Problem dotyczy pobudzającej się kontrolki wtrysku

opcja szukaj:"makek" pisze:Witam.
Problem dotyczy pobudzającej się kontrolki wtrysku. Lampka zapala się w trakcie jazdy, czasmi zgaśnie a czasami gaśnie silnik. Tak więc fizycznie, skoro gaśnie silnik, jakaś usterka występuje. Z ponownym uruchomieniem silnika nie ma problemu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Z góry dziękuję Makek
moja sonda pokazuje na stałe 0,3V, i niestety muszę ja wymienić. I zastanawiam się czy na uniwersalną 3-przewodową czy na oryginalną z końcówką elektryczną?"kubs24" pisze:sprawdź sondę lambda. Zwróć uwagę na to czy grzałka sondy działa.
jeden kabelek czarny jest od sygnału sondy a białe kabelki to grzałka. powinno być na nich 12v - sprawdź żarówką albo miernikiem. jak nie grzeje grzałka błąd się pojawia regularnie po odpaleniu silnika / po kilku minutach a potem gaśnie. ale może być że u ciebie się buntuje i wyłancza silnik. poza tym najczęściej pada sonda lambda. Aaa styki wszystkie koniecznie wd 40 pojedź.
patrzylem na sonde z kanalu, ma 3 kable, 2 biale 1 czarny"makek" pisze:Czy pewny jesteś że powinna być sonda trzyprzewodowa? Silnik mamy taki sam i u mnie są cztery przewody, katalog też podaje cztery. Może zobacz pod osłoną, na podszybiu (za silnikiem) tam jest złączka sondy, będzie widać ile powinno być przewodów. Nie pamiętam , ale chyba żaden z czterech przewodów nie miał przejścia do masy. Pozdrawiam.