Dedra przeskoczył pasek rozrządu POMOCY
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam przeskoczył mi pasek rozrządu dedra 1.8 i teraz pomożcie mi jak mam go ustawić ???
i mam jeszcze takie pytanko czy jak bym kupił silnik z 2.0 od dedry i przełożył czy będzie on pasował??
i mam jeszcze takie pytanko czy jak bym kupił silnik z 2.0 od dedry i przełożył czy będzie on pasował??
Lancia DEDRA 1.8/1992/105kM ben + gaz
spala 12l/100km w mieście
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
To zależy o ile Ci ten pasek przeskoczył? Oby obyło się bez siekanki w silniku. 

-
nie wiem ale jeszcze grzebałem przy nim próbowałem ustawić i nagle zaczał łapać ale wkoncu akumulator padł. tylko sam tam punkty i nie wiem jak je ustawic ???
-
A czy bedzie pasował silnik z 1.8 zamienic na 2.0 ????????? komputer jaki???
obecnie mam auto u mechanika (uszczelka głowicy) to przy okazji mechanik stwierdził przeskoczenie paska o 1 ząbek ale jeździł, zawory i reszta całe ale pytał kto i jak zakładał że taki syf zrobił się 

kolego ten ,,syf,,był zakladany w serwisie fiat!!!!!wiec podczas jazdy przeskoczyło,a jesli o jeden ząbek to najwyzej czujniki sie nie zgrywały,,czujnik na wale i halla w aparacie zapłonowym!!!
BYŁA-- thema 2.0,, dedra 2000 turbo,,JEST kappa 2.4 LE
Chłopie-nie wiesz jak punkty ustawić, ustawiasz je na chybił trafił i jeszcze silnik uruchomoć próbujesz?!! Masz chyba dużo pieniędzy na wydatki dodatkowe."Lukasdz" pisze:nie wiem ale jeszcze grzebałem przy nim próbowałem ustawić i nagle zaczał łapać ale wkoncu akumulator padł. tylko sam tam punkty i nie wiem jak je ustawic ???
Strang Delta 1,9td

a czy pytał cie STRANG o twoją opinię??jak chce sobie ustawiac i go na to stać to nie twoja sprawa."strang" pisze:Chłopie-nie wiesz jak punkty ustawić, ustawiasz je na chybił trafił i jeszcze silnik uruchomoć próbujesz?!! Masz chyba dużo pieniędzy na wydatki dodatkowe."Lukasdz" pisze:nie wiem ale jeszcze grzebałem przy nim próbowałem ustawić i nagle zaczał łapać ale wkoncu akumulator padł. tylko sam tam punkty i nie wiem jak je ustawic ???
Sprowadzanie i sprzedaż samochodów osobowych z UE.
nr tel:793-44-66-43
nr tel:793-44-66-43
"wujaa" pisze:kolego ten ,,syf,,był zakladany w serwisie fiat!!!!!wiec podczas jazdy przeskoczyło,a jesli o jeden ząbek to najwyzej czujniki sie nie zgrywały,,czujnik na wale i halla w aparacie zapłonowym!!!
w ASO też zdarza się błądzić (sam w fiacie przekonałem się jak zalewali płyn hamulcowy i żona mało nie stracił życia bo źle był odpowietrzony i nawet przepraszam nie usłyszałem), a na mechanice nie znam się i podaje to co mechanik zauważył, czy podczas jazdy czy przy zakładaniu nie wiem

ps. nie bierz do siebie tych uwag ale ostatnio więcej partaczą mi w ASO niż w normalnym zakładzie , a niestety najlepiej patrzeć im na ręce

luuzikk
BYŁA-- thema 2.0,, dedra 2000 turbo,,JEST kappa 2.4 LE
-
bo oni patrza zeby kasy im sypnac to ci dobrze zrobia a takto to olewaja klienta.