Kappa - hamulce i sprzęgło
Witam
Ostatnio piszczało mi trochę z okolic prawego tylniego koła, a teraz słyszę przy hamowaniu już odgłosy szurania/obcierania oraz na feldze jest trochę rdzawego pyłu. Pewnie się już klocek skończył.
Jakie warto kupić i skąd (strona, sklep), ile kosztuje mniej więcej wymiana ?
Czasami mi zaskrzypi pedał sprzęgła (jest dosyć twarde) - gdzie należy posmarować ?
Ostatnio piszczało mi trochę z okolic prawego tylniego koła, a teraz słyszę przy hamowaniu już odgłosy szurania/obcierania oraz na feldze jest trochę rdzawego pyłu. Pewnie się już klocek skończył.
Jakie warto kupić i skąd (strona, sklep), ile kosztuje mniej więcej wymiana ?
Czasami mi zaskrzypi pedał sprzęgła (jest dosyć twarde) - gdzie należy posmarować ?
ja kupowalam klocki w hurtowni interteam kpl tył.99 zł przod 55zł (ze zniżkami ok. 30%), nie są to najwyzszej jakosci klocki ale tez ja nie jezdze "ostro" i tak tez raczej nie hamuje.. --firmy CARS
acha , jak bedziesz wymienial klocki sprawdz tarcze..
pozdr
E
acha , jak bedziesz wymienial klocki sprawdz tarcze..
pozdr
E
kiedyś Kappa Blue Lady - obecnie Coupe 20VT 

Ale to pewnie jakaś Warszawska hurtownia ?"EWCIA" pisze:ja kupowalam klocki w hurtowni interteam kpl tył.99 zł przod 55zł (ze zniżkami ok. 30%), nie są to najwyzszej jakosci klocki ale tez ja nie jezdze "ostro" i tak tez raczej nie hamuje.. --firmy CARS
Szukam we Wrocku lub z sprzedającą wysyłkowo.
No właśnie i czy w JTD są takie same klocki jak w innych ?
Dzięki za radę. Nie omieszkam sprawdzić."EWCIA" pisze: acha , jak bedziesz wymienial klocki sprawdz tarcze..
Też mam do wymiany klocki przodu.Ja zawsze stosóję kloce
LUKAS i do tej pory uważam je za dobre ale drogie .Niewiem ile do kappy
kosztują ,ale do dedry płaciłem 140zł . Przynajmniej nie niszczą tarcz w takim tempie jak jakieś tam lewizny, co to przy ostrym hamowaniu mogą się spalić.
LUKAS i do tej pory uważam je za dobre ale drogie .Niewiem ile do kappy
kosztują ,ale do dedry płaciłem 140zł . Przynajmniej nie niszczą tarcz w takim tempie jak jakieś tam lewizny, co to przy ostrym hamowaniu mogą się spalić.
Jurek odszedł od nas na zawsze...
- Savi
- Forumowicz/ka
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Tutaj można sobie wybrać według uznania i zamówić.Firma wydaje się solidna.
http://www.alufelgi.sklep.pl/sklep_kloc ... ch=wybierz
Pozdrawiam
http://www.alufelgi.sklep.pl/sklep_kloc ... ch=wybierz
Pozdrawiam
-----------Savi---------------
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI
Lancia Kappa SW LE 2.0 20V VIS 155KM 97r + LPG Prins VSI

Bardzo polecam sklep we wrocku
Inter-Motor SC. Części zamienne do samochodów włoskich Fiat, Alfa Romeo, Iveco
0 71 361 86 70
53-515 (p-ta Wrocław) Wrocław, Lwowska 9
pow.m. Wrocław, woj.dolnośląskie
- godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 9-17
sobota: 9-14
Do swojej dedry kupiłem tam nawet kompletną wycieraczkę tylną
, ceny też mają sensowne
Inter-Motor SC. Części zamienne do samochodów włoskich Fiat, Alfa Romeo, Iveco
0 71 361 86 70
53-515 (p-ta Wrocław) Wrocław, Lwowska 9
pow.m. Wrocław, woj.dolnośląskie
- godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 9-17
sobota: 9-14
Do swojej dedry kupiłem tam nawet kompletną wycieraczkę tylną

