Lybra - brzęczenie w drzwiach
U mnie po wymianie wodzika po jakims miesiacu tez zaczeło brzęczec okazało sie ze jedna nakretka sie odkreciła i źle założyłem zawleczke na szybe bo spadła, natomiast w drzwiach kierowcy kiedys brzeczało w okolicach klamki i okazało sie ze sruba w drzwiach przy zamku jakims cudem sie poluzowała .
Była lancia dedra 2,0tds ,Teraz lancia lybra 2,4 jtd
A co zrobić z brzęczącą szybą pasażera? Po lewej stronie brzęczy osłona tweetera a po prawej szyba :/
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
dokladnie u mnie tez tak wlasnie jak by szyba brzeczala dzwiek tak gdzies w okolicy tego guziczka od zamykania drzwi
redy19
Lybra 1.9 jtd
Lybra 1.9 jtd
I co, nie ma rozwiązania na brzęczącą szybę ? Nie można czegoś podkręcić, dogiąć, docisnąć, wymienić ?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Lybra - brzęczenie w drzwiach
Witam
Ja mam problem z brzęczeniem w lewym górnym rogu drzwi od kierowcy(okolice znaczka "AIRBAG'),odgłos przypomina obluzowaną śrubke.
Prosze o podpowiedz co to może być
Ja mam problem z brzęczeniem w lewym górnym rogu drzwi od kierowcy(okolice znaczka "AIRBAG'),odgłos przypomina obluzowaną śrubke.
Prosze o podpowiedz co to może być
LANCIA Lybra 1,9 JTD SW 115 KM '02
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
witam u mnie teraz cos w okolicach mechanizmu co drzwi zamyka zaczyna piszczec przy zamykaniu drzwi wie ktos co to moze byc ?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam !
Ja miałem świerszcza w prawych przednich drzwiach i doprowadzał mnie do szału więc rozebrałem tapicerkę i okazało się, że odkręciły się dwie nakrętki od mechanizmu podnoszenia szyby i tak dawało popalić. Zastosowałem więc nakrętki samo-kontrujące i spokój jak narazie
Ja miałem świerszcza w prawych przednich drzwiach i doprowadzał mnie do szału więc rozebrałem tapicerkę i okazało się, że odkręciły się dwie nakrętki od mechanizmu podnoszenia szyby i tak dawało popalić. Zastosowałem więc nakrętki samo-kontrujące i spokój jak narazie

- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
po wymianie podnośnika szyby też miałem brzęczenie. Problem rozwiązuje się następująco : domontuje sie boczek i folie na drzwiach. Następnie kupuje sie cienką piankę na przylepcu ( ja użyłem 2 stronnej samoprzylepnej ) jak patrzycie na drzwu to tuż pod profilem gdzie zaczepia się boczek idzie przewód w poncerzu lub ciegno ( nie pamiętam już) i to skubaństwo obija sie o profil. Wystaczy na jego długosci ( 20 cm) przykleić do blachy piankę i po problemie. Koszt 10 zł. Czas wykonania - 20 minut
Życzę miłej zabawy
Życzę miłej zabawy
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW