Delta nuova - przekręcony gwint w piaście
Zauważyłem dzisiaj że mam w tylnym kole tylko 3 śruby. Pojechałem natychmiast do warsztatu zanabyć nową i okazało się że mam rozwalony gwint w piaście, dlatego śruba musiała gdzieś wypaść. Nie wiecie gdzie to sobie można naprawić w Wawie i okolicach? Mam nadzieję że to można nagwintować na nowo 

Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
tylko nowa piasta,przegwintować można tylko na co i po co.
jak masz abs to jakies 400pln.
miłego dnia...
jak masz abs to jakies 400pln.
miłego dnia...
jak na co i po co - żeby nie płacić aż 400 PLN"Bany" pisze:tylko nowa piasta,przegwintować można tylko na co i po co.
jak masz abs to jakies 400pln. miłego dnia...

Pepe le Pew
nie rób poprostu nic,jak masz drutować,na 3 mozna z tyłu latać
sprawdz najpierw czy łozysko jest dobre bo wydasz kase na dłubanie a efektu nie bedzie
sprawdz najpierw czy łozysko jest dobre bo wydasz kase na dłubanie a efektu nie bedzie
Mam to samo na przodzie-tylko dwie mi trzymają. Zadzwoń do Andrzeja po uzywaną, tylko musisz się liczyć z ewentualną wymianą łozyska.
Strang Delta 1,9td

Oj kurde - można przegwintować, powinien to umieć zrobić każdy mechanik. To jest trochę drutowanie, ale to gwintuje się na większy gwint i zakłada jedną grubszą śrubę.
Problem masz tylko przy wymianie kół - bo 2 klucze potrzebujesz, albo ma problem złodziej, bo ci nie zapierdzieli felg.
Ja znam gościa co zaraz po zakupie auta przegwintowywał sobie jedną śrubę, zakręcał większą i nikt mu felg nie ukradł. Jak mu kiedyś powiedziałem, że można śruby zabezpieczające przecież kupić, to mi poweidział, że:
1 - te śruby kosztują (a przegwintowanie go nic nie kosztuje)
2 - można je odkręcić bez tych maszynek z zabezpieczenia, a on ma spokój bo złodzieje zazwyczaj noszą ze sobą tylko taki klucz, który trzeba mieć że by odkręćić standardowe śruby.
Problem masz tylko przy wymianie kół - bo 2 klucze potrzebujesz, albo ma problem złodziej, bo ci nie zapierdzieli felg.
Ja znam gościa co zaraz po zakupie auta przegwintowywał sobie jedną śrubę, zakręcał większą i nikt mu felg nie ukradł. Jak mu kiedyś powiedziałem, że można śruby zabezpieczające przecież kupić, to mi poweidział, że:
1 - te śruby kosztują (a przegwintowanie go nic nie kosztuje)
2 - można je odkręcić bez tych maszynek z zabezpieczenia, a on ma spokój bo złodzieje zazwyczaj noszą ze sobą tylko taki klucz, który trzeba mieć że by odkręćić standardowe śruby.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
piasta to całość z łozyskiem,nic nie wymienisz."strang" pisze:Mam to samo na przodzie-tylko dwie mi trzymają. Zadzwoń do Andrzeja po uzywaną, tylko musisz się liczyć z ewentualną wymianą łozyska.
Staszku- tylko mi nie mów że jedna na prawym a druga na lewym kole"strang" pisze:Mam to samo na przodzie-tylko dwie mi trzymają. Zadzwoń do Andrzeja po uzywaną, tylko musisz się liczyć z ewentualną wymianą łozyska.

Pozdrawiam - Marian
A jeśli ma się trochę farta to przy centralnym rozwiercaniu i próbie pierwszego gwintowania (na nominalny wymiar) stara śruba może wykręcić się z gwintownikiem ."Marcin_D" pisze:Oj kurde - można przegwintować
Generalny dystrybutor własnego czasu.
nie wiem panowie jak wy czytacie posty..."Jarek_Lu" pisze:A jeśli ma się trochę farta to przy centralnym rozwiercaniu i próbie pierwszego gwintowania (na nominalny wymiar) stara śruba może wykręcić się z gwintownikiem ."Marcin_D" pisze:Oj kurde - można przegwintować
pierwsze zdanie wątku:
,,Zauważyłem dzisiaj że mam w tylnym kole tylko 3 śruby.''
niby co ma wykrecić??
swoją droga nie spotkałem sie z ukręceniem śruby w piaście
Na przodzie-oczywiście że nie jest to całośc:lol:"Bany" pisze:piasta to całość z łozyskiem,nic nie wymienisz."strang" pisze:Mam to samo na przodzie-tylko dwie mi trzymają. Zadzwoń do Andrzeja po uzywaną, tylko musisz się liczyć z ewentualną wymianą łozyska.
Strang Delta 1,9td

"strang" pisze:Na przodzie-oczywiście że nie jest to całośc:lol:"Bany" pisze:piasta to całość z łozyskiem,nic nie wymienisz."strang" pisze:Mam to samo na przodzie-tylko dwie mi trzymają. Zadzwoń do Andrzeja po uzywaną, tylko musisz się liczyć z ewentualną wymianą łozyska.
Przeczytaj pierwszy post powoli i ze zrozumieniem....
dla ułatwienia pierwsze zdanie .
Tam jest jak wół:TYLNE.
pisanie że łozysko z przodu sie wymienia jest tak samo przydatne jak pisenie że w maluchu z tyłu sie wymienia..
swoja drogą juz któryś post gdzie jest 100 doradców ale żaden nie przeczytał pytania tylko którąś wypowiedź z końca...