Lybra - ogranicznik na pedale gazu?
Witam, jak w temacie.
Nie wiem co to jest ciężko mi zaglądnąć pod pedał gazu, ale jest tam takie coś co odstaje może na 1-2cm. Tak jakby śruba wkręcona pod pedał gazu, też takie coś macie? Można to odkręcić i czy jak odkręcę to czy mi np. dzrzwi nie odpadną:P
Pytam serio, ma ktoś takie coś, czy można to bez obawy o urwanie jakiejś linki gazu wymontować.
Pozdrawiam
Grzegorz
Nie wiem co to jest ciężko mi zaglądnąć pod pedał gazu, ale jest tam takie coś co odstaje może na 1-2cm. Tak jakby śruba wkręcona pod pedał gazu, też takie coś macie? Można to odkręcić i czy jak odkręcę to czy mi np. dzrzwi nie odpadną:P
Pytam serio, ma ktoś takie coś, czy można to bez obawy o urwanie jakiejś linki gazu wymontować.
Pozdrawiam
Grzegorz
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła
A jaki jest cel wymontowanie tego "czegoś" ??
Domyślam się, że parametrów nie poprawisz.Możesz ewentualnie coś zwalić...Jeśli musisz majsterkować proponuę zająć się jednak czymś bardziej przewidywalnym.Np. budzikiem...
Domyślam się, że parametrów nie poprawisz.Możesz ewentualnie coś zwalić...Jeśli musisz majsterkować proponuę zająć się jednak czymś bardziej przewidywalnym.Np. budzikiem...

Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
PS .
Myślę ,że drzwi nie odpadną.Ewentualnie coś innego.Ale drzwi nie.
Myślę ,że drzwi nie odpadną.Ewentualnie coś innego.Ale drzwi nie.
Lybra 2.4JTD
witam,lybra nie ma linki gazu ,tylko przy pedale jest czujnik położenia pedału.,jak wszystko gra to nawet tego nie tykaj.
pozd
pozd
lancia lybra intensa 2,4jtd-sprzedana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-sprzedana
Alfa Romeo Tonale-użytkowana
lancia delta III platinum 2,0 M-jet 2010r-sprzedana
Alfa Romeo Tonale-użytkowana
Dzięki, wiedziałem żeby zapytać zanim coś odkręce 

- m4riusz123
- Forumowicz/ka
Lybra - Pedał Gazu / mały dyskomfort
Witam
Mam taki problem z pedałem gazu nie wiem czy tak powinno być ale z poprzednich samochodów, które miałem wynika że chyba nie.
Sprawa przedstawia się następująco: Podczas wciskania gazu samochód reaguje dopiero po mocniejszym wciśnięciu czyli muszę go wcisnąć o jakieś 2 cm i wtedy jest dopiero reakcja można to jakoś podregulować ?
pozdrawiam
Mam taki problem z pedałem gazu nie wiem czy tak powinno być ale z poprzednich samochodów, które miałem wynika że chyba nie.
Sprawa przedstawia się następująco: Podczas wciskania gazu samochód reaguje dopiero po mocniejszym wciśnięciu czyli muszę go wcisnąć o jakieś 2 cm i wtedy jest dopiero reakcja można to jakoś podregulować ?
pozdrawiam
Moje piękne Panie :*
Lancia Thema 2,5 Tdi
Lancia Lybra SW 1.9 Jtd
Lancia Thema 2,5 Tdi
Lancia Lybra SW 1.9 Jtd
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
podciągnąć trzeba linkę?
- m4riusz123
- Forumowicz/ka
ok a jakieś wskazówki gdzie jak itp
Lancia Thema 2,5 Tdi
Lancia Lybra SW 1.9 Jtd
Lancia Thema 2,5 Tdi
Lancia Lybra SW 1.9 Jtd
Jak miałem podobne objawy to pomogło czyszczenie kostki łączącej instalację z potencjometrem przyspieszenia. Musisz zanurkować pod kierownicę z latarką i po kabelku wychodzącym z potencjometru dojdziesz do kostki, rozepnij, psiknij preparatem do połączeń elektrycznych, pod warunkiem że chodzi o Lybre.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
W Lybrze nie ma linki?"topcio1" pisze:podciągnąć trzeba linkę?
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

potencjometr chyba jest, czujnik położenia pedału gazu.
Lybra 2.4JTD
Jak ktoś znajdzie tę linkę to niech da znać 
U mnie też pedał dziwnie reaguje, poszukam tej kostki
bo linki to w Lybrze nikt nie znajdzie

U mnie też pedał dziwnie reaguje, poszukam tej kostki

- m4riusz123
- Forumowicz/ka
czyli co trzeba tam rozkręcić pod kierownica plastiki? i co dalej bo ja za bardzo nie znam się może ktoś opisać dokładnie jaka ta kostka wygląda kolor kabli a może fotkę jakaś hehe byłbym bardzo wdzięczny
pozdrawiam ;] i dzięki za dotychczasowe podpowiedzi
pozdrawiam ;] i dzięki za dotychczasowe podpowiedzi
Lancia Thema 2,5 Tdi
Lancia Lybra SW 1.9 Jtd
Lancia Thema 2,5 Tdi
Lancia Lybra SW 1.9 Jtd
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
niiie ?"Nat" pisze:W Lybrze nie ma linki?"topcio1" pisze:podciągnąć trzeba linkę?

Nie odkręcasz plastików pod kierownicą tylko musisz zanurkować niżej. Odsuwasz fotel kierowcy na maksa do tyłu, przyklękasz i okręcasz 2 plastikowe nakrętki od osłonki przy pedałach. wyciągasz osłonkę, kładziesz się na plecach na wycieraczce i z latarką w ręku zaglądasz pod spód. Po dźwigni idącej od pedału gazu namierzasz potencjometr przyspieszenia (czarny okrągły), potem wypatrujesz przewodów wychodzących z potencjometru i śledząc jego drogę dochodzisz do białej kostki. Prościej już się nie da napisać. Udanej gimnastyki