Lybra - brzęczenie w drzwiach
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Witam ostatnio jak jezdze to slychac jak cos brzeczy w prawych przednich drzwiach albo gdzies obok i nie moge ustalic co to zeby ewentualnie cos dokrecic albo przykleic zeby nie brzeczalo czy ktos moze wie co moze wydawac takie odglosy ? moze ktos tez juz cos takiego mial ?
redy19
Lybra 1.9 jtd
Lybra 1.9 jtd
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Podpinam się pod temat, bo mi też zaczęło coś brzęczeć delikatnie od momentu kiedy wymieniałem podnośnik elektryczny w prawych drzwiach i ściągałem tapicerkę. Chyba będzie trzeba jeszcze raz ściągnąć i zobaczyć co w trawie piszczy.
Może to od zimna.
Od kiedy te mrozy nastały to też mi coś tam pisknie czasami w drzwiach.
Od kiedy te mrozy nastały to też mi coś tam pisknie czasami w drzwiach.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Ale tamtej zimy mi nie brzęczało, dopiero jak ściągnąłem tapicerkę

pęknięty wodzik?
trzeba odkręcić boczek i zobaczyć.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Ale właśnie wymieniłem komplet razem z wodzikiem. Ja mam wrażenie że to gdzieś z okolicy głośnika."letnik22" pisze:pęknięty wodzik?
U mnie brzęczało w drzwiach w czasie jazdy w zakresie 1500-2000obr, po dogłębnej analizie okazało się że to luźny tweeter w ramce na środku głośnika. Podłożyłem w około troszkę papieru i cisza. Może u waś jest podobnie.
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Rozumiem, że to tweeter od głośnika dolnego; czy masz zamontowane brzęczałki na górze???"dudekken" pisze:U mnie brzęczało w drzwiach w czasie jazdy w zakresie 1500-2000obr, po dogłębnej analizie okazało się że to luźny tweeter w ramce na środku głośnika. Podłożyłem w około troszkę papieru i cisza. Może u waś jest podobnie.
Na górze to chyba nie ma nikt... tak mówie o tych na dole
ja mam"dudekken" pisze:Na górze to chyba nie ma nikt... tak mówie o tych na dole

bo sobie przeniosłem

i co? lepiej gra?"DZIDA" pisze:ja mam"dudekken" pisze:Na górze to chyba nie ma nikt... tak mówie o tych na dole![]()
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM
Toper

no - teraz wogóle słychac go - bo wcześniej średni zagłuszał"Toper" pisze:i co? lepiej gra?"DZIDA" pisze:ja mam"dudekken" pisze:Na górze to chyba nie ma nikt... tak mówie o tych na dole![]()
robiłeś wg instrukcji z clublybra.it?"DZIDA" pisze:no - teraz wogóle słychac go - bo wcześniej średni zagłuszał"Toper" pisze:i co? lepiej gra?"DZIDA" pisze:ja mam"dudekken" pisze:Na górze to chyba nie ma nikt... tak mówie o tych na dole![]()
Też uważam, że gwizdka nie słychać, ale nie chcę za bardzo drzwi rozbierać, bo nic w nich nie skrzypi, to po co się prosić o problemy...

Pozdrawiam
Toper
Toper

wykorzystałem go tylko tak ogólnoinformacyjnie..."Toper" pisze:robiłeś wg instrukcji z clublybra.it?"DZIDA" pisze:no - teraz wogóle słychac go - bo wcześniej średni zagłuszał"Toper" pisze:i co? lepiej gra?"DZIDA" pisze:ja mam"dudekken" pisze:Na górze to chyba nie ma nikt... tak mówie o tych na dole![]()
Też uważam, że gwizdka nie słychać, ale nie chcę za bardzo drzwi rozbierać, bo nic w nich nie skrzypi, to po co się prosić o problemy...
drzwi nie trzeba rozbierać - tylko zdjąć osłonę głośnika i osłonę klamki
przy okazji tak jak na manualu którymś na tej stronie zrobiłem sobie LED-y czerwone w tych odblaskach w drzewiach
Ja mialem tweeter przy klamce od zawsze... moze dlatego ze nie mialem BOSE... i dobrze:D teraz sobie przerobilem troche muzyke w aucie i tweeter wyladowal tu:
http://images36.fotosik.pl/49/26070b7ed2d6e288med.jpg[/img]
A w drzwiach moga tez brzeczec te wyloty powietrza na boczna szybe, a nawet cala ta drewnopodobna listwa....
http://images36.fotosik.pl/49/26070b7ed2d6e288med.jpg[/img]
A w drzwiach moga tez brzeczec te wyloty powietrza na boczna szybe, a nawet cala ta drewnopodobna listwa....
Seat Leon