( pogadaj z nimi na każdy temat ) , Kochaja samochody, nigdy nie wciskają nic na siłe. Nie sugeruj się wygladem samego warsztatu - może zmylić

Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW