Jadę do Wloch na 3 miesiące i zamierzam kupić Kappę

Moderator: stabraf

Bartek666
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: Bartek666 » 11 sty 2009, 13:27

Czy ktoś z Was ma doświadczenia z kupowanie samochodu od Wlochów?
Formalności znam (wymeldowania auta, tablice zjazdowe, ubezpieczenie graniczne,akcyza 18,6%, oplata recyklingowa 500PLN i przegląd techniczny).

Ceny Lancia Kappa we Wloszech zaczynają się od 300 Euro (koszt zlomowania), przyzwoita Kappę można kupić za 1500 EURO (2000 rok, JTD)

Pozdrawiam

Bartek

Awatar użytkownika
strang
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Jadę do Wloch na 3 miesiące i zamierzam kupić Kappę

Post autor: strang » 11 sty 2009, 14:23

"Bartek666" pisze: Formalności znam (wymeldowania auta, tablice zjazdowe, ubezpieczenie graniczne,akcyza 18,6%, oplata recyklingowa 500PLN i przegląd techniczny).
To we Włoszech są wyjazdówki??!! :roll:
Strang Delta 1,9td
Obrazek

Awatar użytkownika
kapral
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kapral » 16 sty 2009, 22:07

Bartek ja kupiłem swoją kappe we włoszech ale do niej załatwiłem tablice, a dopiero potem wyjechałem, ypsylonke natomiast przewiozłem na lawecie. Niewiem gdzie chcesz dokładnie po nią jechać, ale ja teraz jestem cały czas we Włoszech dokładnie to TAMAI DI BRUGNERA, prowincja-powiat PORDENONE, region FRIULI i z doświadczenia wiem, że w tej okolicy rok 2000 Jtd może kosztować wiecej niż 1500. Jest to region jeden z bogatszych i troche sobie wiecej cenią za auta niż bardziej w dół włoch. Są tu autodemolizione gdzie ściągają auta z południa i sprzedają tutaj na export, tak kupiłem ypsylonke (w pażdzierniku) pochodzi z Palermo a kupiłem w Pordenone. Przyjeżdża tu też paru handlarzy i z nimi można się dogadać, że zawiozą auto na lawecie za około 500 euro, zazwyczaj są z południa polski (Kraków lub Rzeszowskie). Jeśli chodzi o tablice zjazdowe-kartonowe, to niezałatwiałem tego, ale to co wiem że na wymeldowanie się czeka najmniej 2 dni-to już jest expres, na tablice a raczej kartki papieru dłużej. Ogólnie musisz być uzbrojony w cierpliwość, chyba że masz już tu jakies kontakty. Nie jest to tak szybko jak w niemczech, że w jeden dzień załatwisz wszystko i na tablicach do domu. Napisz gdzie się wybierasz, jeśli do jakiejś pracy (skoro na 3 miesiące) to gdzie. Może będę mógł Ci coś podpowiedzieć lub pomóc, jestem we włoszech już 2 lata więc coś tam już wiem. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Yuri
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Yuri » 17 sty 2009, 12:20

Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie 8O . więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.
Były:
Fiat 126p - 92r - wściekły
Mercedes-Benz E190 2.0+LPG - 93r. - klasyk
Lancia Lybra 2.4jtd - 2000r. - kanapa
VW Passat 2.0 TDI DSG - 2005r. - zgroza
Jest:
Volvo V70 2.4 D5 + BSR :) - 2005r. - karawan na sterydach

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 17 sty 2009, 12:41

"Yuri" pisze:Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie 8O . więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.

właśnie przegląd techniczny w Polsce
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 17 sty 2009, 12:59

"skyblu" pisze:
"Yuri" pisze:Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie 8O . więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.

to akurat chyba najmniejszy problem :) :twisted:
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Obrazek

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

skyblu
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: skyblu » 17 sty 2009, 13:14

"vincenzo" pisze:
"skyblu" pisze:

:evil: :evil: :evil: dziekuje nie biorę
tylko, w tym, momencie jest potrzebny samochód
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz

Awatar użytkownika
vincenzo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: vincenzo » 17 sty 2009, 15:23

"skyblu" pisze:
"vincenzo" pisze:
"skyblu" pisze:

:evil: :evil: :evil: dziekuje nie biorę
tylko, w tym, momencie jest potrzebny samochód
jesteś tego pewny, że jest potrzebny? bo ja nie do końca :D
no ale nie zaśmiecajmy tematu!
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

Obrazek

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

Awatar użytkownika
sebol
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Dariusz

Post autor: sebol » 17 sty 2009, 19:42

Można ,bo ja tak jeżdziłem z Włoch na tablicach niemieckich tych z żółtym paskiem są to tablice na 5 dni , koszt tablic o ile pamiętam to ok 80 euro.
Tablice Włoskie to kupa zachodu, oni mają czas w tydzień dostaniesz.
LANCIA KAPPA 2.0 Turbo ( była )
Fiat Marea 1.9 JTD ( była )
LANCIA PHEDRA 2.0
Tel. 603088500
Obrazek

Awatar użytkownika
kapral
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: kapral » 17 sty 2009, 21:21

Zgadzam się z Yurim, ja opisałem, że do kappy załatwiłem tablice ale przepraszam umkło mi żeby dodać, że polskie. To było 2 lata temu zrobiłem podobnie jak opisał Yuri,tyle że nie paczką a jeżdziłem osobiście. I tu jest problem ten przegląd w polsce bez auta te czasy się skończyły i już dla mnie było cieżko. Życze powodzenia. :)

Sixt

Post autor: Sixt » 18 sty 2009, 12:47

Też chodzi mi czasem po głowie pomysł z JTD z Włoch. Za 2.500 euro da się znaleźć tam godną uwagi Kappę z końcówki produkcji ?

Bartek666

Post autor: Bartek666 » 24 sty 2009, 10:58

Będę 20 km od Turynu i będę jednak szukal Kappy JTD z 2000 roku za okolo 1500 EURO.

Awatar użytkownika
Lanciakrak
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Konrad
Kontakt:

Post autor: Lanciakrak » 24 sty 2009, 11:50

"Bartek666" pisze:Będę 20 km od Turynu i będę jednak szukal Kappy JTD z 2000 roku za okolo 1500 EURO.
powodzenia
jestem we włoszech 2-3 razy w miesiacu po auta i nie spotykam jtd z 2000 roku za 1500euro :D
ładne TDS z 1997 lub średnio zadbane JTD z 1998 w tej cenie jest realną propozycją ale nie wyobrażaj sobie ze włochy to Caritas Polska i rozdaje auta... 2000rok JTD ładna, zadbana to koszt minimium 2000+euro
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lanciakrak
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Konrad
Kontakt:

Post autor: Lanciakrak » 24 sty 2009, 11:52

"Bartek666" pisze:Będę 20 km od Turynu i będę jednak szukal Kappy JTD z 2000 roku za okolo 1500 EURO.
acha jakbyś znalazł kilka to daj znać. wyłożę gotówke, przywieziemy do pl i podzielimy się zyskiem :D
w tej chwili kupiłbym z 10sztuk we włoszech kappa JTD z 2000roku...

Sixt

Post autor: Sixt » 24 sty 2009, 19:40

Kappa JTD we Włoszech

Dla zainteresowanych namiar na PW, Cena jaką chce ten gość to 2600 euro i twierdzi że niżej nie zejdzie. Samochód oglądała i robiła zdjęcia moja Kasia tydzień temu. Auto wyglądem naprawdę godne polecenia, rok 2000

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kappa/Kappa SW/Kappa Coupe”