Witam
Posiadam lancie z 93 r 1.6 ie zwykła 8 na gazie dzisiaj coś się stało z samochodem mianowicie kiedy jest na benzynie to silnik faluje z 900 do 2000 obrotów a jak przełączę na gaz to obroty lecą do 6000 tyś. W czasie jazdy na benzynie gaśnie a na gazie sam przyśpiesza i tak się dzieje na zimnym i na ciepłym silniku ( miesiąc temu wymieniłem sondę) .
Pomocy.
Delta II - problem z obrotami na benzynie i gazie
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Delta - problem z obrotami na benzynie i na gazie
Sprawdź silniczek krokowy.
-
- Klubowicz
- Imię: mgOmichGD
- Kontakt:
Silniczek też, ale 6000obr
to jakaś duża nieszczelność w układzie ssącym , może coś jest nie tak ze wspomaganiem hamulca?

Witam
Dzisiaj sprawdzałem sondę miernikiem, na benzynie na wolnych obrotach bylo 0,6-0,9v a gdy dodałem gazu to pokazał 0,0-0,1v , może znowu padła sonda mam ja od miesiąca wcześniej to samo było ale gdy wymieniłem objawy mineły.
silniczek krokowy ? tylko zastanawia mnie to czy może działać inaczej na benzynie i na gazie
sprawdzę jeszcze układ hamulcowy, ale do tej pory było wszystko ok
Dzięki za podpowiedz, jak macie jeszcze inne pomysły piszcie.
Pozdrawiam.
Dzisiaj sprawdzałem sondę miernikiem, na benzynie na wolnych obrotach bylo 0,6-0,9v a gdy dodałem gazu to pokazał 0,0-0,1v , może znowu padła sonda mam ja od miesiąca wcześniej to samo było ale gdy wymieniłem objawy mineły.
silniczek krokowy ? tylko zastanawia mnie to czy może działać inaczej na benzynie i na gazie

sprawdzę jeszcze układ hamulcowy, ale do tej pory było wszystko ok
Dzięki za podpowiedz, jak macie jeszcze inne pomysły piszcie.
Pozdrawiam.
Sonda nie powinna pokazywac mniej jak 0.8v bo to jakies 11.8 afru ,a ze masz wolnossaka to ... cos z tym nie tak skoro ci pokazalo 0.1v