Dedra - odpływ wody z klimy / parownika
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam wszystkich jestem szczęśliwym posidaczem dedry 1.9tds. Mój problem dotyczy odnalezienia mjejsca umieszczenia odpływu wody z parownika pod silnikem, bo za cholere niemoge go odnależć no i woda nie kapie po włączeniu klimy pomocy i co za tym idzie szybki nieco parują . Pozdrawiam wszystkich
może troszkę zmienię temat - ale ta sama awaria sprawiła, że przy Phedrze musieliśmy kupić nową centralkę do poduszek powietrznych! Ponieważ cała woda z klimy zamiast pod samochód dostawała sie pod dywaniki i podłogę... aż w końcu zalała centralkę znajdującą się za przednimi fotelami
Przy Phedrze wężyk ten znajdował sie po prawej stronie obok pedału gazu. A wężyk po prostu przez zimę się zakleił jakimś syfem z drogi..

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
Re: Dedra - odpływ wody z klimy / parownika
A nie masz przypadkiem włączonego wewnetrznego obiegu powietrza ?"miromag" pisze:Witam wszystkich jestem szczęśliwym posidaczem dedry 1.9tds. Mój problem dotyczy odnalezienia mjejsca umieszczenia odpływu wody z parownika pod silnikem, bo za cholere niemoge go odnależć no i woda nie kapie po włączeniu klimy pomocy i co za tym idzie szybki nieco parują . Pozdrawiam wszystkich
Kiedyś: 3 Zastavy 1100; 4xFiat Ritmo (65, 85, 90, 100); Fiat 126; 2xAlfa 33 1,5 i 1,3; Citroen Saxo 1,1; Tempra SW 4x4; Brava 1,6 16V; Dedra SW 2,0 16V , Dedra SW 1,8 8V; Delta 1,6 16V, Lancia Y 1,4; Alfa 156 2,0 JTS
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4
- Krzys
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
W Kappie jest taki odpływ? Gdzie on się znajduje?
Lancia Lybra Intensa 1,9 JTD + virus Ramzesa
Re: Dedra - odpływ wody z klimy / parownika
ok, szyby mogą parować przez włączony obieg powietrza ale woda z klimy i tak musi wypływać na ulice prawda?"schab" pisze:A nie masz przypadkiem włączonego wewnetrznego obiegu powietrza ?"miromag" pisze:Witam wszystkich jestem szczęśliwym posidaczem dedry 1.9tds. Mój problem dotyczy odnalezienia mjejsca umieszczenia odpływu wody z parownika pod silnikem, bo za cholere niemoge go odnależć no i woda nie kapie po włączeniu klimy pomocy i co za tym idzie szybki nieco parują . Pozdrawiam wszystkich
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Tak z tym sie zgadzam, ale gdzie można go odnaleźć
No w tej kwestii niestety ja już nie pomogę, nie mam pojęcia gdzie to jest przy Dedrze. A nie widać tego wężyka jak się patrzy od spodu z kanału lub podnośnika?