Pamiętaj, nie dostaniesz drugiej szansy, aby wywrzeć pierwsze wrażenie
A jeżeli chodzi o sprzęgło to jest obsługiwane przez układ hydrauliczny i jeżeli ciężko chodzi tzn. niestety że jest do wymiany.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Straszna rozpiętość cenowa z tymi klockami.
Zapytam jeszcze we Wrocku na Lwowkiej (dzięki Olo)
Zapytam jeszcze we Wrocku na Lwowkiej (dzięki Olo)
A jakiej firmy są to klocki ?"EWCIA" pisze:ja kupowalam klocki w hurtowni interteam kpl tył.99 zł przod 55zł (ze zniżkami ok. 30%), nie są to najwyzszej jakosci klocki ale tez ja nie jezdze "ostro" i tak tez raczej nie hamuje.. --firmy CARS
Cały komplet na tył (na oba koła) tylko 99 pln ?
A jakiej firmy klocków używacie ?Nie chciałbym się wpakować w jakaś tandetę co mi będzie piszczała przy hamowaniu...
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
nigdy nic nie miałem do zamienników ale na litość boską nie kupujcie przypadkowych tanich klocków hamulcowych. Może ktoś nie jeździ dynamicznie ale czasami wyskoczy na trasę i co jedzie 60km/h ? Jak po wymianie tanich klocków będziecie musieli wymieniać tarcze to okaże się że oszczędność 60 pln zmieni sie szybko w stratę wielokrotnie większą. Hamulce to bezpieczeństwo Wasze i innych, Kapiszony to auta z pełnym obciążeniem ważące 2000 kg i coś to musi wyhamować . Jest wiele firm uznanych które spełniają normy nie tylko na papierze. Dawno temu taką oszczędność mało życiem nie przypłaciłem gdy auto przy awaryjnym hamowaniu tylko ze 110 km/h pod koniec właściwie nie zwalniało. Z moich doświadczeń b dobre oczywiście klocki Ferodo kappa przód około 130 PLN , Lukas ( troszku gorsze w mojej opinii) w podobnej cenie. To nie jest uważam koszt zabójczy biorąc pod uwagę klasę auta. Pozdrawiam.
klocki firmy ETS-włoskie normalna cena tył 85zł //przod 139 zł kpl.(ja kupiłam na znizki znajomych, dlatego takie kwoty płaciłam)
( pomyliłam strony w poprzednim mailu- przepraszam)
a tarcze firmy Car
acha ...i moje klocki nie piszczą, narazie są ok
pozdr,
E
( pomyliłam strony w poprzednim mailu- przepraszam)
a tarcze firmy Car
acha ...i moje klocki nie piszczą, narazie są ok
pozdr,
E

a tarcze to po ile?
tarcze CAR 281x26x47,5w normalna cena ok.190 zł.sztuka"Blash" pisze:a tarcze to po ile?
klocki ETF j.w
pozdrawiam
E

Mogę kupić klocki Ferodo o oznaczeniu FDB995 za 100 pln w http://www.sklep.intercars.com.pl."prezesjm" pisze:Z moich doświadczeń b dobre oczywiście klocki Ferodo kappa przód około 130 PLN , Lukas ( troszku gorsze w mojej opinii) w podobnej cenie. To nie jest uważam koszt zabójczy biorąc pod uwagę klasę auta. Pozdrawiam.
Mogę mieć także Lukas za około 170 oraz Remza za 150 albo Julidy.
Warto brać te tanie Ferodo. Ostrzegają mnie, żeby nie brać tylko Ferodo o onzaczeniu Target...