Witam mam problem auto kreci ale nie chce zapalic, łapie ale nic. Mysle ze to aparat zapłonowy przestawił się. Jak go ustawić?????????
i jaki może byc jeszcze problem
Dedra - problem z odpalaniem
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lancia DEDRA 1.8/1992/105kM ben + gaz
spala 12l/100km w mieście
spala 12l/100km w mieście
- Hamelys
- Dopiero zaczyna na naszym forum
ja mam ten sam problem tyle ze z diselkiem 1.9. wymieniłem świece, ale nic nie pomoglo. co może byćtego przyczyną
Lancia Dedra 1.9 Tdi 1996r.

-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Re: Dedra - problem z odpalaniem
Aparat ustaw na środku to i tak nie ma większego znaczenia, potem sprawdź masy cewki i silnika , sprawdź czujnik położenia wału , kopułkę szczególnie trzpień z tzw węglik, palec , kable,świece , jezęli jest iskra a auto dalej nie pali szukaj usterki w układzie paliwoym , przekażnik pompy i ecu ( pod pokrywą plastikową Lancia w komorze silnika , filtr pompy , sama pompa."Lukasdz" pisze:Witam mam problem auto kreci ale nie chce zapalic, łapie ale nic. Mysle ze to aparat zapłonowy przestawił się. Jak go ustawić?????????
i jaki może byc jeszcze problem
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Witaj ,"Hamelys" pisze:ja mam ten sam problem tyle ze z diselkiem 1.9. wymieniłem świece, ale nic nie pomoglo. co może byćtego przyczyną
Założ nowy temat bo to sie nie ma nijak do silnika benzynowego i powstanie mały bałaganik . Nie zapomnij w temacie napisać Dedra 1,9TD -problem z zapalaniem .
Pozdrawiam