Delta - Czujnik poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym.

fazoslaw
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: fazoslaw » 03 sie 2008, 12:25

Witam,
sprawa tyczy się czujnika jak w temacie... Próbował go ktoś kiedyś wyciągnąć ze zbiorniczka? Bo mi ten czujnik padł, chciałbym go wymienić, ale przedtem obejrzeć jak wygląda ta część, która siedzi wewnątrz w zbiorniczku, bo może jest tam jakiś problem do rozwiązania... W każdym razie u mnie wygląda, że albo czujnik siedzi bardzo mocno (choć trochę śrubokrętem dało się go podważyć), albo nie jest on wyciągalny... Jakieś rady jak to ruszyć?

Awatar użytkownika
Jacek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Jacek » 03 sie 2008, 20:40

Miałem taki sam problem.
Kłopot w wyjęciu i raczej go zniszczysz. Lepiej delikatnie podważyć samą pokrywkę czujnika.
W środku jest płytka przyklejona do pokrywki z wychodzącymi kablami a na jej końcu przylutowany kontaktron. Ze względu na nieszczelność płyn zeżarł ścieżki na płytce, więc musiałem dolutować kabelki od przewodów zewnętrznych bezpośrednio do kontaktronu -i czujnik hula jak złoto : yesyes : . Na 100% masz to samo. :oops:
Kontaktron raczej jest OK -wyciągnąć komplet będzie bardzo trudno więc nie wydłubuj czujnika tylko spróbuj jak ja to zrobiłem. Bez problemu i bez kosztów.
Pozdrawiam, :D
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6

fazoslaw

Post autor: fazoslaw » 04 sie 2008, 16:33

Witam,
czyli tą przykrywkę (czarną "nakrętkę") powinno dać się nachylić na tyle, aby móc podziałać wewnątrz zbiorniczka? Bo u mnie udało się ją podnieść jedynie na jakieś 3 mm i dalej był opór, więc sobie darowałem, by właśnie czegoś nie powyrywać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”