Delta - problem z wchodzeniem na wysokie obroty ('94 1.6 LE)

Awatar użytkownika
sir-motorex
Dopiero zaczyna na naszym forum

Delta - problem z wchodzeniem na wysokie obroty ('94 1.6 LE)

Post autor: sir-motorex » 21 lip 2009, 22:41

Od kilku dni mam spory problem z moją LANCIA : beczy :
Problem polega na tym, że gdy auto chodzi na wolnych obrotach i energicznie wcisnę gaz, silnik się dławi i zapala się kontrolka od mono wtrysku paliwa... podłączałem auto pod system diagnostyczny CDIF/2 i zadnych błędów nie wykazał podciśnienia wszystkie sprawdzone i kiszka wszystko jest w pożądku ale autko nie pracuje jak powinno często gaśnie ... Pomocy
Delta 1.6
Załatwiłem dyspensę od biskupa na seks przedmałżeński.Nie było to trudne.Zadzwoniłem do niego o trzeciej w nocy i spytałem co sądzi o materialistycznej wizji świata w świetle teorii tomistycznej.
Odp.-pier**l się i nie zawracaj głowy!

Awatar użytkownika
Krzys
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Krzysztof

Odp: DELTA 94 1.6 LE - problem z wchodzeniem na wysokie obro

Post autor: Krzys » 22 lip 2009, 7:38

Nie znam tego silnika ale Wydaje mi się że jest to wina samego wtrysku, najprawdopodobniej padł potencjometr przepustnicy.

Awatar użytkownika
sir-motorex

Odp: Delta - problem z wchodzeniem na wysokie obroty ('94 1.

Post autor: sir-motorex » 24 lip 2009, 10:59

Potencjometr przepustnicy jest w 100% sprawny czujnik położenia wału też okazało się, że po odłączeniu kabla zapłonowego na 3 cylindrze auto gaśnie momentalnie i zapala się wtrysk na konsoli... Sprawdziłem też sprężanie na każdym cylindrze i wsziedzie jest OK.
Po sprawdzeniu cewki wyszło, że to cewka jest wszystkiemu winna...
Cewka jest już zamówiona koszt 50,- (używana z allegro) zobaczymy czy wszystko wróci do normy
Delta 1.6
Załatwiłem dyspensę od biskupa na seks przedmałżeński.Nie było to trudne.Zadzwoniłem do niego o trzeciej w nocy i spytałem co sądzi o materialistycznej wizji świata w świetle teorii tomistycznej.
Odp.-pier**l się i nie zawracaj głowy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”