Lybra - podłokietnik i karta

orik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: orik » 21 lut 2009, 23:50

2 pytania

1. co jest nie tak z moim podlokietnikiem? Nie da sie go regulować, sądze że ten przycisk z przodu jest uszkodzony.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

2. Jak pisalem wczesniej nie da sie wyjąć tej czarnej dużej SIM karty i nie wiem czy to jest spowodowane uszkodzonym przyciskiem czy niewłaściwym "włożeniem" karty przez poprzedniego właściciela mojej Lybry

Obrazek
Obrazek
Lybra SW 1.9 JTD

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 22 lut 2009, 17:30

:link:
Opcja szukaj.
hasło: podłokietnik
efekt: "Lybra - nie do końca opuszcza się przedni podłokietnik"[/url]
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

slawek19jtd
Dopiero zaczyna na naszym forum

karta

Post autor: slawek19jtd » 23 lut 2009, 9:22

Witam
To czarne co wysuwa się ze szczeliny w desce to nie jest karta sim, ale prowadnica w którą karte należy włożyć.Z tego co widzę na zdjęciu, wysuwa się prawidłowo, więc potrzebujesz tylko tzw. adaptator sim w którym umieszczasz zwykłą kartę sim przed włożeniem w tą prowadnicę.

orik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: karta

Post autor: orik » 23 lut 2009, 11:45

"slawek19jtd" pisze:Witam
To czarne co wysuwa się ze szczeliny w desce to nie jest karta sim, ale prowadnica w którą karte należy włożyć.Z tego co widzę na zdjęciu, wysuwa się prawidłowo, więc potrzebujesz tylko tzw. adaptator sim w którym umieszczasz zwykłą kartę sim przed włożeniem w tą prowadnicę.
W tym sęk że sie nie wysuwa tylko po wcisnieciu zatrzymuje sie w tym miejscu i dalej nie chce wyjsc jak ja ciagne. Widziałem w ktoryms poscie jak wyglada adaptator po wyciagnieciu i zainstalowaniu np nie wylamanej karty SIM, ale u mnie on nie chce wyjsc - nie chce szarpac zeby cos nie peklo. Nie wiem czy jakis poprzedni matol nie wsadzil tam byle jak karty, zwlaszcza ze zainstalowal sobie podlaczenie do telefonu obok (wg mnie glupota). Mozliwe ze to nie dziala (wysuwanie adaptora) bo po co montowalby zestaw do Nokii (on akurat działa, ale jego chce zdemontować bo blokuje mi podstawke na napoje). Nie dopytałem sie goscia jak kupowalem i teraz nie wiem.

Po wcisnieciu wysuwa sie tylko tyle co widac na zdjeciu i dalej nie chce isc. W dzialajacych i sprawnych kartach to wychodzi lekko?
Lybra SW 1.9 JTD

Fugaz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Fugaz » 23 lut 2009, 12:06

Jeśli chodzi o kartę to prawidłowo Ci się wysuwa, w każdym razie u mnie tyle samo :). Chodzi lekko wręcz wyskakuje, niestety nie mam adeptera więc nie mogę sprawdzić czy działa.
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła

Awatar użytkownika
adamc
Klubowicz
Klubowicz

Re: karta

Post autor: adamc » 23 lut 2009, 12:58

"orik" pisze:
"slawek19jtd" pisze:Witam
W tym sęk że sie nie wysuwa tylko po wcisnieciu zatrzymuje sie w tym miejscu i dalej nie chce wyjsc jak ja ciagne. Widziałem w ktoryms poscie jak wyglada adaptator po wyciagnieciu i zainstalowaniu np nie wylamanej karty SIM, ale u mnie on nie chce wyjsc - nie chce szarpac zeby cos nie peklo. Nie wiem czy jakis poprzedni matol nie wsadzil tam byle jak karty, zwlaszcza ze zainstalowal sobie podlaczenie do telefonu obok (wg mnie glupota). Mozliwe ze to nie dziala (wysuwanie adaptora) bo po co montowalby zestaw do Nokii (on akurat działa, ale jego chce zdemontować bo blokuje mi podstawke na napoje). Nie dopytałem sie goscia jak kupowalem i teraz nie wiem.

Po wcisnieciu wysuwa sie tylko tyle co widac na zdjeciu i dalej nie chce isc. W dzialajacych i sprawnych kartach to wychodzi lekko?
zachowaj spokój.. :lol:
z tego co widzę na zdjęciu to wszystko jest ok u Ciebie..
kartę wkłada się obok tego uchwytu , przód karty do góry a tył na dół czyli po skosie i potem nakłada się ją na ten uchwyt i wsuwa do środka..
powodzenia..
pozdro..
Obrazek

Awatar użytkownika
szatan
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek

Odp: Lybra - podłokietnik i karta

Post autor: szatan » 04 sie 2009, 20:54

orik pisze:2 pytania

1. co jest nie tak z moim podlokietnikiem? Nie da sie go regulować, sądze że ten przycisk z przodu jest uszkodzony.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Witam

Mam pytanko. Czym różni sie wersja podłokietnika Orik-a od mojej, znaczy czemu u mnie nie ma tego przycisku. Byly różne wersje podłokietników montowane?

Obrazek

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 04 sie 2009, 22:42

O widzisz - tego jeszcze nie widziałem. W pierwszej wersji górny przycisk służy do otwarcia schowka w podłokietniku, a drugi do jego regulacji. Natomiast w twojej wygląda na to, że jest tylko przycisk do otwierania schowka. Może w nowszych wersjach coś uprościli??? Z którego roku masz Lybre???
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
szatan
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek

Post autor: szatan » 05 sie 2009, 16:16

listopad 2003 rok, no i własnie myslałem że jest jakiś ukryty przycisk ale jakoś nie widać zeby coś takiego miało miejsce. :roll:

Awatar użytkownika
olobus

Post autor: olobus » 24 wrz 2009, 8:19

Z tego co widac z czytnikiem wszystkio OK.
Link z foto - opisem: >viewtopic.php?f=14&t=33856
Lancia Lybra 1.9jtd

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”