Dedra - 1.6 8V - nierówna praca silnika po odpaleniu
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Dedra - 1.6 8V - nierówna praca silnika po odpaleniu
Teraz on jest całkowicie zaślepiony,nie przeszkadza to w jeżdzie na gazie,ale jest mały problem przy przełączaniu z beny na gaz.Jeżeli nie depnę porządnie na pedał gazu ,to nie przełącza mi na gza .Teraz trzeba stopniowo dodawać gazu ,aż motor zawyje około 3 tyś obrotów.
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Podjedź do gazowników i zmień próg na 1500-1800 obrotów i bedzie ok. Przełączanie nie jest sterowane podciśnieniem tylko impulsami z cewki.wezuwiusz3 pisze:Teraz on jest całkowicie zaślepiony,nie przeszkadza to w jeżdzie na gazie,ale jest mały problem przy przełączaniu z beny na gaz.Jeżeli nie depnę porządnie na pedał gazu ,to nie przełącza mi na gza .Teraz trzeba stopniowo dodawać gazu ,aż motor zawyje około 3 tyś obrotów.
-
Podaję Vin ZLA83500004019368
-- 29 Wrz 2009, 00:28 --
Czyli obniżenie progu było by nawet przed zimą wskazane.
-- 29 Wrz 2009, 00:32 --
Ciekawi mnie tylko o ile wzrośnie zużycie paliwa.Czy czasami nie będzie chciało ściągnąć slipów z tyłka.
Czyli obniżenie progu było by nawet przed zimą wskazane.
Ciekawi mnie tylko o ile wzrośnie zużycie paliwa.Czy czasami nie będzie chciało ściągnąć slipów z tyłka.
-
- Klubowicz
- Kontakt:
Nie nie jest wskazane na zime,bedzie cierpiał reduktor a własciwie membranawezuwiusz3 pisze:
Czyli obniżenie progu było by nawet przed zimą wskazane..
Z jakiego powodu ma wzrosnąćwezuwiusz3 pisze: Ciekawi mnie tylko o ile wzrośnie zużycie paliwa.Czy czasami nie będzie chciało ściągnąć slipów z tyłka.

Podciśnienia ale tylko w filtrze :

-
Dodaje zdjęcia tego feralnego gażnika.
-- 29 Wrz 2009, 18:40 --
A może jest jeszcze jakaś inna przyczyna dla której likwidacja lewego powietrza na gażniku okazała się być przyczyną dławienia zimnego (bo na ciepłym nie jechałem na benie)silnika.To wygląda tak jak by po prostu dostał za dużo paliwa,a jak już to przeżuci to w fotel wciska.Przed uszczelnieniem też pięknie sobie radził
-- 29 Wrz 2009, 18:40 --
A może jest jeszcze jakaś inna przyczyna dla której likwidacja lewego powietrza na gażniku okazała się być przyczyną dławienia zimnego (bo na ciepłym nie jechałem na benie)silnika.To wygląda tak jak by po prostu dostał za dużo paliwa,a jak już to przeżuci to w fotel wciska.Przed uszczelnieniem też pięknie sobie radził
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Klubowicz
- Kontakt:
I co poradziłeś sobie z tym silnikiem?
-
Nie za bardzo.Przeglądnąłem cały ten gażnik,powymywałem go z osadu ,przeczyściłem świece.Początkowo zdawało się że problem rozwiązałem,ale po przejechaniu parunastu kolometrów i postawieniu samochodu,rano miałem to samo.Zaczynam myśleć że to chyba uszczelka,tak jak mi tu podpowiadali.