Jadę do Wloch na 3 miesiące i zamierzam kupić Kappę
Moderator: stabraf
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z kupowanie samochodu od Wlochów?
Formalności znam (wymeldowania auta, tablice zjazdowe, ubezpieczenie graniczne,akcyza 18,6%, oplata recyklingowa 500PLN i przegląd techniczny).
Ceny Lancia Kappa we Wloszech zaczynają się od 300 Euro (koszt zlomowania), przyzwoita Kappę można kupić za 1500 EURO (2000 rok, JTD)
Pozdrawiam
Bartek
Formalności znam (wymeldowania auta, tablice zjazdowe, ubezpieczenie graniczne,akcyza 18,6%, oplata recyklingowa 500PLN i przegląd techniczny).
Ceny Lancia Kappa we Wloszech zaczynają się od 300 Euro (koszt zlomowania), przyzwoita Kappę można kupić za 1500 EURO (2000 rok, JTD)
Pozdrawiam
Bartek
Re: Jadę do Wloch na 3 miesiące i zamierzam kupić Kappę
To we Włoszech są wyjazdówki??!!"Bartek666" pisze: Formalności znam (wymeldowania auta, tablice zjazdowe, ubezpieczenie graniczne,akcyza 18,6%, oplata recyklingowa 500PLN i przegląd techniczny).

Strang Delta 1,9td

- kapral
- Forumowicz/ka
Bartek ja kupiłem swoją kappe we włoszech ale do niej załatwiłem tablice, a dopiero potem wyjechałem, ypsylonke natomiast przewiozłem na lawecie. Niewiem gdzie chcesz dokładnie po nią jechać, ale ja teraz jestem cały czas we Włoszech dokładnie to TAMAI DI BRUGNERA, prowincja-powiat PORDENONE, region FRIULI i z doświadczenia wiem, że w tej okolicy rok 2000 Jtd może kosztować wiecej niż 1500. Jest to region jeden z bogatszych i troche sobie wiecej cenią za auta niż bardziej w dół włoch. Są tu autodemolizione gdzie ściągają auta z południa i sprzedają tutaj na export, tak kupiłem ypsylonke (w pażdzierniku) pochodzi z Palermo a kupiłem w Pordenone. Przyjeżdża tu też paru handlarzy i z nimi można się dogadać, że zawiozą auto na lawecie za około 500 euro, zazwyczaj są z południa polski (Kraków lub Rzeszowskie). Jeśli chodzi o tablice zjazdowe-kartonowe, to niezałatwiałem tego, ale to co wiem że na wymeldowanie się czeka najmniej 2 dni-to już jest expres, na tablice a raczej kartki papieru dłużej. Ogólnie musisz być uzbrojony w cierpliwość, chyba że masz już tu jakies kontakty. Nie jest to tak szybko jak w niemczech, że w jeden dzień załatwisz wszystko i na tablicach do domu. Napisz gdzie się wybierasz, jeśli do jakiejś pracy (skoro na 3 miesiące) to gdzie. Może będę mógł Ci coś podpowiedzieć lub pomóc, jestem we włoszech już 2 lata więc coś tam już wiem. Pozdrawiam.
Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie
. więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.

Były:
Fiat 126p - 92r - wściekły
Mercedes-Benz E190 2.0+LPG - 93r. - klasyk
Lancia Lybra 2.4jtd - 2000r. - kanapa
VW Passat 2.0 TDI DSG - 2005r. - zgroza
Jest:
Volvo V70 2.4 D5 + BSR
- 2005r. - karawan na sterydach
Fiat 126p - 92r - wściekły
Mercedes-Benz E190 2.0+LPG - 93r. - klasyk
Lancia Lybra 2.4jtd - 2000r. - kanapa
VW Passat 2.0 TDI DSG - 2005r. - zgroza
Jest:
Volvo V70 2.4 D5 + BSR

"Yuri" pisze:Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie. więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.
właśnie przegląd techniczny w Polsce
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
to akurat chyba najmniejszy problem"skyblu" pisze:"Yuri" pisze:Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie. więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.
właśnie przegląd techniczny w Polsce

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
"vincenzo" pisze:to akurat chyba najmniejszy problem"skyblu" pisze:"Yuri" pisze:Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie. więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.
właśnie przegląd techniczny w Polsce![]()

tylko, w tym, momencie jest potrzebny samochód
LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
jesteś tego pewny, że jest potrzebny? bo ja nie do końca"skyblu" pisze:"vincenzo" pisze:to akurat chyba najmniejszy problem"skyblu" pisze:"Yuri" pisze:Tablice tymczasowe są do załatwienia lecz nie bardzo to się opłaca z tego co wiem. Jak sprowadzałem swoją lyberkę to tablice kosztowały coś ponad 100 euro ale tymczasowe ubezpieczenie jako że młody kierowca i duża pojemność to 700 euro na 2 tygodnie. więc taniej mnie wyszło przywieźć auto na lawecie. Można to zrobić jeszcze inaczej. Jeśli kupisz auto tak z miesiąc przed wyjazdem to wyślij papiery do polski i zagadaj z jakimś handlarzem autami w okolicy (oni mają znajomości w UC i US) niech pozałatwia Ci papiery a rodzinka wyśle tablice i dowód do Italii. Zjedziesz na polskich blachach. Sposób najtańszy ale trochę zachodu i nie do końca legalny.
właśnie przegląd techniczny w Polsce![]()
![]()
![]()
dziekuje nie biorę
tylko, w tym, momencie jest potrzebny samochód

no ale nie zaśmiecajmy tematu!
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

- sebol
- Klubowicz
- Imię: Dariusz
Można ,bo ja tak jeżdziłem z Włoch na tablicach niemieckich tych z żółtym paskiem są to tablice na 5 dni , koszt tablic o ile pamiętam to ok 80 euro.
Tablice Włoskie to kupa zachodu, oni mają czas w tydzień dostaniesz.
Tablice Włoskie to kupa zachodu, oni mają czas w tydzień dostaniesz.
LANCIA KAPPA 2.0 Turbo ( była )
Fiat Marea 1.9 JTD ( była )
LANCIA PHEDRA 2.0
Tel. 603088500

Fiat Marea 1.9 JTD ( była )
LANCIA PHEDRA 2.0
Tel. 603088500

- kapral
- Forumowicz/ka
Zgadzam się z Yurim, ja opisałem, że do kappy załatwiłem tablice ale przepraszam umkło mi żeby dodać, że polskie. To było 2 lata temu zrobiłem podobnie jak opisał Yuri,tyle że nie paczką a jeżdziłem osobiście. I tu jest problem ten przegląd w polsce bez auta te czasy się skończyły i już dla mnie było cieżko. Życze powodzenia. 

Też chodzi mi czasem po głowie pomysł z JTD z Włoch. Za 2.500 euro da się znaleźć tam godną uwagi Kappę z końcówki produkcji ?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Będę 20 km od Turynu i będę jednak szukal Kappy JTD z 2000 roku za okolo 1500 EURO.
- Lanciakrak
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Konrad
- Kontakt:
powodzenia"Bartek666" pisze:Będę 20 km od Turynu i będę jednak szukal Kappy JTD z 2000 roku za okolo 1500 EURO.
jestem we włoszech 2-3 razy w miesiacu po auta i nie spotykam jtd z 2000 roku za 1500euro

ładne TDS z 1997 lub średnio zadbane JTD z 1998 w tej cenie jest realną propozycją ale nie wyobrażaj sobie ze włochy to Caritas Polska i rozdaje auta... 2000rok JTD ładna, zadbana to koszt minimium 2000+euro
pozdrawiam
- Lanciakrak
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Konrad
- Kontakt:
acha jakbyś znalazł kilka to daj znać. wyłożę gotówke, przywieziemy do pl i podzielimy się zyskiem"Bartek666" pisze:Będę 20 km od Turynu i będę jednak szukal Kappy JTD z 2000 roku za okolo 1500 EURO.

w tej chwili kupiłbym z 10sztuk we włoszech kappa JTD z 2000roku...
Kappa JTD we Włoszech
Dla zainteresowanych namiar na PW, Cena jaką chce ten gość to 2600 euro i twierdzi że niżej nie zejdzie. Samochód oglądała i robiła zdjęcia moja Kasia tydzień temu. Auto wyglądem naprawdę godne polecenia, rok 2000
Dla zainteresowanych namiar na PW, Cena jaką chce ten gość to 2600 euro i twierdzi że niżej nie zejdzie. Samochód oglądała i robiła zdjęcia moja Kasia tydzień temu. Auto wyglądem naprawdę godne polecenia, rok 2000